УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Дунаєвецький суд залишив Анатолія Нестерука за гратами
Написал Alex Andrushchak   
26.01.11
Анатолій Нестерук

Дунаєвецький суд залишив Анатолія Нестерука за гратами хоч за нього просило 27 громадських організацій, церковних громад та трудові колективи

25 січня відбулося попереднє засідання Дунаєвецького районного суду в справі по звинуваченню колишнього міського голови Кам’янця-Подільського Анатолія Нестерука за ст. 364, ч.2 та ст. 368, ч.2 Кримінального Кодексу України. Нагадаємо, 20 вересня минулого року його та керуючого справами міськвиконкому Миколу Нечая затримала СБУ, звинувативши в отриманні хабаря в особливо крупному розмірі.

20 грудня Хмельницька прокуратура завершила досудове слідство. До Дунаєвець справу було передано з Кам’янець-Подільського міськрайонного суду «з морально-етичних міркувань», як прокоментував це діючий міський голова Кам’янця Михайло Сімашкевич. Кам’янчани не перестають підтримувати Анатолія Макаровича, називають його «народним мером», прибули і в Дунаївці. Автобус винайняв редактор місцевої газети «Подолянин» Віталій Бабляк. «Ми хочемо бодай переконатися, -ділилися тривогою люди,- що наш Макарович живий.» У залу суду допустили до семи десятків представників громади. Тут були молоді й літні, серед яких – голова міськрайонного товариства інвалідів Тамара Сосновська на інвалідному візку.

-27 громадських, релігійних організацій, трудовий колектив міськвиконкому, яким до арешту керував мій підзахисний Анатолій Нестерук, – розповів адвокат В’ячеслав Заречнюк, – звернулися до суду з клопотаннями змінити міру запобіжного заходу з утримання під вартою на взяття на поруки. Загалом за цими клопотаннями стоїть до 30 тисяч людей – третина громади міста. Люди не вірять, що Анатолій Макарович вчинив злочин, який йому інкримінують, переконані, що, перебуваючи на волі, він не ухилятиметься від суду, не порушуватиме закон, зможе поправити підірване здоров’я. Адже він має цілу низку тяжких хвороб і перебуває на диспансерному обліку. Уже це може бути підставою для звільнення на підписку про невиїзд. А ще ж Нестерук має державні нагороди, позитивно характеризується як громадянин…

Ще один адвокат Анатолія Макаровича львів’янин Лев Картушин у залі суду процитував доповідь українського омбудсмена Ніни Карпачової, в якій вона зазначає, що Україна здобула сумну першість за кількістю арештів та затримань, в той час, як у цивілізованих країнах це заміняється на підписку про невиїзд, заставу. «Мій підзахисний фактично позбавлений права на захист, бо йому доводиться читати матеріали справи та робити виписки на колінах, неможливо контактувати з адвокатом за сотні кілометрів, -сказав Картушин.- З 20 грудня його утримують фактично незаконно, без жодного рішення суду, це порушення прав людини.»

Під час попереднього слухання присутні дізналися про неочікуваний поворот справи: підприємець Євген Геселєв, котрий раніше заявляв про те, що давав хабарі Нестеруку на його вимоги і визначений досудовим слідством як свідок, просить визнати його …потерпілим. Мовляв, у надії на вирішення його питання з орендою земельної ділянки він став спонсором, давав гроші на міські свята й фестивалі. Загалом витратив 186 тисяч 102 гривні. Про спонсорство просили Анатолій Нестерук, його заступники, кошти Геселєв перераховував на рахунки комунальних підприємств, тепер він хоче повернути свої гроші. Окрім того, Геселєв оцінив нібито нанесену йому моральну шкоду в один мільйон гривень, який хоче стягнути з Нестерука. Загалом Геселєв подав кілька заяв, які, за оцінкою адвокатів підсудних, суперечать одна іншій. Адвокат Миколи Нечая ( колишнього керуючого справами міськвиконкому) Андрій Капура, ознайомившись із цими документами, заявив: «Прошу закрити справу через недоліки досудового слідства, які виявилися завдяки останнім заявам Геселєва. Якщо гроші давав на свята, а не в кишеню – отже, ніякого хабара взагалі не було?!» -спитав він.

Суд приєднав до справи всі клопотання, заяви. Після двогодинної перерви суддя Володимир Шклярук виголосив вердикт: справа підлягає розгляду, Геселєва визнати потерпілим, а Нестерука та Нечая продовжувати утримувати під вартою, бо скоєний злочин є тяжким. Останнього настійливо домагався прокурор. Ця ухвала так ошелешила представників громади, що багато хто з присутніх кам’янчан заплакав.

Джерело: http://www.nesteryk.com/?p=264

 
Обсуждение (5 комментариев)
Дунаєвецький суд залишив Анатолія Нестерука за гратами   26.01.2011 [10:56:24]
** Обговорення статті: Дунаєвецький суд залишив Анатолія Нестерука за гратами **

Гарна моральна шкода людині, в якої відсутні моральні принципи
#29745
RE: Дунаєвецький суд залишив Анатолія Нестерука за гратами   26.01.2011 [11:01:34]
Та куплена справа... ще й знайшли такого дибіла в Кам-Поді, який би пішов проти "народного мера"...
#29747
RE: Дунаєвецький суд залишив Анатолія Нестерука за гратами   26.01.2011 [16:44:41]
А чого ж Геселев такий "потерпіленький", якщо давав, як він каже, гроші цим посадовим особам? Раз така справа, то він також, виходить, винен...;) Відмовився би давати, раз такий чесний А то - і землі хотів, і "потерпілим" виявився
#29769
Дунаєвецький суд залишив Анатолія Нестерука за гратами   26.01.2011 [16:51:22]
бан
#29770
RE: Дунаєвецький суд залишив Анатолія Нестерука за гратами   26.01.2011 [19:54:17]
Сергіо допригався????
#29773

You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 12