УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Партія регіонів та Ядуха використовують пам’ятник «Вірі, Надії і Любові» для обдирання людей
28.03.11

Хмельницька обласна організація ВО «Свобода» обурена спробами Хмельницької організації партії регіонів на чолі з головою обласної державної адміністрації Василем Ядухою використати пам’ятник «Вірі, Надії і Любові» для обдирання людей.

Влада в особі губернатора і його оточення використовують свої улюблені та звичні командно-адміністративні методи для збору коштів на спорудження пам’ятника «Вірі, Надії і Любові» у Хмельницькому на майдані Незалежності.

Тиск на працівників державного управління, освіти, охорони здоровя, соціальної сфери, культури і спорту поширений в усій області. Від працівників бюджетної сфери вимагають перерахувати одноденний заробіток на спорудження згаданого памятника. Ситуація перебуває під особистим контролем голів райдержаміністрацій. У випадку відмови перерахувати одноденний заробіток людям погрожують втратою роботи.

Нахабність партії регіонів при цьому немає меж. Залучені кошти регіонали і губернатор прагнуть прокрутити через благодійний фонд «Щедрість», зареєстрований менше 9 місяців тому. Показово, що головою фонду є заступник голови обласної організації партії регіонів, депутат обласної ради Михайло Войтюк.

Працівників згаданих бюджетних галузей в області нараховується близько 113 200 осіб. З них 16 800 осіб працює в сфері державного управління, 52 200 в освіті, 34 900 – в охороні здоровя та соціальній сфері і 9 300 осіб в галузі культури та спорту.

Середня заробітна плата працівників вказаних галузей складає 85 грн. в день. Не важко порахувати, яка загальна сума набіжить, якщо в примусовому порядку Ядуха і партія регіонів зберуть з усіх одноденний заробіток. Виходить майже 10 млн. грн. Навіть за умови, коли здадуть не всі, коштів явно буде в надлишку, адже вартість споруди оцінили в 4,5 млн грн., а 1,5 млн. грн вже поспішно виділили з обласного бюджету. Напрошується логічне запитання: куди піде решта коштів і чи не захотів хтось на пам’ятнику добряче підзаробити. Додамо, що окрім вже зазначених джерел, влада планує збирати кошти з бізнесових кіл. Відбувається також примусовий збір коштів на спорудження монументу серед учнів професійно-технічних навчальних закладів, студентів вишів.

Хмельницька обласна організація ВО «Свобода» розглядає епопею зі спорудження монументу «Вірі, Надії і Любові», як аферу партії регіонів на чолі з головою обласної державної адміністрації Ядухою.

Ми наполягаємо припинити здирництво з людей і відмовитися від практики вимагання перерахунку одноденного заробітку  працівників бюджетної сфери.

Просимо відповідні правоохоронні органи перевірити факти зловживання навколо спорудження пам’ятника і проконтролювати діяльність фонду «Щедрість» зі збору коштів та витрат їх на спорудження пам’ятника.  

           

Раніше «Свобода» виступила проти виділення 1,5 млн. грн. з обласного бюджету на спорудження памятника «Вірі, Надії і Любові» у Хмельницькому, назвавши подію «злочинним бенкетом під час чуми».

Свободівці наполягали на спрямування цих коштів на розвиток медицини та освіти. Влада повинна розвивати медичну галузь, а не проводити злочинну опитимізацію, яка приведе до закриття лікарень, поліклінік в області та ускладнить отримання медичних послуг особливо мешканцям віддалених населених пунктів.

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
9 гостей