УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Готуйте гаманець, спрощенці.
Written by Alex Andrushchak   
chetver, 07 zhovten` 2010

Фізичні особи – суб’єкти підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок), з липня 2010 року сплачують страхові внески у розмірі не менше мінімального страхового внеску за себе та членів сімей, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності.

Розмір  внеску визначається платником самостійно, але він не може бути меншим за мінімальний страховий внесок і становитиме у 2010 році (враховуючи розмір мінімальної зарплати) в липні – вересні – 294,82 грн., жовтні – листопаді – 301,12 грн., грудні – 306,10 грн. 

 Розрахунок суми страхових внесків, належної до сплати, проводиться помісячно, з урахуванням відщеплення, яке надходить автоматично до Пенсійного фонду при сплаті податку підприємцем у банківській установі, а саме відщеплення від фіксованого податку –  10%, від єдиного –  42%.

Таким чином, уже за липень підприємцеві-спрощенцю потрібно доплатити до мінімального внеску 294,82 грн., з урахуванням відщеплення від фіксованого або єдиного податку. 

Наприклад, якщо підприємець сплачує ставку єдиного податку 200 гривень, то 42 відсотки (84,0 грн.) автоматично відщеплюються до Пенсійного фонду, а доплатити потрібно буде 210,82 грн. (294,82-84,0). Якщо ставка фіксованого податку становить, наприклад, 100 гривень, до Пенсійного фонду відщеплюється 10 відсотків (10,0 грн.). У цьому випадку потрібно доплачувати 284,82 грн. (294,82-10,0).

 З метою зменшення фінансового навантаження радимо підприємцям сплачувати внески щомісячно.

 До підприємців, які не будуть своєчасно сплачувати страхові внески, застосовуватимуться заходи примусового стягнення, визначені законодавством.

http://kprda.gov.ua/?p=2551
  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
11 guests online