УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Відбувся пленум Кам'янець-Подільської міської організації ветеранів війни і праці
Написал Alex Andrushchak   
03.12.10

26 листопада проходив черговий пленум міської організації ветеранів війни і праці .– За даними Державного Комітету статистики, в Україні нині проживає 14 млн. пенсіонерів, з них 11 відсотків – інваліди та ветерани війни.

Міська ветеранська організація нині об’єднує 24729 ветеранів війни і праці, з них 498 інвалідів війни, 708 – учасників бойових дій, 2270 – учасників війни, 9147 – дітей війни, 425 – ветеранів Збройних Сил, 5907 – ветеранів праці та 692 – сім’ї померлих інвалідів війни.

Голова ветеранської організації Леонтій Рогаль високо оцінив увагу і турботу, з якими ставляться до ветеранів, управління праці і соціального захисту населення (начальник Надія ПІДСКОЦЬКА), колективи соціально-реабілітаційного центру «Довголіття» (директор Іван АНТОНЮК) та соціального центру «Надія» (директор Катерина ГРУБЕЛЯС).

Разом з тим голова ветеранської організації справедливо відмітив, що нині життя більшості ветеранів не можна назвати благополучним . Аналізуючи негаразди нашого часу, які доводиться долати ветеранам, Леонтій Рогаль від імені ветеранської організації запропонував започаткувати програму випічки соціального хліба та створення мережі соціальних магазинів (чи відділів у магазинах) по мікрорайонах міста, сформувати ремонтну бригаду при соціальному центрі «Надія». Більше уваги приділити забезпеченню інвалідів війни житлом. Подбати про організацію прийому ветеранів війни за місцем проживання, так як це зроблено при КП «ЖЕК № 2».

Леонтій Інокентійович розповів про велику громадську роботу ветеранів, особливо в питаннях патріотичного виховання молоді, про їх участь у волонтерському русі. Особливими словами вдячності голова ветеранської організації охарактеризував діяльність та здобутки міського хору ветеранів війни і праці «Квітка на камені». На думку Леонтія Рогаля, істотно посприяло б пожвавленню роботи ветеранської організації створення відповідного благодійного фонду та відновлення діяльності опікунської ради, яка свого часу вже діяла при ветеранській організації.

Серед тих, хто мали слово начальник управління праці і соціального захисту населення Надія ПІДСКОЦЬКа, Зоя ЗАПОРОЖАН, Станіслав БАРБАРУК, Юрій ФІГУРСЬКИЙ, Тамара СОСНОВСЬКА, Микола ЯЩУК, Олександр ШЕХ, Іван РОСЬ.

Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ уважно вислухав кожний виступ, занотував усі проблемні питання, що їх порушили ветерани. Він запевнив, що проблему з перевезеннями інвалідів, пенсіонерів та інших пільговиків намагатиметься вирішити через придбання в лізинг для міста соціальних автобусів, допоки вирішуватиметься питання з тролейбусом.

- Ми обов’язково вирішимо питання з випічкою соціального хліба, - запевнив ветеранів Михайло Євстафійович. – Підприємство «Український кристал» та його директор, депутат міської ради Володимир ЮР’ЄВ вже згодились забезпечувати місто соціальним хлібом.

Михайло Сімашкевич згодився з пропозицією ветеранів ввести в члени виконкому представника від ради ветеранів міста.

  Нет комментариев.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 20