УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
В Кам'янці-Подільському відбулась зустріч з суб’єктами господарської діяльності
Written by Ruslan Nazarets   
vivtorok, 22 cherven` 2010

15 червня під головуванням першого заступника міського голови Валерія Андруховича проходила зустріч з суб’єктами господарської діяльності торгівлі та сфери послуг міста. Серед запрошених власники та керівники об’єктів торгівлі, закладів ресторанного господарства, готелів, аптек, АЗС, ринків та окремих підприємств сфери послуг.

У своєму виступі Валерій Андрухович коротко окреслив стан роботи торгівельно-побутової сфери послуг міста та наголосив як на позитивних так і вкрай негативних моментах роботи цієї галузі. Валерій Миколайович також зосередив увагу присутніх на нових вимогах, які ставить сьогодні влада та закликав підприємців розпочати працювати по-новому – в площині закону легалізувавши свій бізнес. Адже, не секрет, що 70% підприємців Камянця-Подільського працюють за тіньовою схемою сплачуючи заробітну плату своїм працівникам в конвертах. Сьогодні наше місто займає п’яте місце в області по розміру середньомісячної заробітної, яка складає 1336 грн. Окрім того, ставиться завдання щодо легалізації найманих працівників та виплата заробітної плати не менше мінімальної, що складає 884 грн. Як показує моніторинг зроблений управлінням економіки, представники готельного бізнесу платять своїм найманим особам 230 грн, у закладах стоматології – 400.грн. За 4 квартал 2009 року 266 підприємств міста нарахували меншу заробітну плату, нижче встановленого рівня.

Звідси питання: де брати кошти на ремонт доріг, дахів, внутрішньо дворових проїздів, ліфтів і т.д. Спрацьовує суто інстинкт самозбагачення, але за рахунок комфорту проживання наших дітей, батьків, рідних. Адже, сплата суб’єктами господарювання належним чином всіх передбачених законодавством податків дозволить на гідному рівні утримувати установи бюджетної сфери міста, а саме: дитячі садки, школи, медичні заклади, заклади культури та соціального призначення; дасть можливість вчасно та в повному обсязі виплачувати працівникам цих закладів заробітну плату, забезпечувати дітей та пацієнтів необхідним харчуванням, меблями, обладнанням, вчасно та якісно проводити в них ремонти приміщень, а також в гарному стані утримувати об’єкти житлово-комунального господарства міста.

Міська влада звертається до суб’єктів підприємництва міста: привести господарську діяльність до вимог законодавства України! Зокрема, основними проблемними питаннями залишаються:

  • виплата заробітної плати не нижче 884 грн., (з 01.07.2010р. – 889 грн.),
  • повна реєстрація найманої праці та відхід від практики виплати заробітної плати в “конвертах”,
  • сумлінна сплата податків та зборів до бюджету та фондів соціального страхування,
  • наявність дозвільних документів на здійснення відповідної підприємницької діяльності.

В іншому випадку до порушників українського законодавства застосовуватимуться заходи адміністративного впливу через посилення контролюючої діяльності спільних комісій, створених міською радою та органами виконавчої влади.

Слово мали також начальник міського управління Пенсійного фонду Зоя Кацап, начальник міського управління ветеринарної медицини Валерій Пулик, головний державний лікар міської СЕС Борис Шевчук, голова галузевої ради з питань торгівлі та сфери послуг, голова постійної комісії міської ради з питань розвитку суб’єктів малого підприємництва, торгівлі та побуту, депутат - Володимир Гільовський, начальник КП «Інспекція по контролю за санітарним станом у місті» Сергій Цугель.

  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
10 guests and 1 member online
kapriolexo