УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Засідання круглого столу «Реалії життя та потреби осіб з особливими потребами«
Написал Alex Andrushchak   
14.12.10

Нещодавно проходило засідання круглого столу організоване управлінням праці та соціального захисту населення та територіальним центром «Надія». Серед запрошених керуюча справами міськвиконкому Валентина Стельмах, секретар міської ради Василь Сенюк, заступник міського голови Василь Сукач, головний лікар дитячої поліклініки, депутат міської ради Тетяна Очеретенко, директор центру зайнятості Наталія Постова, депутат міської ради Ігор Войтенко, заступник начальника управління Пенсійного фонду, а також керівники установ та організацій, голови громадських організацій інвалідів.

Почесну місію відкриття круглого столу надали керуючий справами міськвиконкому Валентині Стельмах, яка від імені міського голови привітала усіх присутніх з початком роботи та запевнила про те, що будь-яка ініціатива з боку людей з обмеженими можливостями буде підтримана та впроваджена. Також Валентина Вікторівна закликала до конструктивного діалогу та плідної співпраці.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Надія Підскоцька у своєму виступі окреслила реалії життя інвалідів, маючи на меті привернути увагу суспільства до проблем тих, хто став інвалідом від народження, в дитинстві чи під час дорослого життя. « На сьогодні у місті налічується 101, 800 жителів, в тому числі 8240 інвалідів, з них до 35 років – 1270 ; 506 інвалідів війни, 5380 інвалідів загального захворювання, 1804 інвалідів дитинства» - зазначила Надія Костянтинівна.

Директор центру зайнятості Наталія Постова звернула увагу присутніх щодо створення конкурентоспроможного середовища на ринку праці для осіб з особливими потребами.

Під час обговорення голови громадських організацій інвалідів піднімали наступні питання: створення робочих місць, «соціальний хліб», «соціальні магазини», пільгове перевезення, вільний доступ до місць загального користування, внутрішньо дворові проїзди, соціальний психолог.

Окрім вищезазначених проблемних питань, на адресу влади звучали й слова подяки. Зокрема, голова ГО «Гармонія» Наталія Безпалько подякувала владі за тісну співпрацю та зупинилася на певних досягненнях. Так, для людей з обмеженими можливостями працює соціальне таксі, майстерня по ремонту візочків, виділено місця для торгівлі у «Сувенірному містечку», інше.

Завідувач відділу спорту Степан Павловський у своєму вітальному слові зазначив про високий рівень розвитку інваспорту у нашому місті. Результатом цього маємо- 5 паралімпійських чемпіонів, серед них 27-річний Віталій Трушев, який є чемпіоном України, Європи, Світу, а також дворазовим параолімпійським чемпіоном з футболу.

По завершенню офіційної частини розмову продовжили за фуршет ним столом.

  Нет комментариев.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 12