УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Чи буде підвищення тарифів на ринках Кам'янця-Подільського?
Автор: Alex Andrushchak   
21.07.10

20 травня 2010 року Правлінням Кам’янець-Подільського районного споживчого товариства (голова Свіргоцький П.А.) прийнято постанову № 43 про зміну тарифів за оренду торгових місць для суб’єктів господарської діяльності на центральному ринку КВЗП «Кам’янець-Подільський» з 1 липня 2010 року.

Керуючись законодавчими актами та нормативними документами, а саме, Постановою Кабінету Міністрів України від 05 березня 20098 року № 278 «Про заходи щодо стабілізації цін за надання послуг та оренду торгових приміщень (площ) у торговельних об’єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів в умовах фінансово-економічної кризи», Наказами Міністерства економіки України державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва від 30 червня 2009 року №638/109 та від 09 березня 2010 року № 256/44, розпорядженням Хмельницької ОДА від 09 липня 2009 року підприємців ознайомили із збільшенням тарифу за оренду торгового місця при торгівлі продовольчими товарами на 35% і промисловими товарами – на 50%. Інформацію про це було вручено кожному підприємцю.

Зважаючи на скарги від підприємців та розглядаючи запит депутата міської ради Гаврилюка В.В. стосовно економічної обґрунтованості підвищення тарифів за оренду торгових місць на центральному ринку, розпорядженням міського голови від 11 червня 2010 року №432-р було створено відповідну комісію. В процесі роботи комісії було встановлено, що до розрахунку планових витрат на 2010 рік КВЗП «Кам’янець-Подільський» було застосовано рівень фактичних витрат 2009 року із застосуванням рівня інфляції за попередній календарний рік та відсотком рентабельності в еквіваленті 20 відсотків. Управління економіки запропонувало адміністрації КВЗП «Кам’янець-Подільський» для зменшення валових витрат не застосовувати рівень інфляції за попередній календарний рік та встановити рівень рентабельності в еквіваленті 18 відсотків. Дана співпраця дала змогу зменшити планові валові витрати на 163,8 тис. грн.

Станом на 23 червня 2010 року комісія не виявила фактів зловживань по КВЗП «Кам’янець-Подільський» при формуванні планового розрахунку оплати за оренду торгівельного місця по центральному ринку.

9 та 12 липня поточного року перший заступник міського голови В.М. Андрухович, з участю працівників управління економіки, керівництва районного споживчого товариства та центрального ринку проведено зустрічі з підприємцями даного ринку. Адміністрацією РСТ та ринку прийнято рішення не здійснювати підвищення орендної плати підприємцям КВЗП «Кам’янець-Подільський» до 01.08.2010 року.

В процесі спілкування було вирішено також наступне:

    Спільно з представниками від підприємців ринку:
  • додатково здійснити моніторинг економічного обґрунтування планової орендної плати;
  • спільно з працівниками МВ УМВСУ, СЕС, управління економіки провести перевірки по легалізації торгових місць на центральному ринку, вжити заходів по переводу громадян, які здійснюють торгівлю продуктами харчування з домашніх підсобних господарств, на територію гуртового ринку ТзОВ «Династія»;
  • спільно з працівниками ОДПІ, фінансового управління та управління економіки здійснити перевірки стосовно своєчасної та повної сплати ринкового збору.
  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
10 гостей