УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Пристрасті у Кам’янці-Подільському не вщухають
Written by Alex Andrushchak   
vivtorok, 12 zhovten` 2010
У місцевих ЗМІ Кам’янця-Подільського та на інтернет-сайтах з’явилося звернення ув’язненого міського голови Анатолія Нестерука до громади, яку він досі очолює, навіть перебуваючи в СІЗО. Нагадаємо, 20 вересня його заарештувала СБУ , інкримінуючи йому отримання хабаря в 300 тисяч гривень. У це не повірила громада міста і щодня проводить масові протестні акції, домагаючись звільнення Нестерука та надання йому рівних з іншими кандидатами можливостей для участі у виборах. 
Лист із слідчого ізолятора

«Звертаюся до Вас, перебуваючи в Хмельницькому слідчому ізоляторі під арештом, обвинувачений в діях, яких я не скоював, тому маю змогу з Вами спілкуватися лише через засоби масової інформації… Прокуратурою Хмельницької області винесено постанову про порушення кримінальної справи за заявами підприємців Геселева Євгена Олександровича та Костинського Валентина В’ячеславовича, при тому звинувативши мене у вимаганні коштів у сумі 300 тисяч гривень у даних підприємців, а також в отримані хабара мною в листопаді 2009 року у сумі 50 тисяч гривень, та про вимогу мною чергового хабаря у вересні 2010 року в сумі 60 тисяч гривень, є не що іншим як вигадкою та повним абсурдом. По фактах звинувачень інформую кам’янчан про наступне. На підставі рішення сесії міської ради в 2005 році земельна ділянка площею 1,5 га була виділена підприємцю Миронюку Віктору Івановичу, за адресою вул Жукова та пр. Чапаєва для будівництва СТО, автостоянки, авто мийки. У жовтні 2009 року підприємець Геселев, який є зятем підприємця Миронюка В.І (наскільки мені відомо) і діяв за його довіреністю, звернувся до міської ради з проханням змінити цільове призначення земельної ділянки і надати дозвіл на будівництво гаражів. Земельна комісія, яка складається з депутатів міської ради, виїжджала на місце і внесла пропозицію сесії міської ради про зміну цільового призначення земельної ділянки при умові, якщо підприємці Геселев Е.О. та Костинський В.В. перерахують для вирішення загальноміських проблем і комунальним підприємствам міста 300 тисяч гривень. Підприємці погодилися, а сесія міської ради прийняла позитивне рішення, про що свідчить аудіо запис ведення сесії, тобто міський голова одноосібно чи сам особисто рішень про виділення земельних ділянок, зміни їх цільового призначення або використання, встановлення ставок орендної плати не може приймати і не приймав. Рішення сесії не було опротестовано прокуратурою міста, підприємці не зверталися до суду про те, що воно є незаконним.
Про подальші події, які відбувалися 20 вересня… Я вважаю, що це політичне замовлення проти мене як міського голови, проти всього того, що зроблено мною і моєю командою за останні два роки і проти всієї громади міста. А основне, щоб не допустити мене до виборів, які відбудуться 31 жовтня цього року. Центральні телеканали дуже скоро передали цю важливу подію і заклеймили мене як «хабарника». 28 вересня 2010 року відбулося засідання Хмельницького апеляційного суду, на яке мене навіть не запросили. Я хотів довести суду, що я не винен, але чиновники, які ведуть досудове слідство, мабуть, побоялися, що кам’янчани, які прибули під стіни апеляційного суду, підтвердять мені свою моральну підтримку і захистять мою честь і гідність. Суд продовжив термін мого перебування в СІЗО. Я себе винним не вважаю і прийняв рішення балотуватися на посаду міського голови, а партія промисловців і підприємців на своїх зборах висунула мою кандидатуру на посаду міського голови. Мною і моєю командою підготовлена конкретна програма розвитку нашого міста на наступні п’ять років. Я дякую вам за велику підтримку мене та моєї родини в цей тяжкий час. Я надіюсь і далі на Вашу підтримку, шановні, дорогі мені кам’янчани! Я вірю Вам і впевнений, що Ви вірите мені. З повагою, міський голова Анатолій Нестерук.» 
Адвокат Анатолія Нестерука В’ячеслав Заречнюк вважає, що відносно його клієнта відбувається порушення прав людини не лише у частині виборчого права, а й загального. 20 вересня Анатолій Макарович потрапив у відділення інтенсивної терапії кардіологічного відділення, де проходив лікування. Незважаючи на протести лікаря, який підтвердив, що Анатолій Нестреук потребує стаціонарного лікування, його переводять у СІЗО, де немає можливості надати кваліфіковану допомогу. На цей факт ніхто не зважає.
Протестуючі з полегшенням зітхнули, коли на майдані їм оголосили про висунення Нестерука. Проте, крапку ставити було ще рано. Міська ТВК відмовилася реєструвати висуванця, вимагаючи, аби він особисто подав документи. Так тривало кілька днів. І лише в останній день реєстрації кандидатів у Хмельницький відрядили членів ТВК, аби вони особисто взяли у Нестерука згоду. Та, як на біду, за інформацією адвоката Вячеслава Заречнюка, начальник СІЗО того дня кудись пропав, а його заступник не дозволив зустрітися членам ТВК з кандидатом. «Ми подаємо заяву до суду про незаконні дії цієї посадової особи», - заявив Вячеслав Володимирович. Проблема з реєстрацією виникла і в партійного осередку ПППУ – ТВК відмовила і йому. Якщо ж комісія мала таку тверду позицію щодо зборів осередку ПППУ, то дивно виглядали її дії з поїздкою до Хмельницького СІЗО. Нащо ганяти машину за сто кілометрів та відривати членів ТВК від роботи, якої у них нині багато?!
На прес-конференції для ЗМІ політрада обласного осередку Партії промисловців та підприємців України (ПППУ) щодо передвиборчої ситуації у Кам’янці-Подільському заявила: « Ми - політична сила, яка вже не вперше бере участь у виборах різного рівня, стурбована тим, що відбувається у місті.» На думку члена політради Михайла Стадніка, відбувається грубе порушення конституційних прав громадян обирати та бути обраним. «Першого жовтня було проведено партійні збори ПППУ, на яких одноголосно було висунуто Анатолія Нестерука кандидатом на посаду міського голови, а також кандидатів у депутати міської ради. На нашу думку, саме факт висунення Анатолія Нестерука і є причиною такого упередженого ставлення до партії та всіх її членів. Кам’янець-Подільська міська виборча комісія відмовляється визнавати збори легітимними через те, що було змінено адресу їх проведення. Проте саме на цих зборах були присутніми голова ТВК Тетяна Остафійчук та ще двоє членів ТВК, хоча таке представництво законом не передбачене. Відбувається не лише грубе порушення закону, а й кримінальна змова з метою захоплення влади у Кам’янці-Подільському. Сьогодні чинна влада повинна дотримуватися закону, Президент України Віктор Янукович неодноразово наголошував на тому, що вибори повинні пройти демократично.» 
Голова ТВК Тетяна Остафійчук коментує ситуацію: «Так, ми поїхали на збори осередку ПППУ, але також послали свого представника за попередньою адресою, де зборів не відбулося, про що складено протокол.» У Хмельницькому апеляційному суді заяву міської організації ПППУ не задоволили. 
На цей час у Кам'янці-Подільському стало відомо й про відмову в реєстрації цілій групі інших кандидатів в депутати. Серед них Дмитро Васильянов . Дмитро був свого часу активним депутатом облради, є чинним депутатом міської , працює головним лікарем міської лікарні, куди 20 вересня з серцевим нападом потрапив Анатолій Нестерук і звідки його, ігноруючи протести медиків, повезли до СІЗО. «Я мав їхати до обласного центру за нагородою «Флагмани медицини України», а доведеться до суду, - каже він.- У місті всі знають, що я член Народної партії України, а ТВК заявила, що за даними управління юстиції я знаходжуся в НДП. Чи ж можуть у юстиції визначати членство? Буду це оскаржувати.» Надія Підскоцька потрапила теж у список «відмовних». Нині вона є депутатом облради. Саме вона ініціювала на сесії розгляд питання про підтримку Нестерука, яку депутатський корпус області висловив йому одностайно. За словами голови ТВК Тетяни Остафійчук, управління юстиції п’ятого жовтня надало ТВК інформацію про висуванців, які очолюють інші партії, а не ті, від яких вони нині подаються. Про відмову Василю Товкайлу, члену комітету захисту демократії та чесного імені Нестерука, стало відомо восьмого жовтня від …журналістів. Він викладач університету. «Ось закінчиться пара, тоді й піду в ТВК з’ясовувати. Своє членство в НДП я припинив ще в 2008 році, але невже я повинен був інформувати про це юстицію?! Якщо посилатися на її відомості, то так не зареєструють нікого. В Україні сьогодні всі «перебіжчики». Та складається враження: тиснуть на тих, хто став за правду і вийшов на майдан.» До слова, днями на засіданні Парламентської Асамблеї Ради Європи було висловлено стурбованість з приводу збільшення числа повідомлено про невиправдану участь Служби безпеки України у внутрішніх політичних справах, в тому числі тиск на журналістів, партійних активістів і активістів громадянського суспільства.»

  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
15 guests online