УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Селян закликали до бойкоту!
20.06.10
Хмельницька обласна організація ВО «Свобода» закликала усіх селян Хмельниччини бойкотувати заготівельників молока.

«Свободівці» випустили спеціальну відозву із закликом до селян не здавати молоко з 21 по 24 червня 2010 року і тим самим засвідчити свій активний протест проти ситуації, яка склалася на ринку молока.

«При повній бездіяльності влади, закупівельники на власний розсуд встановлюють занадто низькі ціни на молоко. Вони повністю ігнорують інтереси селян. Особливо загострюється проблема з настанням літнього періоду, коли відповідна ціна зменшується майже вдвічі. За рахунок важкої щоденної праці селян нагрівають руки і накопичують капітали.
Влада відмовляється впливати на ситуацію, посилаючись на особливості ринку. Постанова Кабінету Міністрів України від 14 листопада 2009 року про встановлення мінімальної ціни на рівні 2,12 грн. за літру повністю ігнорується. В молочні галузі діють свої закони – закони нахабства і наживи на чужій праці», - йдеться у зверненні.

«Сьогодні в деяких районах Хмельницької області молоко приймають за 1,30 грн. за літру. Влада самоусунулася і киває на особливості ринку і неможливість змусити заготівельників встановлювати адекватні ціни. Контролюючі органи, Антимонопольний комітет також не надто активно втручається в ситуацію. Заготівельники користуються ситуацією і наживаються.
ВО «Свобода» наполягає на негайному укладенні договорів селян із заготівельниками з обов’язковим пунктом про мінімальну ціну.
Ми також наголошуємо про необхідність запровадження відкритих аукціонів із закупівлі молока у населення. Саме таким чином можна уникнути остаточного збанкрутіння селян та занепаду молочного скотарства не тільки у Хмельницькій області, але й по всій Україні. Аукціон має діяти за принципом: сировинна база дістанеться тому заводу, який дасть найкращу ціну і найкращі умови для розвитку молочного скотарства. Доречно починати торги на аукціоні від 2,5-3 грн/л. молока влітку і 3,5-4 грн/л. взимку. При чому обов‘язковим має бути контроль вихідної продукції на відповідність стандартам. Аби змусити владу реагувати на ситуацію, а заготівельників встановити адекватні ціни на молоко ми закликаємо усіх селян оголосити бойкот і впродовж чотирьох днів не здавати молоко», - сказав голова Хмельницької обласної організації ВО «Свобода» Ігор Сабій.

Заклик до бойкоту став продовженням низки заходів, які провела Хмельницька «Свобода» з приводу ситуації, яка склалася на ринку молока. Прес-служба обласної організації повідомляла про ці події раніше:
www.khmelnytskyy.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/014731; www.khmelnytskyy.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/015064; www.khmelnytskyy.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/015233
www.khmelnytskyy.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/015400)
  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
11 гостей