УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Оплачувані громадські роботи в Кам’янці-Подільському
Автор: Alex Andrushchak   
28.07.10

В сьогоднішніх складних соціально–економічних умовах основним завданням працівників Кам’янець-Подільського міського центру зайнятості є залучення безробітних до активних форм зайнятості населення. Одним із видів такої зайнятості є оплачувані громадські роботи як захід для пом’якшення напруженості на ринку праці.

Слід наголосити, що на 2010 рік пріоритетним напрямком організації громадських робіт було визначено громадські роботи з підприємствами комунальної сфери. На громадські роботи пов’язані з благоустроєм та озелененням було направлено 93 чол. (впорядковували територію міських парків відпочинку, скверів, розчищали від бур’янів та виносили сміття на закритих міських кладовищах, просапували міські клумби та висаджували квіти, виконували роботи з благоустрою вулиць,), в т.ч. 88 чол. працювали за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. На благоустрої, озелененню та упорядкуванню пам’ятників, меморіалів, обелісків, братських могил воїнам Великої Вітчизняної війни та міських кладовищах працювало 12 осіб з числа безробітних громадян. Не пройшла повз нашої уваги організація громадських робіт по догляду за громадянами у закладах соціальної сфери. В соціальному центрі „Надія” та Центрі медико-соціальної реабілітації інвалідів, ветеранів війни та пенсіонерів „Довголіття” -31 чол.

Так протягом першого півріччя 2010 року безробітними була надана допомога із заготівлі дров, по впорядкуванню присадибних ділянок, доставці продуктів та ліків, соціально-побутові послуги. Значна допомога надана дитячим дошкільним закладам, а саме через Управління освіти та науки Кам’янець-Подільської міської ради працювали на громадських роботах 12 чол. громадяни виконували підсобні роботи по ремонту дошкільних виховних закладів. В Державному історичному музеї-заповіднику 38 чол. доглядали за експонатами в приміщенні музею, впорядковували прилеглу територію, виконували підсобні роботи по ремонту. Також безробітні громадяни виконували роботи по упорядкуванню архівних документів в міському архіві та оформленню справ призовників в період приписки допризовників в міському об’єднаному військовому комісаріаті - 20 чол.

В ряді підприємств 32 безробітних після участі в громадських роботах були працевлаштовані на постійні місця роботи.

На сьогоднішній день міським центром зайнятості на організацію оплачуваних громадських робіт з коштів фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття було використано понад 264 тис. грн., що склало 91,7% від запланованих витрат на 2010 рік. Майже половину використаних коштів (105,8 тис. грн.) було використано на організацію громадських робіт в комунальній сфері міста; близько 42 тис. грн. в державному історичному музеї-заповіднику. В зв’язку з тим, що збільшилась кількість бажаючих взяти участь у громадських роботах, міський центр зайнятості збільшив видатки на організацію даних робіт на 150 тис. грн.

І сьогодні служба зайнятості консолідує зусилля роботодавців, представників органів влади та місцевого самоврядування на подальшу співпрацю для досягнення основного результату, - зайнятості населення (в т.ч., організації громадських робіт).


Заступник начальника відділу активної підтримки безробітних
Кам’янець-Подільського міського центру зайнятості Л.М. Волкова

 
Обговорення (1 коментарів)
Оплачувані громадські роботи в Кам’янці-Подільському   01.08.2010 [07:05:15]
Обговорення статті: Оплачувані громадські роботи в Кам’янці-Подільському

Мда... ну просто "колоссальная помощь"...
#20462

Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
12 гостей