УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Хмельницька «Свобода» пікетувала обласну рада та облдержадміністрацію
26.05.10
26 травня 2010 року Хмельницька  обласна організація  ВО «Свобода» провела  мітинг-пікет Хмельницької  обласної ради  та обласної державної  адміністрації. 

«Свободівці»  вимагали від депутатів обласної ради засвідчити свою позицію щодо дій режиму Януковича, які ведуть до здачі національних інтересів та загрожують державному суверенітету.

    Пікетувальники закликали засудити депутатів-зрадників, які пройшли до парламенту та обласних представницьких органів за списками так званих «національно-демократичних» сил, спекулюючи на національних гаслах. Тепер вони поповнили лави «тушок», або сховали голови в пісок і пішли на «угодовство» з олігархічним кланами. В обласній раді за списками так званих «національно-демократичних сил» 64 депутати. З них: 34 – бютівці, 24 - «нашоукраїнці», 5 від УНП. Але частина «націонал-демократів» побігла на інший корабель. Так, депутат від УНП Михайло Стаднік був активним учасником президентських виборів на стороні Віктора Януковича. 24 березня Хмельницька обласна рада відхилила звернення ВО «Свобода» щодо вимоги звільнення з посади міністра освіти і науки України українофоба Дмитра Табачника. Того ж дня, чотири депутати, обрані від Блоку Юлії Тимошенко, виходять з фракції і засвідчують свою готовністю вірно служити новій владі. Окрім того, Хмельницька обласна рада самоусунулася і не продемонструвала свою позицію в питання харківського пакту «Януковича-Медвєдєва» і його ратифікації Верховною Радою України.

    Крапкою  в агонії «націонал-демократів»  став перехід в коаліцію «тушок»  голови обласної організації ВО «Батьківщина», депутата Верховної Ради України Олександра Буджерака. 

    «Треба негайно піддати громадському осуду кожного, хто зрадив інтереси своїх виборців, а політичні сили, які привели їх до влади, зобов’язані домогтися відкликання цих колаборантів з депутатських посад.

    Останні події в політичному  житті яскраво  демонструють справжнє нутро "національно-демократичних  сил", які, як бачимо, завжди готові поступитися  своїми принципами, коли мова йде про  посади чи власний  бізнес. І саме завдяки  представникам "націонал-демократів", їхнім постійним чварам та зрадам та дезертирству стала можливою і сама перемога блискавична узурпація усіх гілок влади, і безкарна здача державного суверенітету та розгул українофобії, нищення середнього та дрібного бізнесу, топтання по історії.

    Всеукраїнське об’єднання "Свобода" завжди попереджало, що безідеологічні політичні  сили ставлять інтереси своїх виборців нижче  власних інтересів. Вже цілком ясно, що кабінетна чи коридорна  опозиція, яку вони формують не здатна протистояти здачі національних інтересів. Тому тільки дієвий національний, громадянський опір може сьогодні згуртувати українців в боротьбі за Національну Державу», – наголосив в ході мітингу голова Хмельницької обласної організації ВО «Свобода» Ігор Сабій.

    Участь  в пікеті взяли також селяни кількох сіл Старосинявського району, які з ініціативи місцевої організації ВО «Свобода» провели в своїх селах сходини і висловили занепокоєння заниженими закупівельними цінами на молоко. Селяни навіть вдалися до бойкоту і відмовилися здавати молоко заготівельникам. (Прес-служба Хмельницької обласної організації ВО «Свобода» повідомляла про ці події раніше - http://www.khmelnytskyy.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/015064/ та http://www.khmelnytskyy.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/014731/)

    Однак проблема і далі залишається відкритою  та вимагає негайного втручання влади - обласної ради, облдержадміністрації, Антимонопольного комітету.

    «Закупівельники на власний розсуд встановлюють занадто низькі ціни. Особливо загострюється проблема з настанням літнього періоду, коли відповідна ціна зменшується майже вдвічі. Не дивлячись на зменшення закупівельної ціни на сировину, ціни на готову продукцію тільки зростають. Відсоток рентабельності молочного бізнесу вражає своєю масштабністю. Крім того, нерідко трапляється додавання до молокопродуктів рослинної олії, що ще збільшує рентабельність. Така цінова політика у молочній галузі не сприяє розвитку молочного скотарства. Селяни продовжують вирізувати корів, оскільки не бачать сенсу їх утримувати. Адже "молочники" поставили селян у ситуацію, коли їх молоко є дешевшим за воду. Селяни починають відкрито бойкотувати закупівельників і перестають здавати молоко. Ситуація, яка склалася вимагає негайної реакції з боку обласної влади», - наголосив голова Старосинявської районної організації ВО «Свобода» Юрій Кравчук.

    Хмельницька обласна організація ВО "Свобода" вимагає жорсткого контролю за закупівельними  цінами на молоко з боку обласної влади  та Антимонопольного комітету

      «Свобода» наполягає на запровадженні відкритих аукціонів із закупівлі молока у населення. Саме таким чином можна уникнути остаточного збанкрутіння селян та занепаду молочного скотарства не тільки у Хмельницькій області, але й по всій Україні. Аукціон має діяти за принципом: сировинна база дістанеться тому заводу, який дасть найкращу ціну і найкращі умови для розвитку молочного скотарства. Доречно починати торги на аукціоні від 2,5-3 грн/л. молока влітку і 3,5-4 грн/л. взимку. При чому обов‘язковим має бути контроль вихідної продукції на відповідність стандартам. 

    Серед  вимог пікетувальників важливе  місце посіли і ті, які стосувалися  ситуації навколо нахабного тиску  на місцеве підприємництво.

    «Свободівці», зокрема, вимагали від влади:

  • негайно припинити знищення середнього та дрібного підприємництва, як основи середнього класу;
  • зупинити практику обкладення малих та середніх підприємців нереальними поборами;
  • припинити тотальний тиск та безсистемні перевірки;
  • створити умови для розвитку середнього та дрібного підприємництва.

    «Держава сильна, коли має потужну соціальну опору в особі середнього класу. Тільки за умов захисту середнього прошарку населення, створення можливостей для його розвитку можлива побудова сильної Української Національної Держави. Важливою складовою середнього класу є дрібне і середнє підприємництво, яке дає надходження до бюджету у вигляді прямих податків та розвиває соціальну інфраструктуру, наповнює економіку грошима у вигляді непрямих податків. Влада, яка повинна дбати про розвиток та становлення середнього класу, його системно та цілеспрямовано нищить. Нищить аби ліквідувати соціальну опору Національної Української Держави. Нахабний тиск, який здійснюється на дрібний та середній бізнес переступив межу. Перевірки податкових органів завершуються для підприємців однаково – величезними штрафами, сплатити які вони просто не в змозі. Як результат, існування на межі виживання або повне банкрутство. По-суті, штраф став основною формою боротьби проти підприємництва. Він свідомо виставляється таким, щоб знищити підприємця. Конкретні цифри просто доведені на місця і відповідні органи виступають в ролі ліквідаторів, репресивної машини, завдання якої загнати середній і дрібний бізнес в глухий кут, не дати йому навіть шансу на розвиток. Масові, безсистемні перевірки, нахабний тиск, повернення до практики "маски-шоу" стають традиційними.

      ВО "Свобода"  вважає розвиток  середнього класу  дієвою альтернативою пануючій кланово-олігархічній  моделі господарства. Тільки потужний  середній клас  здатний збудувати  тверді підвалини  процвітання та справедливого ладу в Україні. Тому ми послідовно виступаємо за ліквідацію соціальної прірви між багатими та бідними шляхом стимулювання розвитку середнього класу (дрібні та середні підприємці, високооплачувані працівники), який становитиме не менше ніж 60% від працездатного населення», – наголосив під час виступу заступник голови Хмельницької обласної організації ВО «Свобода» Олександр Симчишин. 

 
Обсуждение (7 комментариев)
Хмельницька «Свобода» пікетувала обласну рада та облдержадміністрацію   27.05.2010 [06:56:39]
Обговорення статті: Хмельницька «Свобода» пікетувала обласну рада та облдержадміністрацію

Назвіть будь-ласка всіх перебіжчиків поіменно.
А ще бажано з фотографіями.
#18973
RE: Хмельницька «Свобода» пікетувала обласну рада та облдержадміністрацію   27.05.2010 [12:17:27]
Вчора особисто бачила цей пікет. (У Хмельницький щодня на курси їжджу)Скажу чесно, "не впечатлило"
#18983
RE: Хмельницька «Свобода» пікетувала обласну рада та облдержадміністрацію   27.05.2010 [17:27:42]
Я відомо Свобода - представниця правої течії, невже полівіла?
#18988
RE: Хмельницька «Свобода» пікетувала обласну рада та облдержадміністрацію   27.05.2010 [18:56:21]
Навряд чи полівіла, я не про те. Я про загальний настрій цієї акції: так, млявенько.
#18990
Хмельницька «Свобода» пікетувала обласну рада та облдержадміністрацію   28.05.2010 [20:17:27]
"хто зрадив інтереси своїх виборців"

Ну як тут сказати хто кого зрадив хто не зрадив. Якщо депутат бачить "безсилля та неспроможність" зробити "щось" в лавах тої чи іншої політичної сили, і вирішує пприєднатись до іншої, і там намагатись "робити народу краще".
То скажіть хто зрадник - той хто сидить склавши руки, чи той хто намагається щось зробити.

P.S: я не виправдовую нікого, але надіюсь, що цей варіант мотивації переходу стосується хоч когось.
#19054
RE: Хмельницька «Свобода» пікетувала обласну рада та облдержадміністрацію   28.05.2010 [20:44:46]
Зрада є зрада, що ж її мусолити. Виправдань зраді немає, як на мене. Звичайно, не вигідно сидіти склавши руки, коли в цей час "кааліція" доїдає державного пирога.
#19056
RE: Хмельницька «Свобода» пікетувала обласну рада та облдержадміністрацію   28.05.2010 [21:43:18]
У всіх зрадників мотивація чомусь не виходить за межі власного благополуччя. Це б не особливо вирізнялось ,якби ці типи не приходили до владних крісел під шумок партійних ідей , які при можливості і здавали. Тоді для чого такі партії з такими законами про вибори.Система лояльна до зрадництва , тому це найкращий матеріал для політичного життя, адже у таких довгий вік.
#19058

You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 17