УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Кам'янець-Подільська міська рада про соціальний захист багатодітних сімей
Автор: Alex Andrushchak   
08.10.10

Відділ у справах сім'ї та молоді Кам'янець-Подільської міської ради інформує: відповідно до ст. 1 Закону України «Про охорону дитинства» багатодітною вважається сім'я, що складається з батьків (або одного з батьків) і трьох та більше дітей, тобто осіб, які не досягли 18-річного віку.

Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту багатодітних сімей», прийнятий 19 травня 2009 р., суттєво розширив пільги багатодітним сім'ям, передбачивши для них:

50-відсоткову знижку плати за користування житлом (квартирної плати) в межах норм, передбачених чинним законодавством (21 кв. метр загальної площі житла на кожного члена сім'ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. метра на сім'ю);

50-відсоткову знижку плати за користування комунальними послугами газопостачання, електропостачання та інші послуги) та вартості скрапленого балонного газу для побутових потреб у межах норм, визначених законодавством. Площа житла, на яку надається знижка при розрахунках плати за опалення, становить 21 кв. метр опалюваної площі на кожного члена сім'ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. метра на сім'ю;

50-відсоткову знижку вартості палива, у тому числі рідкого, в межах норм, визначених законодавством, у разі якщо відповідні будинки не мають центрального опалення;

позачергове встановлення квартирних телефонів. Абонентна плата за користування квартирним телефоном встановлюється у розмірі 50 відсотків від затверджених тарифів.

Пільги щодо плати за користування житлом (квартирної плати), комунальними послугами та вартості палива, надаються незалежно від виду житла та форми власності на нього.

Дітям з багатодітних сімей надаються такі пільги: безоплатне одержання ліків за рецептами лікарів; щорічне медичне обстеження і диспансеризація в державних та комунальних закладах охорони здоров'я із залученням необхідних спеціалістів, а також компенсація витрат на зубопротезування; першочергове обслуговування в лікувально-профілактичних закладах, аптеках та першочергова госпіталізація; безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрірайонних, внутрі- та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання; безоплатне одержання послуг з оздоровлення та відпочинку. Крім того, діти з багатодітних сімей, у складі яких є п'ятеро і більше дітей, а також особи віком від 18 до 23 років із таких сімей звільняються від плати за навчання у вищих навчальних закладах державної та комунальної форми власності усіх рівнів акредитації за умови, що певний освітньо-кваліфікаційний рівень вони здобувають вперше.

Батькам і дітям з багатодітних сімей видаються відповідні посвідчення.

Для одержання посвідчення необхідно надати такі документи:

  • заяву батька або матері про видачу посвідчення;
  • копії свідоцтв про народження дітей;
  • копії сторінок паспорта батька та матері з даними про прізвище, ім’я, по батькові, дату його видачі і місце реєстрації;
  • довідку про склад сім'ї;
  • фотокартки (батьків та дітей) розміром 30Х40 мм;
  • довідку про те, що за місцем реєстрації батька або матері посвідчення не видавалось (у разі реєстрації батьків за різним місцем проживання.

Посвідчення видаються відділом у справах сім'ї та молоді Кам'янець-Подільської міської ради щоденно крім суботи та неділі з 14.00 до 16.00.

Адреса: м. Кам'янець-Подільський
Майдан Відродження, 1, к. 105.
Довідки за телефоном 5-15-90.
Завідувач відділу С.Нижник

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
11 гостей