УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Музейна експозиція військової форми XX століття в Кам'янці-Подільському
Written by Alex Andrushchak   
chetver, 14 lypen` 2011

Небачена раніше музейна експозиція відкрилась 12 липня в музеї Старої фортеці. В одному із залів музею на показ була виставлена приватна колекція військової форми XX століття. Колекція належить двом колекціонерам-ентузіастам офіцерам МВС (правда, уже на пенсії). Один з них із Києва (Д. Аносов) , а інший – Дніпропетровська (А. Скрипкін). Однак, як зауважили автори колекції – це лише половина всіх експонатів, а інші екземпляри будуть виставлені на показ дещо пізніше.

Щоб організувати таке дійство спільно працювали міська влада, керівництво музею та власники. І в кінцевому випадку, експозиція вийшла змістовною та захоплюючою. Виставка буде радувати не тільки українських відвідувачів, вона також демонструватиме іноземним туристам нашу історію, буде розбивати усталені міфи про радянське військо. Адже в переважній більшості тематичних західних фільмів радянський солдат зображується дещо неповноцінно.

На святі відкриття виставки були присутні власники (Д. Аносов та А. Скрипкін), представники керівництва музею (директор КП ДІМЗ Віктор Степанович Травінський, Ковальчук Анна Миколаївна завідувач художнього відділу музею, Дзюба Станіслава Михайлівна завідувач відділом КП ДІМЗ, та ін), представники міської влади (заступник міського голови Василь Олександрович Сукач, Чорнобиль Ольга Володимирівна керівник управління культури і туризму департаменту гуманітарної політики міської ради та ін.) ветерани Великої Вітчизняної війни та інші гості. Дехто з вище названих виступив з приводу відкриття експозиції. Так Дмитро Аносов один з колекціонерів, власників та організаторів виставки, ознайомив присутніх з історією створення колекції та охарактеризував саму колекцію, вказавши на труднощі при її зібранні.

“Щоб зібрати ту чи іншу форму, – ділиться Дмитро Аносов, – доводиться докласти чимало зусиль, бо ж навіть найменший значок повинен відповідати певній історичній епосі. Ось і доводиться інколи місяцями шукати необхідні екземпляри”.

Сам час перебування цієї виставки в музеї Старої фортеці ще не визначений, тому кожен охочий має змогу відвідати виставку і оглянути експонати.

http://kam-pod.gov.ua/?p=12630

  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
18 guests online