УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Кам'янець-Подільський отримав нове обладнання для міської лікарні
Written by Alex Andrushchak   
sereda, 17 lystopad 2010

Міська лікарня № 1 поповнилась новим унікальним обладнанням. За пожертви німецьких друзів з товариства «AIST-Ukainnehilfe-Wiesbaden E.V.», яким керує Удо ШПІТСБАРТ (Udo SPITSBARHT), придбано апарат для ультразвукового дослідження головного мозку «Сономед 315/ф» загальною вартістю 28 560 грн. та два бойлери для баклабораторії (4000 грн.). Про це повідомив головний лікар міської лікарні № 1 Дмитро ВАСИЛЬЯНОВ.

«Співпраця з німецькими друзями триває декілька років, – пояснив Дмитро Сергійович. – Їх фінансова і медична підтримка нашого закладу є досить вагомою і вкрай необхідною. Ми цінуємо кожну копійку, кожне євро, що надходить на наш медичний заклад. Цього року німецькі друзі зібрали пожертв 3 тисячі євро, з них 15 євро сплачено за банківські послуги за пересилання коштів, а решта суми використано на придбання вкрай потрібного діагностичного обладнання».

Дмитро Васильянов продемонстрував журналістам апарат діагностики, яким користувались лікарі досі, – громіздкий, важкий (16 кілограмів), морально застарілий. Нинішній «Сономед 315/ф» важить не більше трьох кілограмів, захищений у футлярі від примх негоди, більш точний у діагностиці та зручніший у користуванні.

«Щороку за кошти обласного, державного та міського бюджетів ми закупляємо сучасну діагностичну апаратуру, – пояснює Дмитро Васильянов. – Однак, потреби лікарні є значно більшими. Все і негайно придбати неможливо. Тому підтримка спонсорів, меценатів та друзів є для нас вагомою та важливою. Маючи неодноразову підтримку від німецьких друзів, ми змогли замінити вікна у пологових залах, придбали обладнання для лікарні».

Дмитро Сергійович розповів, що німецькі друзі із товариства «AIST-Ukainnehilfe-Wiesbaden E.V.» постійно цікавляться станом справ в Україні та лікарні зокрема. Вони пишаються з того, що влада – міський голова, депутатський корпус, обласна адміністрація – не залишають поза увагою міську медицину та матеріально підтримують міську лікарню № 1. Разом із тим нинішній дарунок, упевнені німецькі друзі, допоможе багатьом хворим вчасно виявити діагноз та подолати недугу.

« Звичайно, – каже Дмитро Васильянов, – придбання обладнання – це лише половина справи. До кожного обладнання потрібні фахівці, які уміли б на ньому працювати. У нашій поліклініці є такі спеціалісти, які зможуть ефективно з найбільшою користю для справи використати апарат для ультразвукового дослідження мозку «Сономед 315/ф». Він дає змогу виявляти найменшу гематому в мозку людини на початковій стадії».

 
Discuss (13 posts)
Кам'янець-Подільський отримав нове обладнання для міської лікарні   18.11.2010 [18:19:59]
Обговорення статті: Кам'янець-Подільський отримав нове обладнання для міської лікарні

Капець, блін! Так німці знайли 30000 на нас, а в нашої (попрохаю шановних модераторів не чистити текст від слів. Нецензурщини немає, а решта слів вільно бродить по телеефіру!) конченої, жлобної, тупорилої, паршивої і прокремльовської (це про сьогоднішню владу) і конченої, жлобної, тупорилої і паршивої влади(це про всю минулу владу) постійно "в бюджеті немає грошей!"! Та щоб їм молоко скисало постійно, а ікра падала на килимок!!! від їхньої зажерливості і жлобності!

Сказав все!)
#26292
RE: Кам'янець-Подільський отримав нове обладнання для міської лікарні   18.11.2010 [20:22:22]
вивільнення емоцій це добре=)

а обладнання це круто... головне, щоб воно не стояло в сейфах а дійсно було працюючим і приносило місту користь.
#26301
RE: Кам'янець-Подільський отримав нове обладнання для міської лікарні   18.11.2010 [21:14:08]
ага, тепер залишилось лише навчити лікарів на ньому працювати
#26306
RE: Кам'янець-Подільський отримав нове обладнання для міської лікарні   19.11.2010 [09:56:15]
Німці подарували, а наші ескулапи від бога встановлять, навчаться як небудь експлуатувати і срочненько будуть брати з громади плату за оренду обладнання, як з тим обладнаням, що подароване, або закуплене за бюджетні кошти. Ну не дурка в нашій богом закинутій вітчизні?
#26320
RE: Кам'янець-Подільський отримав нове обладнання для міської лікарні   19.11.2010 [18:51:55]
faraon написав(ла):
Цитата:
Німці подарували, а наші ескулапи від бога встановлять, навчаться як небудь експлуатувати і срочненько будуть брати з громади плату за оренду обладнання, як з тим обладнаням, що подароване, або закуплене за бюджетні кошти. Ну не дурка в нашій богом закинутій вітчизні?



Нет, так нельзя. Если подарок то не главврачу и не больнице, а тер общине. Все подарки городу должны вноситься в единый городской реестр и там должны указываться способы и методы использования общиной этих подарков. А врачу не надо как нибудь учиться, если есть контакт с немецкой стороной, можно и раскошелиться городу на обучение в Германии этого специалиста, все таки с человеческой жизнью не эксперементируют
#26330
RE: Кам'янець-Подільський отримав нове обладнання для міської лікарні   19.11.2010 [20:11:18]
ну так тут іноді інші погляди на мораль і гроші...
#26333
RE: Кам'янець-Подільський отримав нове обладнання для міської лікарні   19.11.2010 [22:27:13]
О да! Зараз, при теперішній владі розкошеляться! Якраз! Так розкошеляться, що мало не покажеться!))
Податковий кодекс - це тільки квіточки))))))
А нафіга їм гроші витрачати (владі)? Вони полетіли за кордоном полічили свої пустоголові черепи і все добре!)
#26337
RE: Кам'янець-Подільський отримав нове обладнання для міської лікарні   13.01.2011 [14:59:23]
Можу запевнити, що це обладнання буде використовуватися тільки на користь громадян і без усяких замислів збагачення. А щодо навчання ним користуватися, будьте певні це не проблема. Особисто знаю головного лікаря міської лікарні №1, Дмитра Сергійовича Васільянова, так як рік тому був його пацієнтом за волею випадку, і завдячувати своїм теперішнім здоров'ям, життям мені нікому, окрім як йому. Це людина справжній професіонал своєї справи, лікар від Бога, з чистим серцем і добрими помислами. Всім чим зараз володіє лікарня і всіма останніми здобутками - ремонтом деяких відділень, операційних, придбанням самого сучасного устаткування завдячує лише йому. Будучи не лише гарним нейрохірургом, а ще й депутатом-мажоритарником від свого округу він робить все лише для людей, для нашого добробуту та здоров'я.
#28921
RE: Кам'янець-Подільський отримав нове обладнання для міської лікарні   13.01.2011 [16:23:48]
Так само, як "безкоштовний" або "пільговий" кіберніж для лікування раку у Києві???
А там "безкоштовно-пільгове" лікування коштує 12000 доларів, без врахування прийому та консультацій лікаря (кожна від 100 доларів), ліків та іншого...
ітого, "безкоштовно" пролікувати свою пухлину, буде коштувати близько 15000 доларів.

Знаю, що навіть лягти в лікарню або прийом до лікаря коштує від 200 гривень, а інакше - "ЗДОРОВИЙ"...
А у вас які "безкоштовні" тарифи???))
#28925
RE: Кам'янець-Подільський отримав нове обладнання для міської лікарні   15.01.2011 [10:36:36]
У мене знайомий лікар-травматолог - 1200 грн. заробітна плата, ну і як йому прогодувати сім'ю з дружини і маленької дитини? - зрозуміло, що він вимушений брати від людей гроші,пакети з коньяками,цукерками, сумки з салом,м'ясом в знак подяки за поставлених на ноги пацієнтів, по іншому не вижити, так і працює наше безкоштовне медичне обслуговування, і вина повністю лежить ми добре знаєм на кому.
Хоча є такі падлюки безсоромні, які аж трусяться, так хочуть злупити з тебе по більше, дай дай дай... за прикладом далеко не треба ходити - один нейрохірург, що зараз працює в районній лікарні, раніше був вигнаний/переведений з міської №1 за хабарництво, і зараз він себе на цьому місці ой як не погано почуває.
Взагалі вважаю нормальним явищем в сьогоднішніх умовах життя, приймати таку подяку він людей, що отримали допомогу від тебе, ми поки навіть близько не Європа.
До черезмірного бажання збагачення на здоров'ї та житті людей ставлення очевидне.
Та з впевненістю можу сказати, жо до людських якостей головного лікаря, переважній більшості з нас дуже далеко.
#29040
RE: Кам'янець-Подільський отримав нове обладнання для міської лікарні   16.01.2011 [11:14:53]
Ну якщо добровільно!

1200??? Багато хто умудряється сім'ю прогодувати на 800-900 гривень в місяць!!!
А в лікарів, наскільки я знаю, є пільги!!!

Ну я якось прийду, по-запитую у пацієнтів, які лікуватимуться там, скільки вони дали взяток добровольно-прінудітєльних!!!
#29057
RE: Кам'янець-Подільський отримав нове обладнання для міської лікарні   16.01.2011 [13:10:16]
ну знаєш, прогодувати сім'ю, коли в тебе на городі росте 70% річного харчування досить можливо за 900 грн в місяць.. .
я сама знаю по своїй родині, що якби не було городу, то ми навряд би змогли ось так спокійно жити на ті зароблені гроші...
#29065
RE: Кам'янець-Подільський отримав нове обладнання для міської лікарні   16.01.2011 [13:19:36]
я не про себе, а про інших людей!
#29066

You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
11 guests online