УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Кам'янець-Подільський серед 7 чудес України
Written by Ruslan Nazarets   
vivtorok, 08 cherven` 2010

У березні цього року Микола Томенко презентував третій етап акції «7 чудес України» - «7 чудес України: замки, фортеці, палаци». При цьому було підкреслено, що 2010 рік оголошується роком замків, фортець і палаців. Як наголосив Микола Володимирович, попри достатньо велику увагу до цих об’єктів, на жаль, кожен рік все більше й більше з різних причин їх втрачається. Тому, за словами ініціаторів ідеї, основною метою проведення акції є своєрідна інвентаризація, опис всіх замків, фортець та палаців України, складання їх карти, аналіз сучасного збереження, розкриття історико-культурного потенціалу, встановлення перспектив залучення в музейно-екскурсійну, готельну, туристичну сфери. Кінцевим результатом проведення акції має стати розробка комплексної стратегії підтримки, реконструкції та відновлення архітектурно-історичних пам’яток за рахунок коштів Державного, місцевих бюджетів, приватних осіб.

Про те, що Кам’янеччина дійсно заслуговує на звання перлини Поділля, представники центральних засобів масової інформації навіч пересвідчилися, подолавши майже півсотні кілометрів з міста над Смотричем через урочище Суржинецький яр, природний заказник «Совий яр», смарагдові ліси до місця колишнього села Бакота, затопленого водами Дністровського водосховища в 80-х роках минулого століття. Неабияке враження на гостей краю справив сам скельно-печерний Бакотський монастир. У різні часи його залишки досліджували відомі вчені В. Антонович, Є. Сіцінський, М. Тихомиров, І. Винокур, які визначили час існування цього осередку православної віри на Кам’янеччині між ХІ і ХУ століттями. До речі, кожного року на Маковія, 14 серпня, на службу Божу до святих руїн приїздять і приходять тисячі віруючих із усіх куточків України.

Журналістам також була надана можливість проплисти теплоходом «Хотин» по Дністру, помилуватися, зняти на відео- та фотокамери мальовничі ландшафти дністровських каньйонів, унікальні Подільські товтри, відкриті прямовисні стіни та крутосхили річки.

Не менш подивовані були гості неповторністю архітектури Старого міста-заповідника, де збереглися зразки культури різних народів та релігій, відвідинами Старої фортеці, яка стала візитною карткою Кам’янця, його символом. Історія заснування цієї твердині починається в ХІІ столітті й немов продовження кам’яних скель височать її одинадцять башт, де кожна має свою назву, свою історію. Не могли не вразити наших колег-журналістів зрежисована умілою рукою директора музею-заповідника, заслуженого працівника культури України Людмили Станіславської організація нічної екскурсії по Старій фортеці, власне, театралізованого дійства минувшини, яке повернуло нічних екскурсантів у далеке ХУІІ століття.

- Я вперше побував на Кам’янеччині, Старому місті, фортеці, від відвідин яких у мене залишилися неповторні враження, а все зафіксоване телекамерою намагатимуся якнайдоступніше донести до телеглядачів, - сказав у нашій розмові оператор каналу ІСТY Ростислав Чомко.

- Можу тільки подякувати Миколі Володимировичу Томенку за ту велику роботу, яку він проводить щодо проведення акції «7 чудес України», привернення уваги до історико-культурних, архітектурних, природних об’єктів країни, зокрема, нашого міста, яке в минулому році відвідали понад 220000 туристів, - відзначив Кам’янець-Подільський міський голова Анатолій Нестерук. – А завдяки проведенню нинішнього прес-туру, ми отримали можливість безкоштовної реклами, популяризації чарівності та величі нашої квітки на камені, її визначних місць на центральних каналах телебачення, у всеукраїнських та обласних виданнях, а відтак отримаємо можливість, у цьому переконаний, стати переможцем і в третьому етапі популярної акції.

Василь Добровольський
  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
21 guests online