УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Підготовка до опалювального періоду. Правила користування газовими приладами.
Автор: Administrator   
08.09.10

Шановні жителі міста та району!

Незабаром розпочнеться опалювальний період від газових котлів, конвекторів приватних та багатоповерхових будинків.

Нагадуємо! Перед початком опалювального періоду, власникам житлових будинків та квартир, які користуються природним газом, необхідно здати в Кам’янець-Подільську філію акти на періодичну перевірку та чистку димових та вентиляційних каналів. Крім того, обов’язково представити в філію копію договора на технічне обслуговування двухконтурних газових котлів закордонного виробництва власникам користувачів вказаних котлів від організацій, які мають відповідну ліцензію.

В разі відсутності відповідних актів та договорів, Кам’янець-Подільська філія ПАТ «Хмельницькгаз» знімає з себе відповідальність за безпечну експлуатацію газового обладнання в квартирах та приватних будинках, в яких встановлені вказані прилади. Нехтуючи Правилами безпеки користування газовими приладами в червні поточного року в м. Коломия Івано-Франківської обл. отруїлися продуктами згорання шестеро людей. Цього ж місяця у м. Дніпропетровську через отруєння продуктами згорання загинуло дві особи. Обидва нещасні випадки сталися у квартирах п’ятиповерхових житлових будинків під час експлуатації опалювальних газових котлів при зачинених герметичних віконних склопакетах та працюючих витяжних вентиляторах. Причина нещасних випадків – виникнення зворотньої тяги.

Пам’ятайте! Приєднання до газопроводу побутових газових приладів допускається передбачати гнучкими рукавами після вимикаючого пристрою на відгалуженні газопроводу до установок.

Для гнучких рукавів слід застосовувати рукави в металевій оплітці та металарукави, які повинні бути стійкими до транспортування газу при заданих тиску та температури. Гнучкі рукави для приєднання побутових газових приладів не повинні мати стикових з’єднань і довжину більше 2 м.

Підприємства, які заключили відповідні договора з абонентами на технічне обслуговування котлів закордонного виробництва зобов’язані своєчасно перевірити роботу та їх технічний стан.

Мають випадки, коли абоненти не виконують відповідні зобов’язання, призводять до непередбачених наслідків. Так, в житловому будинку по вул. Нігинське шосе, 25 в поточному році не було проведено технічне обслуговування газового котла закордонного виробництва підприємством, з яким було заключено договір на його технічне обслуговування і пройшло значне нагрівання гнучкого рукава в металевій оплівці. І тільки в результаті оперативних дій працівниками філії не допустили загорання газової суміші та виникнення пожежі.

Згідно ДБН В.2.5-20-2001 ст. 245 п. Ж.15 забороняється установка на димоходах зонтів та інших насадок. За останній час по місту та району збільшились випадки отруєння чадним газом мешканців будинків, в яких використовуються газові прилади, з відводом продуктів згорання в димоходи.

Одною з причин є закупорка димових каналів, виготовлених з азбестоцементних труб, насадками і зонтами, які мешканці встановлюють на них. На протязі року працівниками філії було виявлено значну кількість таких насадок і вручено більше 1500 попереджень на зняття насадок та зонтів з димових каналів. Абоненти, нехтуючи попередженням філії виконали незначну кількість їх зняття.

Враховуючи такий стан, адміністрацією філії вживались заходи по відключенню газових приладів. Пам’ятайте. Безпечне користування газовими приладами залежить від дотримання абонентами Правил користування газовими приладами. Тому при правильній експлуатації побутових газових приладів і дотримання вимог при користуванні газом, при вчасному розрахунку за спожитий природний газ, можна запобігти аваріям та безпечному користуванню газом в кожній оселі.


Адміністрація
Кам’янець-Подільської філії
ПАТ «Хмельницькгаз».

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
11 гостей