УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
У Кам'янці-Подільському розпочали освоєння коштів кредиту Світового банку
Написал Alex Andrushchak   
17.08.11

КП «Міськтепловоденергія» розпочало освоєння коштів Світового банку, які виділенні на модернізацію водопостачального обладнання. Як повідомив директор підприємства Валерій Гордійчук, вже розпочато роботи по заміні обладнання на артезіанських свердловинах міста. Зокрема, громадськості презентували початок робіт на свердловині №18, яка знаходиться на Мукшанському водозаборі. Тут вже демонтовано обладнання та підготовлено до виконання робіт свердловини № 19, 25. Невдовзі розпочнуться роботи ще на двох свердловинах Смотрицького водозабору та одній – Біланівського. Для модернізації завезено вже 13 тонн труб, будуть замінені всі насоси та інші агрегати. У Кам’янці-Подільському розпочала працювати Артьомівська гідрогеологічна експедиція, які будуть виконувати всі роботи по реконструкції свердловин (буровий майстер Віговський Григорій)

Загалом у Кам’янці-Подільському є 21 артезіанська свердловина, проте на сьогодні три з них не діючі, знаходяться у законсервованому стані. Після модернізації всі свердловини будуть працювати. З цих свердловин отримують питну воду приблизно 30% споживачів міста, проте після реконструкції очікується, що їх кількість зросте до 50%.

Крім того, під час виконання робіт по заміні обладнання, КП «Міськтепловоденергія» відремонтує всі під’їзні шляхи до свердловин, адже наразі ці дороги знаходяться у жахливому стані, а також будуть збудовані нові павільйони.

«Ми плануємо, що 1 жовтня на всіх свердловинах буде завершена модернізація. Позитивом є те, що Кам’янець-Подільський отримає якісну воду зі свердловин. У разі якихось непередбачуваних ситуацій чи аварій на Дністрі ми зможемо протриматися власними силами, принаймні до 3-х поверхів вода буде подаватися, – коментує Валерій Григорович. Також за цей час ми плануємо виконати ряд робіт по станції першого підйому Дністровського водогону. Там буде замінено ліфт, поміняне обладнання для відкачування та зскрібання намулу. Ряд робіт буде виконано і на каналізаційних очисних спорудах Загалом всі кошти будуть освоєнні на початку 2012 року».

Нагадаємо, що Кам’янець-Подільський отримав кредит Світового банку у сумі на суму 32,6 млн. грн. Ці кошти підприємство отримало на модернізацію обладнання водопостачання і водовідведення на умовах кредиту під 0,5% річних, терміном на 17 років з відстрочкою платежу на 5 років. Звіт про проведення тендеру затверджений у Вашингтоні – в центральному офісі Світового банку. Переможцем відкритих торгів стало товариство «Інженерно-будівельна компанія «Євротехнології» з міста Києва.

http://mtve.kp.km.ua/content/rozpochalosya-osvoyennya-koshtiv-kredytu-svitovogo-banku

  Нет комментариев.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 14