УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
П’ята частина населення Кам'янця користується пільгами
Автор: Alex Andrushchak   
21.07.10

Основним завданням відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення є створення та підтримання в актуальному стані Єдиного державного автоматизованого реєстру пільговиків (ЄДАРП). Станом на 1 липня 2010 року на обліку перебуває 19158 осіб (що становить майже п’яту частину населення нашого міста), які користуються тією чи іншою пільгою. З місяця в місяць ця цифра зменшується за рахунок того, що закриваються особові справи по причині смерті пільговиків таких категорій, як ветерани війни, діти війни. Збільшується кількість пільговиків за рахунок багатодітних сімей, що є приємним моментом, а також, на жаль, за рахунок інвалідів різних категорій.

Найбільш поширеними є пільги на оплату житлово-комунальних послуг та на проїзд у міському і приміському пасажирському транспорті.

На сьогоднішній день пільги надаються громадянам у безготівковій формі шляхом зменшення або звільнення від оплати за послуги, а витрати підприємства відшкодовуються з бюджету. Пільги різняться за спрямованістю (категорії громадян), вартістю (послуги зв’язку і транспорту, житлово-комунальні послуги, санаторно-курортне лікування тощо), періодичністю надання (щомісячні, одноразові).

В червні минулого року Кабінет Міністрів України видав розпорядження про схвалення «Стратегії упорядкування системи надання пільг окремим категоріям громадян до 2012 року». Основними завданнями стратегії є:

  • упорядкування системи надання пільг;
  • надання пільг, компенсацій і гарантій лише найменш захищеним верствам населення та особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною;
  • вироблення єдиного підходу до надання пільг особам, які мають на них право, в межах норм споживання;
  • запровадження процедури публічного обговорення шляхів вирішення питання щодо посилення адресності надання пільг.

Стратегія реалізується двома етапами: на першому етапі (2009-2010 рр.) збираються пропозиції щодо внесення змін до законів з питань надання пільг; на другому етапі (2011-2012 рр.) забезпечити надання пільг громадянам з урахуванням їх доходу та удосконалення механізму надання пільг.

В зв’язку з тим, що існує можливість переходу від існуючої системи надання пільг, зокрема на пільговий проїзд, до компенсаційних виплат, необхідно, щоб кожний громадянин, який має право на пільгу, перебував на обліку ЄДАРП. На сьогодні низький відсоток подання документів особами, які визнані інвалідами загального захворювання. Тому, прохання до тих громадян, які ще не стали на облік в управлінні праці та соціального захисту населення, звернутись у каб. № 16 з наступними документами: копія паспорта; копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера; копія довідки МСЕК (з пред’явленням оригіналів цих документів) та довідка про склад сім’ї.

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
10 гостей