УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Голос України, 28.09.2010: «Міський голова помер у СІЗО»
Автор: Alex Andrushchak   
30.09.10

«Міський голова помер у СІЗО»

Такими плітками хочуть зламати громаду Кам’янця-Подільського

У Кам’янці-Подільському наростає суспільна напруга, пов’язана з арештом міського голови Анатолія Нестерука та керуючого справами Миколи Нечая. У минулий понеділок містом поповзли чутки: Нестерук помер у СІЗО. Як повідомила сестра Нестерука, Галина Макарівна, родині мера про це теж зателефонували невідомі. О п’ятій вечора на майдані знову зібрався кількатисячний мітинг. «У цей час у кабінеті першого заступника міського голови Валерія Андруховича вже чотири години знов продовжуються «маски-шоу», там люди в масках роблять обшук та вилучають якісь документи», - повідомив мітингуючих Василь Товкайло з комітету порятунку демократії, що створився на майдані. Журналісти пробували дізнатися в силовиків, що тут відбувається, але ті ховали обличчя. Усе, що вдалося почути від них: «слідчі дії». Валерій Андрухович вийшов до людей після обшуку та пояснив, що вилучили документи, пов’язані з ділянкою землі, за яку начебто мер отримав хабаря. Депутат міськради Микола Розбам повідомив громаді, що про виділення ділянки голосувала сесія, на ній же й ішлося про внесок підприємця Геселєва спонсорської допомоги на розвиток громади. Цього дня, в день великого свята Воздвиження у всіх церквах Кам’янця правили молебні за здоров’я міського голови. Стало відомо, що крім хворого серця, у нього ще й відкрилася виразка. Рідні не мають можливості спілкуватися з ним.

Учасники мітингу звернулися до працівників міськвиконкому, всіх його служб та управлінь з проханням адресувати Президенту України, правоохоронним органам листа, в якому б кожен засвідчив своїм підписом те, що міський голова ніколи жодному з них не давав вказівок отримувати будь-які гроші та передавати йому. Місто вважає: такі свідчення допоможуть зняти з мера тавро хабарника. У середу в Хмельницькому буде розглянуто апеляцію на рішення про взяття під арешт двох кам’янецьких посадовців. Комітет захисту демократії планує відправити у вівторок та в середу в Хмельницький декілька автобусів із людьми, на що мітингуючі зібрали гроші, є вже понад чотири тисячі підписів, збір триває. 27 вересня почалися партійні конференції з висунення кандидатів у депутати та на посаду міського голови, тому громада звернулася з листом до всіх політичних сил. «У цій ситуації, що склалася, ми вважаємо висунення будь-кого аморальним вчинком щодо громади, якщо в списках не буде Анатолія Нестерука.» Місцеві «бютівці» одноголосно висунули секретаря міськради Валентину Волошину, майдан бурхливо засудив цю новину, регіонали не висували жодної кандидатури, як і НРУ, Народна партія. Майдан одразу ж відповів тим, хто в час загальної біди прагне влади: якщо ви не з народом, вашу політичну силу в раду ми не пропустимо!

Згуртованість і опір кам’янчан росте від дня до дня, від хвилини до хвилини. Безперервно працює штаб, яким стала рада ветеранів, а на майдані ось-ось розгорнуть намети.

Віра ШПИЛЬОВА.

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
8 гостей