УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
У Кам'янці-Подільському відбувся круглий стіл «20-та річниця Незалежності України
Written by Alex Andrushchak   
vivtorok, 23 serpen` 2011

19 серпня, у залі Магдебурзького права проходив круглий стіл «20-та річниця Незалежності України. Кам’янець: історія та сучасність». Серед учасників заступник міського голови Василь Сукач, директор історичного музею-заповідника Віктор Травінський, депутат обласної ради Олег Демчук, депутати міської ради Михайло Аносов та Віктор Притуляк, науковці, громадські діячі міста. Увагу присутніх було зосереджено на проблемах збереження історичної спадщини, автентичності Cтарого міста. Висловлювались цікаві пропозиції, озвучувались проблеми. Валерій Степанков рішуче виступив проти того, щоб у фортеці проходили гучні масові заходи, вважаючи, що головні зусилля науковців, працівників музею заповідника мають бути зосереджені у площині вивчення історії, створення змістовних цікавих екскурсій та експозицій. Разом з тим науковці КПНУ відзначили плідну співпрацю вузу та музею у плані наукових розвідок, організації консультування, проведення заходів, інше. Серед пропозицій найчисельніші, з тих, що висловлювались, стосувались заохочення до вивчення питання заснування Кам’янця-Подільського науковців, інтелігенції, громадських діячів. За словами Віктора Травінського музей-заповідник готовий взятися за це питання серйозно і протягом наступного року залучити необхідні ресурси та сприяти і у науковому, і у організаційному плані.

Згадали на круглому столі власне і демократичні процеси в Україні, як вони реалізовувались в Кам’янці-Подільському, і запросили висвітлити це питання Анатолія Лучка, співголову Народно-патріотичного руху «За перебудову». Також цікавими спогадами про осередок НПР «За перебудову» поділився депутат міської ради Віктор Притуляк, наголосивши на внеску Кам’янець-Подільського осередку у розбудову руху. Михайло Аносов, депутат міської ради, згадав про непрості часи 90-х та перші роки незалежності, як непросто було зберегти спокій та віру, коли від твоїх щоденних рішень, залежить життя громади. Проте поряд завжди були і є кам’янчани, люди, які завжди стояли на передовій незалежності. Микола Мельник, відомий композитор, який із своїм творчим колективом виступав на барикадах у Москві, розповів про те, яким піднесенням, вірою та надією повнились серця тоді, як непросто було досягти розуміння всіх аудиторій, перед якими довелось виступати. Участь студентів кам’янецьких вузів, настрої, дух свободи, притаманний студентству – ось що визначало події тих часів – розповідали Віктор Притуляк та Едуард Крилов.

Загалом, усі учасники заходу погодились на тому, що зустріч за круглим столом вдалася, адже без історії немає сучасності, і саме розуміння причин та передумов дозволяють проаналізувати сьогоднішній стан справ.

Сектор з питань внутрішньої політики відділу з обслуговування міської ради

http://kam-pod.gov.ua/?p=13669

  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
12 guests online