УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
В Кам’янці-Подільському в приміщенні Гала-готелю відбулося засідання Подільської асоціації урологів
Написал Ruslan Nazarets   
21.06.10

Нещодавно в місті Кам’янці-Подільському в приміщенні «Гала-готелю» відбулося засідання Подільської асоціації урологів під головуванням обласного уролога Станіслава Собчинського.

Основною метою проведення засідання в нашому місті стало ознайомлення лікарів-урологів області із можливостями готельного комплексу «Гала-готель» проводити оздоровлення з використанням мінеральної води «Стара фортеця».

Засідання відкрилося доповіддю завідуючого урологічного відділення міської лікарні Квасневського Ю.А., який розповів, що в 1804 році місцевий лікар Шагін захистив у віденському університеті дисертацію «Про мінеральну воду у місті Кам’янці-Подільському» та до 1806 року лікував хворих на сечо-кам’яну хворобу водою з мінеральних джерел, які виходили на схилах Тринітарського провулку та вулиці Бабушкіна. Лікар І.Кіацин в 1883 році проаналізував склад води та відніс її до сольно-лужних вод.

Мінеральні води Кам’янця-Подільського є частиною підземного моря, котре лежить під грядою Товтр. З нього отримують і відому воду типу «Нафтуся» курорту «Сатанів».

У кінці 80-х років згідно проекту «Укркантажмінод» у місті було вибурено 8 скважин глибиною від 137 до 540 метрів та виявлено хлоридно-натрієві води високої мінералізації та сульфатно-гіднокарбонатні магнієво-кальцієві води малої та середньої мінералізації. На території комплексу «Гала-готель» в 1988 році пробурено скважину №30, котра функціонує як кювет. В 2004 році НДІ медичної реабілітації та курортології провів дослідження води із вказаної свердловини та встановив, що вона є сульфатно-гібракарбонатною магнієво-кальцієвою водою малої мінералізації (загальна мінералізація 1,3-22 г/дм) Із лікувальних ефектів застосування води заслуговують на увагу сечогінний, жовчогінний, протизапальний, біостимулюючий та дезінфікуючий ефекти.

Власник «Гала-готелю Ковальський А.В. розповів присутнім про можливості закладу для оздоровлення та реабілітації. Від міської влади учасників засідання привітав заступник міського голови Демчук О.В. Він зазначив, що цей проект реалізується власником «Гала-готелю» спільно з міським управлінням охорони здоров’я. На його думку, розвиток лікувально-оздоровчого напрямку дасть змогу почати розвиток міста як бальнеологічного курорту.

До роботи Подільської асоціації урологів були запрошені завідувач кафедрою урології Буковинської медичної академії (м Чернівці) доктор медичних наук, професор Федорчук Олександр Степанович та керівник урологічного напрямку Державної наукової установи «Науково-практчиний центр профілактичної та клінічної медицини» державного управління справами кандидат медичних наук, доцент Журавчак Андрій Зіновійович. Вони високо оцінили курортний потенціал «Гала-готелю» та міста в цілому та зазначили, що його розвиток буде корисним не лише для популяризації мста, а й для розвитку медичної галузі. Крім того, н засідання було розглянуто низку суто професійних питань.

  Нет комментариев.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 12