УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Кадрове забезпечення туристичної галузі Кам'янця-Подільського
Автор: Alex Andrushchak   
06.10.10

Сьогодні в нас є чудова нагода для вирішення питання кадрового забезпечення туристичної галузі міста, такими словами розпочав робочу нараду заступник міського голови Олег Демчук, на яку прибули керівники структурних підрозділів навчальних закладів міста, які готують фахівців туристичної сфери. Проведення наради ініціювало міське управління міжнародних звязків та туризму.

В роботі взяли участь представники економічного факультету Національного університету ім.І.Огієнка, індустріального коледжу, коледжу ПДАТУ, професійного художнього ліцею, ДПТНЗ « Кам’янець-Подільське ВПУ», міського Центру зайнятості. Всі вони на сьогоднішній день причетні до підготовки кадрів для туризму.Начальник управління міжнародних зв’язків та туризму міської ради Віктор Травінський презентував нормативні документи по яких визначається підготовка кадрів для цієї галузі, що зроблено в цьому плані в світлі основного документу, який визначає стратегію розвитку туризму в місті –« Комплексної програми розвитку туризму на 2005 -2015 роки». Основний висновок – без належної уваги до питань кадрового забезпечення туристичної діяльності, підготовки та перепідготовки спеціалістів успішний розвиток індустрії туризму неможливий.

Олег Демчук розповів про структуризацію туристичного бізнесу в місті, що дає можливість більш оперативно вирішувати наболілі питання в тому числі, і по підготовці кадрів.

Учасники наради в своїх виступах детально аналізували стан справ, проблеми, бачення на майбутню перспективу.

Наталія Пономарчук – завідувач економічного відділення індустріального коледжу: « Місто повинно прагнути до європейських стандартів в розвитку туризму, тому що воно на це заслуговує і якісна підготовка кадрів повинна стояти чи не найпершому місті. Ми з 1999 року готуємо молодших спеціалістів за напрямком « Організація обслуговування в готелях та туристичних комплексах». Але існує багато проблем. Наші випускники, хороші спеціалісти, але йдуть на роботу соціально та економічно не підготовлені, тому що, здебільшого, ніхто належним чином не хоче оформляти на роботу, низька зарплата, висока плинність кадрів, звідси, відсутність мотивації залишатися на роботі».

Петро Стрельбіцький – декан економічного факультету КПНУ ім. І. Огієнка: « Ми в цьому році відкрили спеціальність за напрямком « Туризм». Сподіваюсь, що в нашому місті згодом такі фахівці будуть потрібні, тому що не будемо ж ми весь час економічно відсталими. Маємо проблеми .з підручниками, почали підбирати відповідний викладацький склад. Потрібно, щоб через управління міжнародних зв’язків та туризму ми могли добре організувати проходження практики студентами.

Наталія Лінник – завідувач відділом правознавства колледжу ПДАТУ: « Практика для студентів це важливий компонент, потрібно більше проводити спільних семінарів, майстер-класів, ми повинні готувати хороших спеціалістів, тому що туристична галузь специфічна. Добре, що в національному університеті відкрилася туристична спеціальність, тепер наші випускники можуть продовжувати навчання тут, на місці, а не їздити далеко».

Андрій Тітенок – заступник директора ВПУ: « Так звані робітничі професії для туристичної сфери теж відіграють велику роль, Але ми в першу чергу повинні мати замовників кадрів від туристичного бізнесу, тому що випускників ми повинні запевнити, що вони будуть працевлаштовані, Поки такого немає, а це дуже важливий компонент.»

Наталія Постова – директор міського Центру зайнятості: « Нам сьогодні в першу чергу спільно з турбізнесом потрібно провести моніторинг потреби в кадрах, це найголовніше, тоді ми побачимо справжню потребу в кадрах, але, щоб цей моніторинг був об'єктивним Якби ми знали потребу в кадрах, то б училища брали ліцензії на ті чи інші робітничі професії, а ми всебічно сприяли б цьому. Потрібно припинити велику текучість кадрів, яка зараз спостерігається, особливо в готелях міста. Потрібно, щоб на базі одного з готелів, або одного з навчальних закладів при сприянні туристичного бізнесу створити хорошу базу для підготовки таких спеціальностей як кухар, бармен, офіціант.

Підводячи підсумки наради Олег Демчук сказав, що ми почули, пропозиції навчальних закладів, сформували, тепер їх донесемо до турбізнесу, а згодом організуємо спільну зустріч, і я думаю, що проблему підготовки кадрів для туристичної галузі ми крок за кроком спільно будемо вирішувати. Віктор Травінський в підсумку зазначив, що сьогоднішня зустріч дала дуже позитивний результат. Ми, зробили крок до створення в місті системної підготовки кадрів для туризму, поділилися своїми проблемами, які можна вирішувати тільки спільно, а головне ми зуміли сформувати для туристичного бізнесу пропозиції, і думаю ми переконаємо їх представників, що в цій сфері мають працювати професіонали з хорошою підготовкою, яка зводиться не лише до організаційно-управлінських питань, а й включає в себе знання соціального, гуманітарного, історичного, культорологічного, правового, естетичного аспектів, знання двох- трьох іноземних мов, володіння сучасними комп'ютерними інформаційними технологіями тощо.

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
131 гостей