УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Зустріч міського голови з кам`янчанами, які нагороджені відзнакою міської ради «Честь і шана»
Написал Alex Andrushchak   
08.08.11

2 серпня, за ініціативи Громадської ради , до 20-тої річниці Незалежності України відбулась зустріч міського голови Михайла Сімашкевича з кам`янчанами, які нагороджені відзнакою міської ради «Честь і шана». У заході взяв участь також депутат обласної ради Володимир Мельниченко.

На початку зустрічі голова Громадської ради Ірина Старостіна звернулась до поважних гостей:« Ваші знання і досвід є багатством міста та повинні бути задіяні на благо громади. То ж запрошую вас до конструктивної розмови.»

Михайло Євстафійович проінформував учасників зібрання про стан справ у Кам`янці-Подільському та надбання міської влади: « На сьогоднішній день у нашому місті успішно запроваджено комунальний транспорт, діє і низка цікавих програм місцевого та загальнодержавного рівнів – «Теплий дім», «Доступне житло», «Питна вода України». Наприклад, тільки на програму «Питна водаУкраїни» з держбюджету залучено 3,5 мільйонів гривень. Завершується реконструкція справжньої перлини Кам`янця- собору Олександра Невського. До позитивних напрацювань слід віднести і розробку проекту по енергозбереженню, нещодавно презентованого у Голландії. Завершуються також будівельні роботи по відкриттю амбулаторії сімейної медицини по вулиці Васильєва,15. Поруч уже відкрито нову дитячо-юнацьку спортивну школу №2. Активно проводяться роботи у сфері благоустрою міста. Зокрема, ми уже зараз можемо насолоджуватись відпочинком на танцювальному майданчику міського парку, а поряд ведуться роботи по облаштуванню комплексу «Лебедині озера». До 24 серпня тут почне діяти фонтан. Це тільки частина тієї роботи, що виконана на сьогоднішній день. Звичайно усе це потребує значного фінансування. Влада намагається залучити і благодійні кошти. Дуже радує те, що активними учасниками перетворень у місті є самі кам`янчани, які мало не щодня приходять на місця проведення робіт.» Як зазначив міський голова, місто має і низку проблем. До однієї з найсерйозніших можна віднести ситуацію , що склалась довкола ДП «Довжоцький спиртзавод». Тут необхідні спільні зусилля влади та громади.

Кам`янець-Подільський, як і решта міст України, має досить високий рівень безробіття. Проте, у вересні з відкриттям гіпермаркету «Епіцентр» місто отримає 300 нових робочих місць. Вдалось також зберегти 460 робочих місць на ВАТ «Модуль».

Депутат обласної ради Володимир Мельниченко поділився з присутніми своїми думками:« Незважаючи на усі проблеми, ми повинні мислити стратегічно. Наразі актуальним є надання Кам`янцю-Подільському статусу санаторно-курортного міста регіонального значення, а згодом- державного. Разом з міським головою ми будемо піднімати це питання на усіх рівнях.»

Учасники зібрання мали можливість висловити представникам місцевої влади свої пропозиції. Зокрема, вони зазначили, що необхідно обмежити транспортний потік через Замковий міст з метою збереження цієї унікальної архітектурної пам`ятки. Порушувалось також питання щодо консервації міського звалища, функціонування об`їзної дороги та запровадження у Старому місті канатної дороги. Потребує ремонту, на думку присутніх, і приміщення Міського будинку культури. Одразу було вирішено питання щодо фінансування книги про видатних кам`янчан. Висловлювався і ряд інших цікавих пропозицій.

У ході розмови неодноразово звучали подяки міському голові Михайлу Сімашкевичу та депутату обласної ради Володимиру Мельниченку за ті добрі справи, які вже вдалось реалізувати у Кам`янці-Подільському, а також сподівання на те, що подібні зустрічі стануть гарною традицією. Поважні гості наголосили, що вони хотіли б бути корисними для громади міста

http://kam-pod.gov.ua/?p=13487

  Нет комментариев.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 12