УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
В історичне минуле з литовцями
Написал Alex Andrushchak   
17.08.10

До управління міжнародних зв’язків та туризму міської ради звернулися члени литовської громадської організації Товариство « Парк Великого князівства Литовського» з проханням сприяти їх експедиції в Кам’янець-Подільський та регіон. Ця організація створена майже рік тому і основною метою її діяльності є, спільно з представниками українського та білоруського народів, які в давні часи входили до складу Великого Князівства Литовського, створювати нові, якісні стосунки взаємної допомоги у всіх сферах життя: економічній, культурній, інноваційних запроваджень, політичній, і зробити все можливе, щоб регіон від Балтійського та Чорного морів став процвітаючим краєм. Також однією з цілей організації є популяризувати спільну історію Великого Князівства Литовського серед українців, білорусів і литовців.

До складу Товариства входять почесні люди: представники Литовського сейму, провідні науковці, історики, лідери громадських організацій, провідних ЗМІ.

5-6 серпня ц.р. експедиція Товариства побувала в Кам’янці-Подільському. Гостей радо зустрічали заступник міського голови Олег Демчук, депутат міської ради Михайло Аносов, начальник управління міжнародних зв’язків та туризму міської ради Віктор Травінський.

Супроводжувати експедицію на протязі двох днів по місту і регіону доручено відомому історику Ігорю Данілову. На початку зустрічі гостей коротко ознайомили про роботу місцевого господарства, про гарні напрацювання міста в міжнародній співпраці, зокрема, з Литвою, головний архітектор Анатолій Ткачук презентував проект пам’ятника князям Коріатовичам.

Голова Товариства та керівник експедиції Альгімантас Бірбілас ( член Литовського сейму) сказав,що в цьому році члени організації мають реалізувати важливий задум – зібрати різноманітний історичний матеріал про замки та маєтки періоду Великого Князівства Литовського, про видатні постаті того історичного періоду, здійснюючи фотографування, відео зйомки і т.п.. Увесь історичний матеріал, зібраний під час подорожі, планується розташувати на Інтернет сторінці, яка буде представлена у трьох мовах:українській, білоруській і литовській.

Сподіваємося, що така діяльність приведе до подальшого укріплення дружніх взаємозв’язків між народами.

  Нет комментариев.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 12