УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Вода з водогону не шкідлива! Тимчасові проблеми із запахом!
Написал Alex Andrushchak   
30.06.11

В останні декілька днів погіршила якість води, яка подається з Дністра. Споживачі скаржаться на неприємний запах. Причиною цього є так зване явище «цвітіння Дністра». У червні декілька тижнів стояла спека, яка спричинила до інтенсивного росту водоростей. Після паводку всі ці водорості принесло течією до нас.

Це явище тимчасове і з різною інтенсивністю повторюється щороку. На підприємстві вживають заходи для його подолання. Для очистки води додається більша кількість коагулянту та інших реагентів.

Ця вода є нешкідливою для здоров’я людей. Її можна споживати всім. Проте з метою усунення неприємного запаху, ми радимо набирати воду у відкриті посудини та відстоювати її певний час, що допоможе позбутися запаху. З відстояної води можна готувати їжу та використовувати для інших господарських потреб. Ще раз наголошуємо, що це явище тимчасове і за декілька днів мине.

З повагою, адміністрація КП «Міськтепловоденергія».

http://mtve.kp.km.ua/content/voda-z-vodogonu-ne-shkidlyva-tymchasovi-problemy-iz-zapakhom

 
Обсуждение (6 комментариев)
Вода з водогону не шкідлива! Тимчасові проблеми із запахом!   30.06.2011 [17:47:52]
Обговорення статті: Вода з водогону не шкідлива! Тимчасові проблеми із запахом!

Останні рядки хотілось би почути по відношенню до української влади...Кузьма, одне обрадувало, з рецепторами у мене все гаразд;) а звідси і пиво г..но і влада гі..но, а з цієї статті виходить що і вода - гі..но, але пийте люди добрі, не подохнете. По Дністру взагалі окрема розмова, казки тут розповідають про цвітіння. За останні роки річка , особливо у верхній течії що до нашого регіонуі не тільки серйозно спортилась, через перепади води і дощі червневих періодів сильно замолилось дно, взагалі змінився його профіль через намуленість, навесні воду піднімають на середньомаксимальний (за моїми спостереженнями) рівень а потім скидають, на площі що звільняється від води починає рости буйна залень і тоді воду знов піднімають, вся це рослиність починає гнити, а нам розказують байочки про природні процеси....
#36297
RE: Вода з водогону не шкідлива! Тимчасові проблеми із запахом!   04.07.2011 [14:51:58]
Цитата:
У зв'язку з проведенням ремонтних робіт на магістральному водогоні, 05.07.2011 року буде обмежено водопостачання мешканців селища Смирнова, мікрорайону "Жовтневий" та селища Першотравневого. Води не буде з 8.00 до 18.00. Прохання запастися питною водою.
Перепрошуємо за тимчасові незручності.
З повагою, адмністрація КП "Міськтепловоденергія"

http://mtve.kp.km.ua/
#36408
RE: Вода з водогону не шкідлива! Тимчасові проблеми із запахом!   10.08.2012 [15:11:55]
Цитата:
Сьогодні, 10 серпня, в КП «Міськтепловоденергія» надійшли скарги від мешканців міста, про те, що питна вода, яка подається централізовано, набула жовтувато відтінку і стала мутною. Людей хвилює, чи не шкідлива така і що стало причиною погіршення її стану?
Зранку було зроблено аналіз цієї води і виявлено, що причиною мутності води, яка подається з Дністра, стало потрапляння солей заліза, які є у вигляді осаду в трубах.
Напередодні вночі на центральному водогоні проводився ремонт, тому вночі труби були без води. Коли зранку почалося заповнення мереж, під тиком води, осад піднявся, що і спричинило виникнення жовтуватого відтінку. Уникнути цьому було неможливо.
Аналіз показав, що така вода є питною, її можна використовувати. Але бажано, щоб мешканці мікрорайону Жовтневий та селища Першотравневого хоча б на декілька хвилин відкрили крани, щоб ця вода збігла і відновилося нормальне водопостачання.
КП «Міськтепловоденергія» просить вибачення за тимчасові незручності.

Прес-служба КП «Міськтепловоденергія»

http://kam-pod.gov.ua/1446-uvaga-mutnst-vodi-timchasova.html
#56256
RE: Вода з водогону не шкідлива! Тимчасові проблеми із запахом!   15.08.2012 [16:26:31]
Цитата:
ВОДІ ПОСТАВИЛИ ДІАГНОЗ: НЕ В НОРМІ

В Україні завершився проект незалежного дослідження якості питної води. Наприкінці липня фінішувала Всеукраїнська екологічна експедиція «Знай, що ти п'єш!». Дев’ять позашляховиків і мобільна лабораторія з 10 до 24 липня пройшли більше 5 тисяч кілометрів. Серед об’єктів дослідження був і Кам’янець-Подільський. Взагалі маршрут дослідників виглядав наступним чином: Київ – Новоград-Волинський – Житомир – Рівне – Луцьк – Львів – Івано-Франківськ – Кам’янець-Подільський – Чернівці – Хотин – Бар – Немирів – Вінниця – Кіровоград – Одеса – Очаків – Херсон – Крим – Запоріжжя – Донецьк – Харків – Дніпродзержинськ – Полтава – Лубни – Золотоноша – Черкаси – Кременчук – Прип’ять і знову Київ.
Учасники експедиції дізнавались у місцевих жителів, звідки ті використовують питну воду, та брали проби води з кранів, криниць, колонок, джерел, бюветів, а команда хіміків аналізувала їх в мобільній лабораторії. Результатом стала перша інтерактивна мапа України з результатами аналізів проб води (http://www.watermap.com.ua/) зі спеціальними мітками: червоні мітки означають суттєве перевищення гранично допустимої концентрації (ГДК) бодай за одним показником, жовті — невелике перевищення ГДК і зелені — всі показники в межах норми. В червоних і жовтих мітках також можна знайти примітки щодо хвороб, яким сприяють понаднормові показники.
У Кам’янці-подільському в результаті таких досліджень з’явилося дві мітки - червона та жовта. По карті можна навіть приблизно здогадатися, в якому районі міста брали проби води.
Та, хоч на перший погляд, результати аналізів лякають, проте, як пояснюють дослідники, насправді не все так жахливо. проби води аналізувалися за декількома показниками (жорсткість, вміст заліза, фторидів, нітратів, поверхнево-активних речовин, мікробіологічні показники тощо), у більшості випадків серед проаналізованих проб норми перевищено лише за одним-двома показниками.
«Інтерактивна мапа з результатами аналізів проб води, створена в рамках проекту, є лише першим кроком до створення повної мапи води України — кожна людина повинна знати, що вона п’є», - зазначають організатори проекту.

Наталія ЯЦЕМІРСЬКА

http://klyuch.com.ua/articles/society/vodi-postavili-diagnoz-ne-v-normi/
#56536
RE: Вода з водогону не шкідлива! Тимчасові проблеми із запахом!   14.11.2012 [20:57:15]
http://www.politclub.org/news/index.php/7-novyny/2611----q--q
Цитата:
Уряд таки зважився ввести так званий "податок на криниці", повідомляє УБР. Він торкнеться тих, хто користується водою з артезіанських свердловин - їм доведеться платити за це, правда, суму податку повинні сповістити пізніше.
На всі джерела питної води будуть поставлені лічильники - точніше, їх будуть зобов'язані ставити господарі або користувачі ділянок, на території яких знаходяться свердловини. Цей процес необхідно завершити до першого січня 2013 року. Облік води повинна узяти на себе держслужба геології і земних надр.
Міністр екології і природних ресурсів Едуард Ставицький заявив, що лічильники ставитимуть на промислових свердловинах, оскільки очевидно, що вода не може бути безкоштовною.
"Приватникам" і дачникам не варто хвилюватися - за колодязі і неглибокі свердловини платити не доведеться.
Втім, експерти упевнені, що кінцевого споживача артезіанської води таки торкнеться "колодязний податок", оскільки витрати на податок підприємці переведуть на кінцеву ціну продукту для населення.

Виникає питання, ті абоненти КП МТВЕ, що споживають воду із свердловин з наступного року платитимуть більше?
За що наступне нам доведеться платити?
#62118
RE: Вода з водогону не шкідлива! Тимчасові проблеми із запахом!   14.11.2012 [22:22:30]
Цеї пори ліньки шукати мультик "Чипполино". Та думаю Ви все Самі зрозуміли
#62121

You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 8