УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Час отримувати житлові субсидії і зробити це - просто
Написал Alex Andrushchak   
14.09.10

З початком осені має значно збільшитись кількість заяв від громадян, що надходять до управління соціального захисту з питань оформлення житлових субсидій.

Позаду залишилася чимала підготовча робота, пов’язана у першу чергу з інформуванням населення про нову модель державних житлових субсидій, відпрацюванням методики нових розрахунків, налагодженням міжвідомчого електронного обміну, що значно спрощує і прискорює призначення субсидій, створенням спеціальних робочих груп та місцевих комісій, яким надано право розгляду кожної нестандартної або спірної ситуації, тощо. Всі виникаючі спірні питання такі комісії вирішують перш за все на користь громадян.

Вперше за всі роки аналогічних кампаній, стовідсотково здійснено автоматичне перерахування субсидій для громадян, що вже раніше отримували субсидії. З 1 серпня 2010 року до управління праці та соціального захисту населення за призначенням житлової субсидії звернулось 1354 сім’ї.

Незалежно від кількості заявників держава у повній мірі профінансує програму житлово-комунальних субсидій та захистить громадян. В управлінні працює «гаряча телефонна лінія» за тел. 2-10-25 по якій громадяниможуть задавати свої запитання та вирішувати виникаючі проблеми щодо отримання субсидій.

Відповідно до законодавства субсидія призначається уповноваженому власнику (співвласнику) житла, наймачу державного та громадського житлового фонду, членові житлово-будівельного (житлового) кооперативу, власнику (співвласнику) житлового приміщення, на якого відкрито особовий рахунок за місцем реєстрації.

Положенням про порядок призначення та надання населенню субсидій встановлено, що субсидія розраховується виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, та їх доходів. Якщо у житловому приміщенні зареєстровані особи, які фактично не проживають, при призначенні субсидії вони не будуть враховані, якщо на них за даними підприємств-надавачів послуг не нараховуватиметься плата за житлово-комунальні послуги.

Питання щодо нарахування плати за житлово-комунальні послуги громадяни вирішують з підприємствами та організаціями, які надають ці послуги. Житлові субсидії призначаються виходячи з вартості житлово-комунальних послуг з урахуванням пільг, які надаються відповідно до чинного законодавства.

Умови призначення субсидії для осіб, які мають пільги на оплату житлово-комунальних послуг, не відрізняються від умов отримання субсидій для інших осіб.

Якщо з якихось причин бланки документів, які надіслані Пенсійним фондом будуть зіпсовані, необхідно звернутися до управління праці та соціального захисту населення (вул. Шевченка 26), де можна заповнити заяву та декларацію, а також отримати необхідну консультацію.

Начальник управління праці та соціального захисту населення
Н. Підскоцька

 
Обсуждение (4 комментариев)
Час отримувати житлові субсидії і зробити це - просто   14.09.2010 [18:33:02]
Обговорення статті: Час отримувати житлові субсидії і зробити це - просто

хм...
Цікаво получається, однако...
Здається отримати легко та доступно, а те, що податкова (шоб їм гірко в роті було!!) лазить по квартирах і тупо і нагло обшукує - то є нормально?????????
та після того звіту, який вони пишуть не те, що субсидії не отримати, а взагалі можуть пенсію забрати...
А ще в пенсійному мізги покумарять...
Та ну легко...
Пропаганда Янукович (аля тоталітаризм) - вже навіть у Донецьку жаліють, про те, що вибрали в президенти цього одоробла!
#21352
RE: Час отримувати житлові субсидії і зробити це - просто   15.09.2010 [06:50:25]
Бумажки на субсидии заполнить легко, вот только субсидии дают далеко не всем. Да и рассылка писем счастья пенсионерам - дурному радость. Они побежали оформлять субсидии, а отопления сейчас нет, вот многие ничего и не получили. А придет отопительный сезон, побегут по второму разу бумажки заполнять.
А про обыски налоговой в домах я не слышал. По подробнее можно?
#21354
RE: Час отримувати житлові субсидії і зробити це - просто   15.09.2010 [09:47:03]
Поподробнее...
Короче, я снимаю с другом-студентом комнату в квартире 2-х комнатной (сдает женщина, ибо на пенсию фиг проживешь с такими тарифами) и когда мы приехали, рассказывает, что летом ходили с налоговой по квартирах с какими то ордерами (или чем там ходят) и обыскивали всех, кто подавал заявки на субсидии, меряли квадраты прям до миллиметра, заглядывали кругом, куда только можна и не можна ТОЖЕ заглядывали...
Потом составляли типа актов и уходили.
Судя по восторженным восгласам, из обысканных никому не дали субсидий... Это в центральном районе..
#21357
RE: Час отримувати житлові субсидії і зробити це - просто   15.09.2010 [10:08:00]
Не понял, а что она их не послала?
1. Метраж перемерять они права не имеют, на какой метраж считают коммунальные на такой и положена субсидия, а перемерять его и соответственно все документы изменить ( от БТИ начиная ), в противном случае их лазанье юридической силы не имеет.
2. Их вообще в дом пускать не обязательно.

А субсидии не дали скорее всего по другой причине. Летом коммунальные небольшие, нет основной части - отопления. Поэтому субсидии нужно оформлять не летом, а с началом отопительного сезона.
#21358

You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 10