УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Не псуйте красоти кам’янеччини!
Автор: Ruslan Nazarets   
24.06.10

В останні дні почастішали скарги в різні інстанції суб’єктів господарювання на притягнення їх до адміністративної відповідальності за розміщення виносних щитів з рекламою на тротуарах та рекламних оголошень на електричних стовпах.

Коментує директор КП «Інспекція з контролю за благоустроєм та санітарним станом у місті Камянець-Подільський» Цугель Сергій Іванович.

Згідно Типових правил розміщення зовнішньої реклами (затверджених Постановою КМУ від 29.12.2003 р. №2067) до засобів реклами належать спеціальні конструкції - тимчасові та стаціонарні рекламні засоби (світлові та несвітлові, наземні та неназемні (повітряні), плоскі та об'ємні стенди, щити, панно, транспаранти, троли, таблички, короби, механічні, динамічні, електронні табло, екрани, панелі, тумби, складні просторові. Дозволом для розміщення засобу зовнішньої реклами на об’єктах та елементах міського благоустрою є документ установленої форми, виданий розповсюджувачу зовнішньої реклами на підставі рішення виконавчого органу міської ради, який дає право на розміщення зовнішньої реклами на певний строк та у певному місці. У більшості випадків вищезазначені дозволи у суб’єктів господарювання відсутні.

Крім того, забороняється розташовувати рекламні засоби на пішохідних доріжках та алеях, якщо це перешкоджає вільному руху пішоходів. Розташування виносних рекламних щитів поруч із об’єктами торгівлі чи надання послуг на тротуарах, що створює перешкоду для вільного та безпечного руху пішоходів, дало їм відповідну народну назву - «спотикачки».

Власники об’єктів зовнішньої реклами, винні у порушенні вищезазначених вимог, несуть відповідальність згідно із законодавством, а саме статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено накладення штрафу за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян".

Щодо рекламних оголошень на опорах ліній електропостачання та інших елементах благоустрою.

Згідно п.6.10.2 Правил благоустрою, забезпечення чистоти і порядку, дотримання тиші в громадських місцях на території Кам'янця-Подільського забороняється розвішувати афіші, плакати, оголошення, рекламу, робити написи на стінах будівель і малих архітектурних формах (кіосках, павільйонах та інших), в салонах пасажирського транспорту (без погодження з власником), на огорожах, дверях, опорах електроліній, деревах та інших не відведених для цієї мети об'єктах.

Власники рекламних оголошень, винні у порушенні вищезазначених вимог, несуть відповідальність згідно із законодавством, а саме статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Додатково хочу зазначити, що на території міста розташовано досить спеціальних конструкцій для розташування реклами, зокрема:

  • понад 200 комерційних рекламних щитів «біл-борд» розміром 3х6 м
  • понад 100 комерційних рекламних конструкцій «сіті-лайт» розміром 1х1,8 м.
  • понад 20 комунальних стендів для безкоштовного розміщення оголошень.

Крім того існує декілька спеціалізованих друкованих видань для розміщення безкоштовної реклами та оголошень, нарешті інтернет і т.п., які є більш ефективними засобами поширення інформації, ніж розклеювання паперових оголошень.

Тому, на мій погляд, штраф у розмірі від 340 до 1700 гривень є справедливим покаранням для тих людей, які псують зовнішній вигляд нашого міста.

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
22 гостей та 1 користувач
Jahon