УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
21 травня в Кам'янці-Подільському відбулося чергове засідання виконавчого комітету
Written by Ruslan Nazarets   
subota, 29 traven` 2010

Серед 60 основних питань цікавим виявилось «Про організацію спільної роботи органів виконавчої влади місцевого самоврядування та Пенсійного фонду України в місті щодо забезпечення збільшення надходження до бюджету Пенсійного фонду України».

Питання наповнення бюджету ПФ завжди було і залишається пріоритетним в діяльності, адже від цього залежить пенсійне забезпечення громади нашого міста.

Сьогодні управління обслуговує 25 тис. пенсіонерів. З початку року на виплату пенсій направлено 91,6 млн. грн., що на 10% більше, ніж у відповідному періоді минулого року. З виплачених коштів – 50,1- це власні ресурси, решта дотації з Пенсійного фонду України та Державного бюджету.

Завдяки підвищенню прожиткового мінімуму для різних категорій громадян (згідно Закону), з 1-го січня поточного року підвищується розмір мінімальної пенсії та надбавки які базуються на величині прожиткового мінімуму. Зважаючи на це додаткова потреба коштів у травні складає 1 млн. грн., а загальна сума виплати – майже 25 млн. грн.(24975 тис .грн.)

Найближчим часом планується виплатити різницю до нового розміру пенсії з січня по квітень місяць, на що додатково потрібно ще 4 млн. грн.

Надходження власних коштів до бюджету Пенсійного фонду за 4 міс. склали 48,9 млн. грн.., або 114,3 % темпи надходжень до відповідного періоду минулого року.

96% коштів, які ми отримуємо, надходять у вигляді страхових внесків нарахованих на ФОП. Тому слід відмітити, що серед міст обласного підпорядкування, найнижча середня зарплата у м.Кам’янці-Подільському – 1269 грн. (по Україні – 1687 грн.).

Одним із чинників, який впливає на показник рівня зарплати – є тіньова зайнятість і тонізація заробітної плати. – явища, які набули досить великих масштабів.

Більш як третина платників офіційно нараховують зарплату своїм працівникам, розмір якої є мінімальним, або навіть нижче мінімального.

Про значну тінізацію свідчить і те що, юридичні особи (які працюють на загальній системі оподаткування), сплачують за 1-го працюючого 536 грн.,а платники єдиного податку в 2 рази менше – 301 грн., а підприємці від 8 до 90 грн.(тоді як мінімальна пенсійна виплата складає 704 грн.)

На наповнення бюджету Пенсійного фонду впливає також повнота нарахування та своєчасність сплати страхових внесків.

Не всі платники в повній мірі виконують свої обов’язки як перед ПФ, так і перед своїми працівниками. Адже відповідно до пенсійного законодавства, якщо навіть зар.плата була нарахована та виплачена, то зарахування страхового стажу можливо лише при повній сплаті нарахованих страхових внесків.

Однак боржниками до ПФ є 200 платників (79 це юридичні особи і фізичні).

Станом на 01.05.2010 року сума боргу складає 5324,3 тис.рн.

Але завдяки спільним зусиллям і міського голови, прокуратури міста, ДВС нам вдалося зменшити дієву суму боргу майже на 600 тис.грн.

Із загальної суми боргу – 80%, це борги підприємств банкрутів («Електрон», «Сільмаш», «Комбінат хлібопродуктів», «АТП-16808»).

  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
10 guests online