УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Затверджено програму розвитку Кам'янець-Подільського міського парку
Написал Alex Andrushchak   
30.06.11
ПРОГРАМА РОЗВИТКУ МІСЬКОГО ПАРКУ
    Зміст
  1. Загальна частина.
  2. Мета і завдання Програми.
  3. Шляхи та способи розв’язання проблеми.
  4. Строки та етапи виконання Програми.
  5. Бюджет Програми.
  6. Здійснення контролю за виконанням Програми.
  7. Перелік основних заходів Програми.
  8. Очікувані кінцеві результати виконання Програми.

1. Загальна частина

Розвиток міського Парку культури та відпочинку є одним з важливих завдань органів місцевого самоврядування. Програма визначає основні напрями, форми діяльності та відносини органів місцевого самоврядування, представників громадськості, фізичних та юридичних осіб стосовно розвитку території парку у межах міста.

Розробка Програми розвитку міського Парку відпочинку на сьогодні зумовлена необхідністю переглянути функції міського парку, створення сприятливих умов для його діяльності, розробки нормативних актів спрямованих на закріплення статусу парку, як осередку культурного дозвілля.

Міський парк - Парк культури та відпочинку має бути центром соціально-культурного розвитку населення у природному середовищі, що діє як функціонально-мобільна, рекреативно-педагогічна система і відповідає соціально значущим інтересам і потребам різноманітних груп населення та духовним пріоритетам суспільства. Сутність парку полягає у створенні найбільш сприятливих умов для організації дозвілля, відпочинку широких верств населення, внутрішнього психологічного комфорту та гармонії стану людини і навколишнього середовища.

За визначенням, Парк культури та відпочинку – це культурно-освітнє підприємство, яке надає послуги, у тому числі платні, що задовольняють потреби населення:

- створюють умови для культурного відпочинку на свіжому повітрі;

- пропонують розваги (атракціони, ігротеки тощо);

- створюють умови для занять фізичної культури;

- проводять лекції, концерти, творчі зустрічі, вистави, театралізовані видовища.

Розвиток міського Парку повинен враховувати те, що парк культури та відпочинку є багатофункціональним об'єктом і повинен задовольняти попит у різних формах відпочинку - від спокійного відпочинку в парковому середовищі - до активного, який передбачає застосування різноманітних споруд культурно-спортивного призначення, розважальних пристроїв, а також широкого спектра малих архітектурних форм.

Досягнення необхідного рівня якості організації культурного дозвілля, надання якісних послуг населенню міста неможливе без врахування досягнень сучасної індустрії відпочинку.

Програма визначає основні напрямки та можливості задоволення попиту населення в сучасних формах дозвілля, підвищення якості послуг, цілеспрямованості культосвітньої роботи у Парку.

Розвиток Парку культури та відпочинку необхідно розглядати в контексті загального розвитку національної культури, містобудування, зеленого будівництва, збереження нерухомої культурної спадщини.

Територія Парку не достатньо благоустроєна, понад 80% території потребує докорінного впорядкування і ландшафтної реконструкції. Ключовою проблемою для збереження потенційної можливості створення повноцінної паркової системи є неефективне ведення господарської діяльності управління парком. Це створює перешкоди у розвитку, гальмує впровадження у паркову систему інноваційного менеджменту та не дозволяє залучати потенціальних інвесторів.

2. Мета та завдання Програми

Головною метою Програми є забезпечення розвитку відповідно до сучасних вимог інфраструктури Парку, забезпечення його збалансованого розвитку, ефективного використання природних, трудових і фінансових ресурсів, організації культурного дозвілля мешканців нашого міста, в першу чергу молоді, а також розвиток та надання можливостей для занять фізичною культурою і спортом на території Парку.

Завданням програми є:

- впровадження принципово нового порядку функціонування Парку з метою переосмислення його ролі у культурному житті міста та належного задоволення дозвільних потреб громадян;

- визначення статусу та напрямку розвитку міського Парку культури та відпочинку, приведення у відповідність з сучасними вимогами;

- забезпечення збалансованого економічного та соціального розвитку відповідних територій;

- ефективного використання природних, трудових і фінансових ресурсів;

- сприяння якісному приведенню в належний технічний стан зони відпочинку споруд, пішохідних доріжок, пішохідного мосту та інженерних мереж водопостачання фонтанів та освітлення;

- інше, що значно покращить зовнішній вигляд центрального міського Парку відпочинку.

3. Шляхи та способи розв’язання проблеми

Розв'язання проблем передбачає:

- остаточне визначення меж парків культури та відпочинку;

- інвентаризація матеріальних цінностей та зелених насаджень;

- оформлення документів на землекористування земельними ділянками під парками культури та відпочинку;

- розроблення індивідуальної програми розвитку Парку культури та відпочинку.

Для виконання Програми необхідно реалізувати пріоритетні завдання за напрямками:

1. Соціальний напрямок:

- залучення різних верств населення до місць культурного відпочинку, яким є Парк;

- вивчення попиту населення на існуючі та нові форми проведення дозвілля у парках;

- підвищення зацікавленості користуванням розважальними спорудами та закладами культури, які знаходяться на території парку.

2. Напрямок містобудування:

- формування міської системи садово-паркового комплексу різного функціонального призначення;

- забезпечення нормативної пішохідної та транспортної досяжності парку, на основі існуючих принципів та методів містобудівного регулювання.

3. Архітектурно-ландшафтний напрямок:

- реалізація містобудівних рішень та пропозиції щодо ландшафтних композицій;

- створення високохудожнього паркового середовища, в якому людина вільно реалізує свої потреби в різних формах активного та пасивного відпочинку;

- збереження об'єктів культурної спадщини.

4. Матеріально-технічний напрямок:

- вирішення проблеми експлуатації й реконструкції діючих споруд та об'єктів;

- створення інноваційних комплексів для дозвілля, розвиток традиційних та пошук нових форм відпочинку в умовах природного середовища.

5. Адміністративно-управлінський напрямок:

- удосконалення системи підпорядкування парків та управління Парком; - підготовка та перепідготовка паркових працівників.

6. Економічно-правовий напрямок:

- вдосконалення правових відносин між адміністрацією Парку та власниками будівель і споруд сторонніх організацій (торгівельних та інших об'єктів), що знаходяться в межах Парку;

- вдосконалення правових відносин з державними структурами, службами, які виконують роботи по зеленому будівництву та благоустрою, експлуатують паркові інженерно-технічні мережі та споруди.

7. Екологічний напрямок:

- збереження зеленої зони, догляд за зеленими насадженнями;

- створення та формування високо декоративних насаджень;

- удосконалення ландшафтної складової парку.

4. Строки та етапи виконання Програми

Строки виконання Програми – з 01.07.2011року по 01.07.2015рік.

Програма є довгостроковою та відповідно фінансування витрат із міського бюджету по її виконанню можуть розподілятись у відповідності до запланованих заходів на рік.

5. Бюджет Програми

Статті видатківМіський бюджет, грн.Інші джерела
Утримання та догляд міського парку (санітарна очистка, озеленення)442377
Облаштування благоустрою (будівництво, капітальний і поточний ремонт, реконструкція споруд та елементів благоустрою)3875252
Разом4317599

Фінансування із міського бюджету проводиться в межах передбачених асигнувань у бюджеті міста.

6. Здійснення контролю за виконанням Програми

Реалізація Програми забезпечується міською радою, виконавчим комітетом, комунальними підприємствами міста, іншими підприємствами, установами, організаціями та мешканцями міста Кам’янець-Подільського. Департамент житлової політики, доріг та інфраструктури разом з міським управлінням фінансів, відділом земельних ресурсів, управлінням архітектури та містобудування забезпечують узгоджені дії з підготовки та реалізації програмних заходів, цільового та ефективного використання бюджетних коштів.

Замовником по виконанню Програми є департамент житлової політики, доріг та інфраструктури, комунальне підприємство «Кам’янецький парк» Комунальне підприємство «Кам’янецький парк»», як відповідальне за виконання конкретних заходів, розробляють кошторис та надають його Департаменту житлової політики, доріг та інфраструктури з метою формування бюджетного запиту для фінансування Програми на черговий рік.

Шлях реалізації програми передбачає щорічне узгоджене формування документації з реалізації Програми, проектів, передбачених Програмою, з визначеними обсягами та джерелами фінансування.

Контроль за використанням коштів здійснює департамент житлової політики, доріг та інфраструктури Кам’янець-Подільської міської ради шляхом поточного контролю за дотриманням напрямків використання коштів.

Відповідальність за неякісне виконання робіт, визначених цією Програмою та нецільове використання коштів, покладається на виконавця робіт, у відповідності до діючого законодавства.

7. Перелік основних заходів Програми

Основні першочергові заходи з виконання Програми та відповідальні за їх виконання:

№ з/п Заходи Програми, Відповідальні за виконання

1. Проведення робіт з реконструкції парку (по етапах) ДЖПДІ, КП МГО «Добробут – цінність громади»

2. Проектування та будівництво туалетів на території парку ДЖПДІ

3. Будівництво фонтанів ДЖПДІ

4. Проектування та обладнання системи поливу парку ДЖПДІ

5. Проведення реконструкції та ремонту приміщень на території парку ДЖПДІ

6. Будівництво дитячих майданчиків ДЖПДІ

7. Проектування та будівництво тренувальних майданчиків. ДЖПДІ

8. Встановлення та облаштування пішохідних тротуарів ДЖПДІ

9. Забезпечити розробку відповідних документів для встановлення меж та отримання акта постійного землекористування парку. ДЖПДІ

10. Відновлення клумб та зелених насаджень парку КП «Кам’янецький парк»

11. Відновити практику проведення у парку Днів колективного відпочинку підприємств та організацій до професійних свят. ДЖПДІ, департамент гуманітарної політики

8. Очікувані кінцеві результати виконання Програми

Виконання Програми в першу чергу забезпечить утримання в належному стані територію та майно, що належить територіальній громаді міста, надасть місту неповторне обличчя курортно-рекреаційної зони.

Системний підхід до вирішення питання розвитку міського парку відпочинку приведення його у відповідність до сучасних вимог (реконструкція, реставрація, модернізація території та наявних споруд, будівництво нових споруд, ефективне використання природних та трудових ресурсів), розширення мережі культурно-розважальних послуг дозволить максимально задовольнити відповідні потреби населення, підвищити привабливість міста Кам’янець-Подільського.

 
Обсуждение (1 комментариев)
Затверджено програму розвитку Кам'янець-Подільського міського парку   05.07.2011 [17:17:53]
Обговорення статті: Затверджено програму розвитку Кам'янець-Подільського міського парку

Цитата:
На радість кам’янчан було затверджено програму розвитку міського парку, яка передбачає чітке визначення його меж, будівництво фонтанів, проектування та обладнання системи поливу парку, ремонт приміщень на території парку, будівництво дитячих і тренувальних майданчиків, облаштування тротуарів, відновлення клумб і зелених насаджень, а також інвентаризацію останніх, завершення реконструкції Лебединого озера та багато чого іншого.
Як влучно сказав депутат Валерій СЛОБОДЯН, у нас уже виросло покоління людей, яке, на жаль, не знає, що таке відпочивати у парку, і потрібно це виправити. Згідно з програмою, «парк культури та відпочинку має бути центром соціально-культурного розвитку населення у природному середовищі, що діє як функціонально мобільна, рекреаційно-педагогічна система».
Збираються все це робити за кошти з міського бюджету, благодійні внески, а також використовувати інші джерела фінансування, не заборонені чинним законодавством.
Власне, відкритим залишається питання назви парку. Замислитися над ним змусив факт «присвоєння» парку імені Шевченка в афішах до святкування Дня молоді, які були розклеєні по всьому місту. Щоправда, у програмі, затвердженій сесією міськради, міський парк називається просто Парком культури та відпочинку.
Програма розвитку парку розрахована до 2015 року, тобто є всі підстави вважати, що «через чотири роки тут буде місто-сад».

http://www.podolyanin.com.ua/politics/3572/
#36441

You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 15