УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Час вимагає реконструкції водопровідного та каналізаційного господарства Кам'янця-Подільського
Написал Alex Andrushchak   
19.01.11
Заступник міського голови Кам'янця-Подільського Сергій Бабій

18 січня проходив комунальний брифінг для ЗМІ, який провели заступник міського голови Сергій Бабій та головний бухгалтер КП “Міськтепловоденергія” Світлана Лень. Проблема питної води у місті – тема, яку обговорювали на брифінгу.

За словами заступника міського голови Сергія Бабія стан обладнання водопровідно-каналізаційного господарства на сьогоднішній день незадовільний.

Більшість кам’янчан пам’ятають аварію, яка сталася на Дністровському водогоні в 2004 році, коли без води залишилась більша половина міста. Така ситуація може статись в будь-який час і на водопровідних та каналізаційних насосних станціях, оскільки діюче наносне обладнання встановлено ще в 1970-х роках і вже давно виробило свій ресурс, морально та фізично зношене. Крім того, використання такого потужного обладнання є економічно неефектним, так як за останні роки виробниче навантаження зменшилось.

Вкрай в незадовільному технічному стані перебувають і мережі. Це ще раз підтверджується значною кількістю порив. Так, наприклад, в 2009 році було50 аварій на магістральних мережах та 186 аварій на розподільчих мережах,в 2010 році – 53 аварії на магістральних та 203 аварії на розподільчих мережах.

Таке становище не тільки в нашому місті, а майже у всіх містах України. Зрозуміло, що для врегування даних питань потрібно кошти на реконструкцію існуючого водопровідного каналізаційного господарства. Це досить значні кошти – мільйони гривень. Проте ні в державному бюджеті, а тим більше в місцевих бюджетах немає коштів на проведення таких масштабних заходів. Саме тому на державному рівні впроваджена Програма розвитку водопровідно-каналізаційного господарства, якою передбачено використання позик Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Суть отримання даної позики полягає в тому, що це довгострокова позика, яка погашається впродовж 17 років з низькою відсотковою ставкою – 1%.

Наше місто, як і більшість міст України прийняло участь в конкурсі, було визнано переможцем і уклало угоду із Світовим банком на 4,8 мільйони доларів США із терміном погашення до 2025 року. Однією з обов’язків вимог Світового банку є забезпечення джерела погашення тіла та відсотків кредиту впродовж цих років, шляхом введення в тарифи на водопостачання та водовідведення інвестиційної складової. В цьому році розпочинаються реалізація даного Проекту, вже проведено тендер на виготовлення проектно-кошторисної документації і планується використали до кінця року приблизно 3 мільйони доларів США. Тому і постало питання введення інвестиційної складової в тарифи, який забезпечить погашення відсотків та тіла кредиту. Нагадуємо нові тарифи з урахуванням інвестиційної складової:

* для населення – вода і стоки 6,36 грн;

* для бюджетних установ – вода і стоки 9,69 грн;

* для інших споживачів – вода і стоки 12,63 грн.

Загалом, у результаті реалізації Проекту очікується:

- скорочення кількості поточних та капітальних ремонтів;

- зменшення поривів у водопровідних та каналізаційних мережах;

- зменшення негативного впливу на навколишнє середовище;

- зменшення обсягів споживання електроенергії.

Отож, усі ми, сьогодні маємо подбати про майбутнє, а воно погодьтеся, не можливе без вкрай необхідних життєвих послуг.

Джерело: http://kam-pod.gov.ua/?p=7956

 
Обсуждение (10 комментариев)
Час вимагає реконструкції водопровідного та каналізаційного господарства Кам'янця-Подільського   19.01.2011 [16:36:31]
Обговорення статті: Час вимагає реконструкції водопровідного та каналізаційного господарства Кам'янця-Подільського

Все лякають страшилками. Адобре ви пам'ятаєте той випадок?... Тільки ніхто не скаже які водопровідні траси за тих дев'ять років відремонтували так, щоб до них не повертатись хотя б з років 50.Адже кошти вгрохані не малі. А результат? Потрібно ще, ще,... і ще. Ніколі не буде досить. А може пора?
#29229
Час вимагає реконструкції водопровідного та каналізаційного господарства Кам'янця-Подільського   19.01.2011 [18:15:13]
Випадок пам"ятаємо,а хто допустив його не пам"ятаємо.
#29236
Час вимагає реконструкції водопровідного та каналізаційного господарства Кам'янця-Подільського   21.01.2011 [11:15:01]
Каменец-Подольский
21/1 Пт
день Облачно +1..+3 °C
748 мм
СЗ, 3-5 м/с
21/1 Пт
вечер Пасмурно -1..+1 °C
749 мм
СЗ, 2-4 м/с
22/1 Сб
ночь Пасмурно 0..-2 °C
749 мм
СЗ, 2-4 м/с
22/1 Сб
утро Облачно -1..-3 °C
749 мм
СЗ, 1-3 м/
#29393
RE: Час вимагає реконструкції водопровідного та каналізаційного господарства Кам'янця-Подільського   21.01.2011 [14:41:07]
Це Ви до чого хилите?
#29430
RE: Час вимагає реконструкції водопровідного та каналізаційного господарства Кам'янця-Подільського   21.01.2011 [14:46:29]
Цитата:
У Національній комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) вчора прийняли рішення про те, що з 1 лютого тариф для побутових споживачів у Києві на централізоване холодне водопостачання збільшиться на 11% (до 1,4 грн/кубометр, без ПДВ), на водовідведення - на 9,6% (до 1,9 грн/кубометр, без ПДВ).

http://news.finance.ua/ua/~/1/0/all/2011/01/21/224843

У нас же холодна вода+водовідведення - 6,36 грн

Може і доходи у нас у два рази більші ніж в киян чи вода у два рази ліпша?
#29431
Час вимагає реконструкції водопровідного та каналізаційного господарства Кам'янця-Подільського   21.01.2011 [22:21:34]
Интересно, куда шли деньги, которые мы платили лет 5 по самому высокому тарифу в Украине (это со слов нашего же руководства)??? мы давно уже платили за отопление по 5.01 за кв. метр, а с января нам поднимают снова уже до 6.24, тогда, как в Киеве после последнего повышения, с февраля, станут платить аж по 3.05. Бывший мэр рассказывал сказки, что нужно отобрать обратно в коммунальную собственность тепловодоэнергию, именно потому, что у нас самые высокие тарифы, и где результат??? Отобрали, а нам снова родное руководство повышает тариф... И не очень-то волнуют меня ваши международные соглашения.. Если Вы в тариф закладываете инвестиционную составляющую, значит мы все будем инвесторами этого предприятия. В таком случае я хочу получать свою долю с прибыли ГорТеплоВодоЭнергии...
А по тарифан на воду, так при наличии счётчика мы дпвным-давно платим 3.37 за куб холодной воды +3.24 за куб стоков... Итого получается 6.61, и плюс ещё дерут за техобслуживание, отдельно за воду, отдельно за тепло, а счётчики на проверку сдаёшь и снимаешь и ставишь за свои деньги, а где техобслуживание непонятно...
В общем дурят, уроды, народ, как хотят.
#29533
RE: Час вимагає реконструкції водопровідного та каналізаційного господарства Кам'янця-Подільського   26.01.2011 [14:34:40]
Нові ціни вже реальність.

Цитата:
Одним із питань п’ятої сесії міської ради шостого скликання стало «Про введення інвестиційної складової до тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення для всіх категорій споживачів по КП «Міськтепловоденергія». Доповідав з цього питання заступник міського голови Сергій Бабій.
Уже повідомлялося, що однією з умов отримання кредиту Світового банку, є введення в тариф інвестиційної складової, за рахунок якої буде погашатися цей кредит.
Відповідно до прийнятого рішення, з 01.02.2011 року у Кам’янці-Подільському тарифи зростають на 37%.
Тарифи для населення
Вартість 1 куб м води – 3,27 грн
Вартість 1 куб м стоків – 3,09 грн
Тарифи на послуги водопостачання та водовідведення для установ та організацій бюджетної сфери
Вартість 1 куб м води – 5,14 грн
Вартість 1 куб м стоків – 4,55 грн
Тарифи для інших споживачів
Вартість 1 куб м води – 6,70 грн
Вартість 1 куб м стоків – 5,93 грн

http://novini.net.ua/?p=5482
#29755
RE: Час вимагає реконструкції водопровідного та каналізаційного господарства Кам'янця-Подільського   02.02.2011 [07:38:19]
Цитата:
29 січня у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства відбулася чергова нарада щодо освоєння коштів кредиту Світового банку. На нараду під головуванням першого заступника міністра Юрія Хіврича, запрошено представників 16 міст України, які оформили кредит на реконструкцію житлово-комунального господарства. Кам’янець-Подільський представляли міський голова Михайло Сімашкевич та директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій Гордійчук.

- У міністерстві були поставленні чіткі завдання щодо якнайшвидчого та ефективного освоєння кредитних коштів, – повідомив Михайло Сімашкевич. Приємно, що Кам’янець-Подільський входить у п’ятірку міст по темпах виконання робіт та освоєнню коштів. Нам поставлено чіткі терміни – до 20 лютого ми повинні повністю отримати проектно-кошторисну документацію, до 31 березня підписати другий договір на реконструкцію ВНС та КНС. До 1 червня у нас стоїть завдання провести тендер та укласти договір на поставку і монтаж обладнання з вибіркою 50% коштів. Впевнений, що ми вкладемося у ці терміни і вже цього року приступимо до модернізації застарілого обладнання.
Також міський голова повідомив, що під час наради у міністерстві стало відомо про грант від швецького фонду SIDA, який виділяє 35,8 млн. швецьких крон (5,4 млн. доларів США) для міжнародних навчальних поїздок, інституційної підтримки підприємств-учасників проекту. За кошти цього фонду в кількох містах буде проводитися енергетичний аудит для майбутнього розвитку систем тепла та води. Вартість такого аудиту становить від 100 до 200 тис. доларів. Міська влада буде прикладати всіх зусиль для того, щоб такий аудит був проведений саме у Кам’янці-Подільському. Це дозволить нам у майбутньому претендувати на додаткові кошти на модернізацію обладнання по воді та теплу.
Зі слів Юрія Хіврича, ті міста, які вчасно та добросовісно освоюватимуть кошти Світового банку, зможуть у майбутньому претендувати на додаткові кредитні лінії на реконструкцію мереж водо- та теплопостачання. Міський голова зауважив, що наразі фахівці КП «Міськтепловоденергія» обраховують потребу коштів на оновлення мереж та обладнання, що використовуються для виробництва тепла.
«Ми плануємо звертатися з відповідним листом щодо включення нас до списку міст, які претендують на черговий кредит. Адже всі знають, у якому катастрофічному стані знаходяться наші мережі, щороку їх стан погіршується, якщо зараз не вжити радикальних заходів, то невдовзі місто може залишитися без стратегічних послуг», – сказав Михайло Євстафійович.
На особливому контролі у влади запровадження програми «Чиста вода». За безпосереднього сприяння депутата обласної ради Володимира Мельниченка місто Кам’янець-Подільський та район підписують договори на встановлення 27 установок для очистки води. Такі установки будуть у школах та медичних закладах міста, декілька установок буде встановлено безпосередньо у місті для користування кам’янчан. Це буде суттєвий крок до покращення якості життя мешканців Кам’янеччини.

http://novini.net.ua/?p=5593
#29979
RE: Час вимагає реконструкції водопровідного та каналізаційного господарства Кам'янця-Подільського   03.02.2011 [06:03:03]
еще один кредит для поднятия тарифов с инвестиционной составляющей?

все очень напоминает страну в миниатюре - правительство бессконечно берет в долг у МВФ при этом угнетая долговым прессом население, а наша локальная бюрократия и себе туда же.

покажите сначала что вы можете сделать хоть что-нибудь полезноное, а набраться денег и разбазарить их и так понятно что умеете.
#30012
RE: Час вимагає реконструкції водопровідного та каналізаційного господарства Кам'янця-Подільського   27.11.2013 [16:06:21]
Цитата:
Після нетривалої дискусії кам’янчани підтримали ідею нового проекту.

http://novini.net.ua/?p=17595
#77754

You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 15