УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Нідерландські спеціалісти з енергозбереження допоможуть в розробці плану розвитку Кам'янця.
Написал Alex Andrushchak   
13.07.10

6 липня 2010 року у міській раді за участі представників Королівства Нідерланди пройшло засідання круглого столу щодо розробки Плану дій з підвищення енергоефективності міста Кам’янця-Подільського. Раніше це питання піднімалося в рамках зустрічі членів асоціації мерів у Львові.

Необхідність співпраці в галузі енергозбереження та енергоефективності міський голова Анатолій Нестерук обґрунтував тим, що місто зацікавлене у тому, щоб зменшити значні втрати енергії, які відбуваються як при транспортуванні до споживачів, так і в самих будинках.

Участь у засіданні взяли: Сліман Абу Амара, представник Нідерландської Агенції зі співпраці щодо питань клімату та енергії; Роджер ванн Торен, 2-й посол Нідерландів в Україні; Стефан Миронюк, заступник директора асоціації «Енергоефективні міста України»; Ілля Стариков, офіційний представник НУСЕП (Нідерландсько-українська стала енергетична платформа) в Україні. Інтереси громади міста представляли міський голова Анатолій Нестерук, начальник відділу розвитку житлово-комунального господарства та енергозбереження Юрій Лягутко, інші посадовці та представники комунальних підприємств міста.

Метою приїзду гостей із Нідерландів є знайомство з містом, його проблемами, розробка плану дій з енергоефективності, вивчення роботи системи тепло- та енергопостачання, досвіду комунальних підприємств. Пілотним проектом стане утеплення однієї з шкіл міста (попередньо ЗОШ № 16).

Сліман Абу Амара зауважив, що сьогоднішня зустріч це вже половина справи. Візит до нашого міста передбачає багато частин та тренувань, в результаті чого буде розроблено план економічного розвитку міста.

Роджер ванн Торен надзвичайно вражений красою та потенціалом міста. «Енергозбереження є невід’ємною частиною повсякденного життя, - зауважив він, - енергоефективне використання ресурсів сьогодні дуже важливе».

Програма енергозбереження має скоротити витрати енергії в Україні, відповідно відбудеться економія коштів і у Голландії, адже зменшаться втрати при транспортуванні. Цей проект в Україні існує 5 років, але на місцевому рівні проводиться вперше. «Думайте глобально, а дійте на локальному рівні!» - гасло, якого притримуються учасники проекту. Серед інших завдань проекту є перетворення слабких місць в економіці міста на сильні та отримання знань про розробку плану економічного розвитку з можливістю подальшого використання цих знань у майбутньому.

 
Обсуждение (2 комментариев)
Нідерландські спеціалісти з енергозбереження на допоможуть в розробці плану розвитку Кам'янця.   13.07.2010 [20:18:29]
Обговорення статті: Нідерландські спеціалісти з енергозбереження на допоможуть в розробці плану розвитку Кам'янця.

помилка...

шо там має бути нам допоможуть, чи не допоможуть-то я про заголовок)
#20221
Нідерландські спеціалісти з енергозбереження на допоможуть в розробці плану розвитку Кам'янця.   13.07.2010 [20:32:05]
А ліфти в будинках пр. Грушевського 76 та 74 так і не працюють вже не один тиждень.А це дев"ятиповерхівки,і проживають тут і інваліди,і люди похилого віку,і сімї з маленькими дітьми.
А працівники жеку у такий спосіб вибивають гроші (на відпустки) за комунальні послуги,які,до речі,заставляють бажати кращого,а тарифи на обслуговування змінюються тільки в більший бік.
От така вона програма енергозбереження.
#20223

You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 13