УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
В Кам'янці-Подільському проведено акції «Знати, щоб жити!»
Написал Alex Andrushchak   
08.12.10

Під таким гаслом вже багато років поспіль, 1 грудня Кам’янець-Подільський міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (директор – Юлія ПОБЕРЕЖНА) проводить тематичні акції, метою яких є здійснення просвітницької роботи у підлітковому та молодіжному середовищі.

1 грудня відзначають як Всесвітній день боротьби зі СНІД: у 1988 році Генеральна Асамблея ООН оголосила, що розповсюдження СНІД набуло масштабів глобальної пандемії.

На даний час стало очевидним, що нажаль, поки у людства немає відповідних засобів для боротьби зі СНІД. Тому, останні роки у цієї дати є ще одна назва – День порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми.

В усьому світі вже визнано, що привентивна робота може пригальмувати процес розповсюдження ВІЛ-інфекції. Як кажуть: ”Інформований – тобто захищений”. Отже, найперший крок до попередження проблеми – є отримання підлітками та молоддю інформації про ВІЛ-інфекцію, про небезпеку та безпеку, що з нею пов’язана. Адже дуже часто у молодої людини виникають запитання: «спробувати, чи ні?», «починати чи ні?». Профілактична робота здійснюється саме для того, щоби подібних запитань не виникало взагалі, коли це стосується особистого здоров’я та безпеки.

У цьому році, в рамках акції «Знати, щоб жити!», спеціалісти Центру проводили просвітницькі заходи, заняття цікавої форми з використанням мультимедійних презентацій, мультфільмів, волонтерських театралізованих сценок, для: студентів Кам’янець-Подільського коледжу будівництва, архітектури та дизайну, Кам’янець-Подільського податкового коледжу, Кам’янець-Подільського коледжу культури та мистецтв, а також для читачів центральної міської бібліотеки ім. Затонського.

Учасники заходів у цей день прикріпили на одяг червону стрічку – міжнародний символ боротьби зі СНІД, та спільно з товариством Червоного Хреста України (голова – Людмила Криськова) волонтерами Центру СССДМ було запалено свічки у знак пам’яті про тих, кого ми втратили, солідарності з тими, кого епідемія СНІД торкнулася особисто та протесту проти дискримінації та суспільної ізоляції людей, що живуть з ВІЛ/СНІД

У цьому році особливу увагу було привернено до проблем стигматизації та дискримінації людей, що живуть з ВІЛ. Адже зміна ставлення до ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД, усвідомлення того, що «ВІЛ/СНІД стосується кожного» - необхідна умова гальмування темпів розповсюдження ВІЛ-інфекції в Україні.

  Нет комментариев.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 9