УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Регіональна нарада Мінрегіонбуду в Кам'янці-Подільському
Written by Alex Andrushchak   
chetver, 21 zhovten` 2010

14-15 жовтня у місті проходила регіональна нарада з питань охорони культурної спадщини та збереження традиційного характеру середовища історичних населених місць.

Від 50 до 70% нині архітектурних пам’яток знаходяться у незадовільному стані в Україні.

На думку заступника міністра регіонального розвитку та будівництва України Ігора Соколова час кризовий варто використати у плані впорядкування і підготовки документації для реставрації, відрегулювання дозвільних процедур. Спрощення дозвільних процедур у будівництві, яке сьогодні на часі, не повинно зашкодити правильній і продуманій процедурі регулювання забудови історичних міст.Серед іншого, обговорювалось питання залучення коштів інвесторів для реставрації пошкоджених часом пам’яток архітектури.

Заступник голови Хмельницької ОДА Леонід Гураль наголосив, що та ситуація, яка є щодо архітектурних пам’яток в області, не є задовільною. Проте, радує те, що сьогодні голова ОДА Василь Ядуха велику увагу приділяє відновленню соціальних об’єктів на Хмельниччині і вважає, що потенціал Поділля на теренах України є надзвичайно великий. Леонід Андрійович наголосив також на тому, що інвестиції, спрямовані на відновлення архітектурних памя’ток потрібно насамперед вкладати у Кам’янець-Подільський. Потребують турботи інші заповідні місця області, проте Кам’янець має мати особливий статус, який необхідно стабільно підтримувати на державному рівні.

Серед учасників засідання – представники міського самоврядування історичних міст України, спеціалісти галузі містобудування та архітектури.

Із доповіддю «Місто–заповідник Кам’янець-Подільський та збереження його традиційного характеру середовища» виступив начальник управління містобудування і архітектури, головний архітектор міста Анатолій Ткачук.

  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
24 guests online