УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Державний соціальний інспектор – помічник і контролер
Written by Alex Andrushchak   
p'yatnytsya, 23 lypen` 2010

В умовах соціально-економічної нестабільності є особливо актуальним визначити стратегію дій з підтримки рівня добробуту людей та зменшення впливу економічної кризи на малозабезпечені сім’ї. Держава не має наміру залишати таких людей напризволяще, намагаючись допомогти їм розв’язати їхні складні життєві проблеми.

Обов’язок піклуватися про людей, які опинились в скрутному матеріальному становищі, держава делегувала соціальному захисту населення. Служити інтересам громадян – це - найголовніше в роботі соціальних інспекторів.

Але при цьому, в умовах обмеженості бюджетних коштів є потреба щоденно посилювати контроль за кожною гривнею – призначення тільки на законних підставах, не забуваючи те, що ми стоїмо на стражі державних коштів. Протягом І півріччя відділом державних соціальних інспекторів здійснено 104 перевірки на достовірність та повноту інформації про доходи у довідках. Виявлено 16 випадків порушень.

Відділом здійснено 2405 запитів для підтвердження інформації, наданої заявниками. Внаслідок опрацьованих запитів виявлено 17 порушень та надміру нараховані кошти в сумі 7433,71 грн., з яких повернуто – 3136,40 грн.

З метою перевірки цільового використання виплаченої допомоги при народженні дитини проведено 100% обстеження сімей, особливо в неблагополучних сім’ях та сім’ях, де діти народженні за кордоном. Протягом півріччя відмовлялась та припинялась виплата допомоги у 6-ти випадках.

Забезпечено 100% обстеження матеріально-побутових умов проживання сімей, ступеня нужденності та можливостей знаходження додаткових джерел для проживання при призначенні державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та субсидії через комісію у разі виникнення потреби в уточненні обставин, що стосуються справи, призначено – 121 сім’ї; відмовлено – 30 сім’ям; призначено у неповному розмірі – 1 сім’ї.

Проведено 100% перевірку одержувачів щомісячної компенсації щодо факту догляду за інвалідами І групи та пристарілими, які досягли 80-ти річного віку. Перевіркою встановлено:

  1. Фактично здійснюють догляд – 224 особи.
  2. Припинено догляд з різних причин, всього 43:
    • працевлаштування заявника – 7 осіб;
    • реєстрація заявника підприємцем – 5 осіб;
    • смерть особи, за якою здійснювався догляд – 8 випадків;
    • виїзд доглядальника за кордон – 4 особи;
    • догляд не здійснюють (зі слів особи, за якою здійснюється догляд)– 13 осіб;
    • припинено до вияснення обставин – 6 справ. Попереджено в незаконному призначенні державних коштів на суму 49468,44 грн.
  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
15 guests and 1 member online
RiranoR