УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Соціальна кампанія «Рак виліковний. Не зволікай» в Кам'янці.
Written by Alex Andrushchak   
p'yatnytsya, 20 serpen` 2010

«Рак виліковний. Не зволікай» – під такою назвою в Україні, а також в Кам’янці-Подільському зокрема проводиться соціальна кампанія, яка покликана привернути увагу до проблем онкозахворювань та їх ранньої діагностики. Рак щороку забирає мільйони життів у світі, в Україні ця хвороба на другому місці по кількості смертей. За статистикою кожен 50-й українець хворий на рак, а кожен 4-й ризикує захворіти.

3 серпня проходив брифінг для ЗМІ за участю начальника управління охорони здоров’я Юрія Пливанюка, його заступника Олександра Зарицького, а також міського онколога Артура Савицького.

Олександр Зарицький розповів про результати соціологічного дослідження, яке показало, що лише 44% жінок відвідують гінеколога з метою профілактики, інші ж або у разі необхідності, або взагалі намагаються уникати лікарів.

Міський онколог вважає, що зменшити кількість запущених випадків дозволять примусові огляди, адже серед вчителів та медиків, які щороку в обов’язковому порядку проходять такі огляди, майже не реєструють «кричущих» випадків занедбаності хвороби. У 2009 році взято на облік 301 хворого, з них одна дитина. Загалом у Кам’янці-Подільському проживає 1781 хворих на рак.

Соціальна акція «Рак виліковний. Не зволікай» розпочалася з 1 липня. Її організаторами є ГО «Здорове людство» та «Асоціація замовників та виробників соціальної реклами» за підтримки Інституту раку. У Кам’янці-Подільському підтримали акцію телерадіокомпанія «Подолянин ТВ», радіо «Мелодія» (Валерій Весна), ПП Бабчинський Олександр (РА Плюс).

  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
11 guests online