УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Свято – кожному мікрорайону Кам'янця-Подільського
Written by Ruslan Nazarets   
p'yatnytsya, 11 cherven` 2010

Доброю традицією у нашому місті стало проведення свят мікрорайонів. Вже стали звичними для жителів свята мікрорайонів «Черемушки» та «Жовтневий», які відбуваються восени. Цього року такі заходи носять постійний характер та заплановані у кожному із наших мікрорайонів. Сезон свят розпочався на селищі Першотравневому під час травневих свят. Педагоги об’єднання підліткових клубів за місцем проживання та відділ у справах сім'ї та молоді міської ради вирішили теж долучитися до справи і привнести весняний настрій у найвіддаленіші куточки міста.

27 травня на ігровому майданчику Руських фільварок було проведено пізнавально-розважальне шоу «Вулиці мого дитинства». На цьому дійстві не було глядачів, тому що кожнен присутній одразу ж ставав його учасником. Сумувати не довелось ні дітям, ні їх батькам, ні бабусям і дідусям. Радістю світились очі малечі, адже для них усі ігри та конкурси, солодкі подарунки. Діти могли досхочу танцювати, демонструвати спритність та кмітливість. А юні всезнайки проявили ерудицію, взявши участь в історико-краєзнавчій вікторині.

Підхопив естафету народних гулянь мікрорайон Підзамче, де 1 червня на території ЗОШ № 11 відбувалось яскраве дійство з нагоди Міжнародного Дня захисту дітей. Для присутніх дітей та їх батьків відбувся святковий концерт митців міського будинку культури (директор – Анатолій Шеремета), творчих колективів ЗОШ №11 (директор – Ніна Безручко) та ДНЗ №1 (директор – Алла Петровська).

Традиційно, у заходах взяв участь і Кам’янець-Подільський міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (директор – Юлія Побережна). Центром спільно з Об’єднанням підліткових клубів (педагог-організатор – Леся Білінська) було організовано вуличну тематичну ігротеку: «Будь обачним! Цінуй здоров’я!». Звичайні розваги та веселощі суттєво відрізняються від тематичних ігротек тим, що перед різноманітними іграми діти отримують необхідну інформацію соціального спрямування. Волонтери Центру, які пройшли попередню підготовку щодо здійснення вуличної соціальної роботи, пояснювали дітям правила безпеки коли поруч немає дорослих, про безпечне поводження з вогнем, а також про поведінку на сонці, на воді, у лісі, у громадських місцях, у натовпі під час масових заходів, розповідали про чинники здоров’я, про здорове харчування. Також до свята були залучені діти, які засуджені до покарань, не пов`язаних з позбавленням волі. Під час свята відбулося урочисте відкриття пришкільного табору ЗОШ №11 для дітей із сімей з числа соціально-незахищених категорій – одного із десяти пришкільних таборів з денним перебуванням, які розпочали роботу в цей день.

А заохоченням для учасників свята стали подарунки та солодощі від міської ради, та від служби у справах дітей.

Подібні яскраві заходи щорічно згуртовують на майданчиках велику кількість мешканців мікрорайонів та гостей міста. Окрім традиційних концертних програм, на площах розгортаються різноманітні виставки, для дітей організовуються ігри та конкурси, знаходять своє місце заходи для старшого покоління.

На святах обов’язково присутні представники навчальних закладів та підприємств різних форм власності, працює і виїзна торгівля. Такі заходи проводяться за активного сприяння житлово-експлуатаційних підприємств. Також у ці дні відзначаються кращі з кращих – ті, які своєю працею і здобутками примножують славу нашого рідного міста. Добрим словом згадують ветеранів Великої Вітчизняної війни, відмінників навчання, кращих освітян, старших будинків та усіх, хто працює на благо громади.

  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
18 guests online