УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Бачення розвитку системи теплопостачання Кам’янця-Подільського
Written by Alex Andrushchak   
sereda, 08 cherven` 2011

Фахівці з теплової енергетики КП «Міськтепловоденергія» завершили розробку концепції розвитку системи теплопостачання Кам’янця-Подільського. Такий документ подано на затвердження міської влади, яка має розглянути пропозиції та прийняти остаточне рішення.

«Ми детально проаналізували всі можливі варіанти розвитку системи теплопостачання міста, врахували всі можливі чинники, які впливають на ефективність роботи цієї системи, – розповів директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій Гордійчук. – Ми вважаємо, що найоптимальнішим на сьогодні, враховуючи рівень завантаження мереж та ціни на енергоносії, розвивати котельні міста. Ми пропонуємо модернізувати котельню по вул. Тімірязєва, закінчити будівництво котельні по вул. Князів Коріатовичів, 56, збудувати нову котельню по вул. Кулика потужністю 35 МВт з системою когенерації, яка вироблятиме тепло і електроенергії. Це дозволить якісно опалювати той район, який завжди був проблемним. Щодо майбутньої долі ТЕЦ, то на її території ми пропонуємо облаштувати сміттєпереробний завод, де будуть працювати котлоагрегати, що вироблятимуть комбіновану теплову й електричну енергію. Потужності цих котлів буде достатньо для обігріву селища цукрового заводу. Якщо варіант із сміттєпереробним заводом не сподобається міській владі, тоді необхідно буде збудувати нову котельню на селищі цукрового заводу потужністю 5 МВт Зрозуміло, що на це все необхідні великі кошти, але ми знаємо, де їх взяти».

Валерій Григорович розповів, що окрім того, що розроблене єдине бачення майбутнього розвитку системи теплопостачання Кам’янця-Подільського, на основі концепції розробляється бізнес-план, під який планують залучити кошти Світового банку. До 20 червня розробка цього документу вже буде завершена. Кам’янець-Подільський має на меті залучити для розвитку міста кредит у сумі 12 млн. доларів США. Кредит від Світового банку надається на 17 років під 0,5 відсотків річних. Тіло кредиту починають погашати лише через п’ять років після отримання коштів. Якщо вчасно почати освоювати гроші та встановити обладнання, то за цей час можна зекономити значні кошти для погашення кредиту.

Кредит Світового банку значно вигідніший, ніж фінансування державних програм. Бо кожна така програма передбачає співфінансування з міського бюджету на рівні 30%. Часто у міській казні таких коштів просто немає. Тому зараз питання отримання нового кредиту на особливому контролі в міської ради. Особисто ним опікується міський голова Михайло Сімашкевич, депутат Хмельницької обласної ради Володимир Мельниченко та директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій Гордійчук.

Вероніка Власюк, прес-секретар КП «Міськтепловоденергія»

http://mtve.kp.km.ua/content/bachennya-rozvytku-systemy-teplopostachannya-kamyantsya-podilskogo

 
Discuss (1 posts)
Бачення розвитку системи теплопостачання Кам’янця-Подільського   09.06.2011 [04:49:59]
Обговорення статті: Бачення розвитку системи теплопостачання Кам’янця-Подільського

Вуууху, 12 лимонов вечнозеленых баксов!

Насколько надо поднять тарифы для обслуживания очередного подарка?
#35647

You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
12 guests online