УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Публічний звіт голови Кам'янець-Подільської райдержадміністрації Михайла Желізника
Автор: Alex Andrushchak   
12.09.11

9 вересня в РКЦМ «Розмай» відбувся публічний звіт голови адміністрації Михайла Желізника про основні показники соціально-культурного та економічного розвитку району. На заході був також присутній голова обласної державної адміністрації Василь Ядуха, який на початку привітав 7 жінок (жительок району) з почесним присвоєнням званням мати-героїня а також вручив їм цінні подарунки. Та найціннішим подарунком цього дня, який привіз з собою Василь Степанович, були труби для підвідного газопроводу на Орининський напрямок.

Заслухавши Михайла Дмитровича Василь Ядуха сказав: «Наше майбутнє залежить від кожного з нас. І будь-яка людина, яка має вплив на інших –це вже влада. І наша задача – правильно і мудро її використати задля покращення рівня життя. На місцях багато чого залежить від сільських голів, які взяли на себе відповідальність забезпечити якісний соціально-культурний розвиток своїх односельчан і тому  їм перш за все потрібно скласти відповідно план соціально-економічного розвитку кожної сільської ради окремо». Також Василь Степанович зупинявся на розвитку сільського господарства, зокрема тваринництва, говорив про необхідність проведення сівозмін та встановлення стабільної цінової політики на продукти харчування.

Звіт.

АГРОПРОМИСЛОВИЙ РОЗВИТОК

 За останній рік в порівняні до минулого року площа посіву сільськогосподарських культур збільшилась на 9,8 тис. га.  і становить 67,1 тис.га

Станом на 01.09.2011 року по всіх категоріях господарств зібрано 76,5 тис. тонн ранніх зернових та зернобобових на площі 19,9 тис. га при середній урожайності 38,5 ц/га та 6,9 тис.тонн озимого ріпаку на площі 3,4 тис. га при урожайності 20,5 ц/га, в т. ч. по агроформуваннях району зібрано 53,2 тис. тонн зерна на площі 13,5 тис. га при середній урожайності 39,5 ц/га, по домогосподарствах – 23280 т на площі6380 га, урожайність 36,5 ц/га.

В загальному по району озимих зернових  по всіх категоріях господарств зібрано 58,7 тис. тонн на площі 13,8 тис. га при середній урожайності 42,6 ц/га, в т. ч. по сільськогосподарських підприємствах намолочено 45,4 тис. тонн на площі 10,7 тис. га.

Найвища урожайність озимих зернових зафіксована в:

СТОВ «Зоря» – 62,0 ц/га,

ТОВ «Максфарм» – 50,3 ц/га,

ТОВ ВКФ «Агро-Еко ХХІ» – 49,9 ц/га.

Крім того, озимого ріпаку обмолочено на площі 3,4 тис. га.валовий збір становить 6,9 тис. тонн, середня урожайність 20,5 ц/га.

Станом на 09.09.2011 року на території району проведено підготовку ґрунту під посів озимих культур врожаю 2012 року на площі 17,9 тис. га, в т. ч. по сільськогосподарським підприємствам 15,3тис. га., на яких вже розпочато посів озимих, а саме озимого ріпаку на площі 4,3 тис. га. із запланованих3650 гата озимої пшениці710 гапри прогнозі 9,1 тис. га.

В районі розпочався 2-й етап жнив. Проводяться роботи по збору технічних культур, а саме сої. Станом на 9.09.11 її зібрано на площі470 гаТОВ СП «Нібулон». На сьогодні урожайність не є досить високою – 13ц/га та це пов’язано з тим, що першими завжди збираються ультра ранні сорти, а вони є неурожайні.

В районі укладено 19021  договорів на оренду землі з загально площею   39,5 тис.га. Відсоток орендної плати по паях становить 3,44%. За користування землею в 2011 році нараховано орендної плати 17,7млн.грн. Станом  на сьогодні  їх виплачено 7,2млн.грн., що становить 40% . При цьому нараховано прибуткового податку 2,9млн.грн. і сплачено відповідно 1,4 млн.грн, що становить 49%.

Вартість виробленої продукції тваринництва по сільськогосподарським підприємствам за 8 місяців 2011 року  (в порівняльних цінах 2005 року) складає 80,1 млн. грн. (за відповідний період 2010 року – 34,5 млн. грн.) та  продукції рослинництва – 28,5 млн. грн. (за відповідний період 2010 року – 22,2 млн. грн.), що забезпечило темп росту валової продукції в порівнянні з минулим роком  по тваринництву на 232,5 % та по рослинництву на 128,3 %.

 Виробництво молока по району за  8 місяців 2011 року становить 3235 т, що на 317 т менше в порівнянні з минулим роком. Проводиться робота по створенню кооперативу по збору молока на території нашого, Новоушицького та Чемеровецького районів, яке буде приймати молоко у членів кооперативу дорожче на 5 %  від середньої ціни по району.

Вирощено м’яса в живій вазі 3890 т, що на 3313 т більше до відповідного періоду минулого року.

Виробництво яєць складає 156,6 млн. шт., що в порівнянні з 2010 роком збільшилось на  70,3 млн. шт.

Станом на 1 вересня 2011 року в сільськогосподарських підприємствах утримувалось:

-  ВРХ        -  3504 гол., що на 290 гол. більше до минулого року;

 -  в т.ч. корів  – 1217 гол.,  що на 214 гол. менше до минулого року;

- свиней   – 3197 гол.;

- овець – 763 гол.;

-  птиці 2,5 млн. гол., що на 1,4 млн. гол. більше до минулого року.

 

Не можна не відмітити відродження вівчарства у с.Чабанівка, де сьогодні вже утримується близько 1000 овець породи меринос. А до кінця року їх кількість планується збільшити до 2000.

 

Слід відмітити розвиток садівництва і в районі за інтенсивними технологіями. Лише за останній 2011 рік посаджено 70га молодих садів з подальшим облаштуванням в них капельного зрошення. На сьогодні ми маємо понад300 гамолодих садів до 5 років.

Не обходиться і без проблемних питань. Саме головне – це відтворення овочівництва та вирощування цукрових буряків на теренах Кам’янеччини. Головною причиною занепаду цієї галузі є відсутність переробки.  В свій час було порізано на металолом Кам’янець-Подільський цукровий завод і Маківський не працює впродовж 6 років. За цих останніх 6 років в агро формуваннях було втрачено посівні агрегати для буряка. Відновлення матеріально-технічної бази для посіву цукристих потребує значних капіталовкладень Також залишаються  економічно неактивними соковий завод та не проводить переробки овочів ВАТ «Адамс». Залишається проблемою збільшення поголів’я ВРХ, а саме поголів’я корів. Прикро, що сьогодні є чимало державних програм по підтримці тваринництва. Але без фінансування вони мають декларативний характер. Тож на мій погляд галузь тваринництва потрібно поставити поряд з механізацією до лізингових програм, що мало би вагомий вплив на розвиток молочного скотарства. Маємо також резерви щодо збільшення розорюваності землі. Плануємо в 2012 році збільшити посівні площі ще на 200га, тим самим збільшити валову продукцію.

 

 

ПРОМИСЛОВІСТЬ

 

 У районі нараховується 20 промислових  підприємств основного кола, в тому числі:

 добувна промисловість: ДП «Нігинський кар’єр», ВАТ «Подільські Товтри»;

переробна промисловість:

 харчова промисловість: ДП «Довжоцький спиртзавод», ТЗОВ «ЗС ЛТД», ПП «Зарожанське», ТЗОВ «Кам’янець-Подільський комбікормовий завод»;

інші: ВАТ «Подільський цемент», ТзОВ «Будцемрем», ТзОВ «Світязь», ПП «Квін майстер», ТзОВ «Самсон», ДП Лісове господарство.

В липні 2011 року запущено виробництво цегли на СТОВ «Нібулон» с. Привороття.

Загальний обсяг реалізації промислової продукції за 7 місяців 2011 року   збільшився  на  116,9   млн. грн., і склав 564,3 млн. грн..

За підсумками роботи промислових підприємств району у січні-липні 2011 року відмічається збільшення обсягів виробництва деяких видів промислової продукції: вапняку в 1,1 рази, щебеню в 1,6 рази,  інструментів, ручок та корпусів інструментів з деревини – на 79,0%, частин змінних для ручного інструменту, оснащеного або неоснащеного приводом механічним, або для верстатів – на 18,9%, цементу – на 1,1%.

В харчовій промисловості досягнуто збільшення обсягів  по випуску горіхів, арахісу та іншого насіння смаженого, солоного чи обробленого іншим способом на 67,5%, виробів кондитерських на 42,1%, кормів готових для сільськогосподарських тварин, свійської птиці – на 31,3%.

 

Проблемні питання: Наростивши обсяги виробництва по ДП «Нігинський кар’єр» в двічі (1,3 млн. тонн вапняку) збільшили заборгованість до бюджетів усіх рівнів та Пенсійного фонду в двічі.

 

Перспективи: Нарощення обсягів виробництва по ВАТ «Подільський цемент» після введення в експлуатацію лінії виробництва цементу «сухим» способом.

 

Фінансовий результат від господарської діяльності підприємств і організацій району за 7 місяців 2011 року, становить -204,6 млн. грн. збитків. За результатами фінансово-господарської діяльності збитково спрацювало 19,2 % підприємств (5 із 26), сума збитків становила 211,4 млн. грн.. Збитки по ВАТ «Подільський цемент» станом на 01.08.2011 року складають 205,5 млн. грн. по причині курсової різниці євро (отримано кредит на реалізацію інвестиційного проекту  на суму 100 млн. євро.). За умови сталого курсу євро та запуску «Сухої» печі дані збитки до кінця року будуть перекриті доходами від господарської діяльності.

 

 

ІНВЕСТИЦІЇ

 

Кам’янець-Подільський район стрімко розвивається. За січень – червень 2011р. у розвиток економіки підприємствами та  організаціями  за  рахунок  усіх  джерел  фінансування  вкладено 460,6млн. грн.  інвестицій в основний капітал, що становить 86 % до відповідного періоду минулого року.

У попередньому місяці  введено в дію першу чергу зони вирощування молодняка нашої птахофабрики ПАТ АФ «Авіс» (директор Тимофієв Юрій Миколайович). Нині запущено цикл на вирощування 1,5 млн. голів птиці. В результаті цього суттєво зросло виробництво яйця й відповідно збільшилось кількість робочих місць.

 

Щодо промисловості, то тут на часі введення в дію лінії з виробництва цементу «сухим» способом на ВАТ «Подільський цемент» (директор Дарчук Семен Іванович). На сьогодні налагоджена тісна співпраця з керівництвом цього підприємства, від якого отримуємо левову частку наших бюджетних надходжень. Введення в експлуатацію даної лінії дасть можливість значно здешевити собівартість цементу та підвищити екологічну безпеку підприємства.

 

Розпочато будівництво заводу по переробці сої (директор Гінзеровський Олександр Антонович), на яке буде залучено понад 40 млн.грн. власних інвестицій.

 

Хочеться також сказати про цегельний завод, що не так давно введений в дію в с.Привороття. Залучено понад півмільйона інвестицій, створено 70 робочих місць.

 

Обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку району за І півріччя 2011 року складає 127,5 млн. дол. США. В порівнянні до початку року обсяг іноземних інвестицій збільшився на 11,6 млн. дол. США.

 

БУДІВНИЦТВО ТА ГАЗИФІКАЦІЯ

Покращився стан будівельної галузі.  Підприємствами міста у січні – липні 2011р. виконано будівельних робіт на суму 4,6 млн. грн., що на 15,9% більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

 

Протягом І півріччя  2011р. індивідуальними з­аб­уд­о­вн­ик­ами району вв­едено в  експлуатацію  660 м2 з­аг­ал­ьної  пл­ощі  ж­и­тла, що становить 9,6% проти відповідного періоду минулого року.

Пояснення: В зв’язку з несприятливими погодними умовами у І кварталі не проводилась здача житла в експлуатацію. Багато в районі є житла, яке побудоване 15-20 років тому назад без відповідних на будівництво документів, тому було надіслано лист в Головне управління статистики з проханням врахувати в статистичній звітності сільських та селищних рад кількість зданого житла за їхнім рішенням, тобто без наявності сертифіката.

 

На будівництво газопроводу Сокільській сільській раді надійшли кошти  в сумі 5,2 млн. грн., станом на сьогоднішній день кошти використані повністю. Останніми днями цей напрямок профінансовано ще на 2 млн. грн.. На Сокільський напрямок розпорядженням Кабінету Міністрів було виділено кошти в сумі 16,0 млн. грн.  ( на будівництво газопроводу високого тиску – 5,2 млн. грн., газопроводу середнього тиску – 11,0 млн. грн.).

 

Використано 100 тис. грн. з районного бюджету на будівництво підвідного газопроводу середнього тиску до населених пунктів Врубловецької сільської ради.

 

У звітному періоді було виділено субвенцію з Державного бюджету на капітальний ремонт доріг в загальній сумі 2260 тис. грн. та з місцевого бюджету 108,5 тис. грн. на виготовлення проектно – кошторисної документації (11 об’єктів). Фактично на сьогоднішній день завершені роботи по Колодіївці, Рогізні, Княжполі, Дерев’янах, Оринину, Довжку, Нагорянах, Соколі. Завершуються роботи по Кадиєвцях. Виконання роботи у Гораївці, Врублівцях.

 

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

В осінньо-зимовий період на території району будуть працювати 5 житлово-комунальних підприємств. На обслуговуванні яких знаходиться 47 багатоквартирних будинків загальною площею 41,8 тис.кв.м., з них 8 ОСББ площею 11,3 тис. кв. м.

Комунальними підприємствами відремонтовано800 м. мереж водопостачання та240 м. водовідведення.

Станом на 1 вересня 2011 року, обладнано житлові будинки 499  лічильниками холодної води.

Станом на 08.09.2011 року комплексно підготовлено 42 житлових будинки із 47, що становить 90%. На даний час проведено ремонт 5 покрівель (210 кв.м.), проведено ремонт 4 систем холодного водопостачання, засклено вікон на сходових клітинах, а також поточні ремонти в 8 будинках.

Проведено ремонт систем енергозабезпечення (електрощитових) та ремонт герметизації інженерних вводів у 8 будинках. Замінено 3 вхідних дверей у під’їздах будинків.

До 20.09.2011 року підготовка житлового фонду до зими буде повністю завершена. Котельні 100% готові до зими.

Проходять роботи по переведенню на індивідуальне електричне опалення смт. Стара Ушиця квартир двохповерхового житлового фонду, станом на 08.09. освоєно коштів на суму 250 тис. грн. (з обласного бюджету).

Для завершення виконання запланованих робіт по переведенню на індивідуальне електроопалення житлових будинків потрібно 300,0 тис. грн.

 

Проблемне питання: Не працюють очисні споруди с. Сахкамінь. За бюджетні кошти району в сумі 30,0 тис. грн. виготовлено проектно-кошторисну документацію на суму 1,8 млн. грн.

 

ВИКОНАННЯ БЮДЖЕТУ

За  даними фінансового управління виконання показників бюджету за 8 місяців 2011 року по власних доходах загального фонду забезпечено на120,8%, при затверджених розписом  20,3 млн. грн., надійшло 24,5 млн. грн.

Показники районного бюджету забезпечено на 110,5 %, бюджети сільських та селищної рад виконані в цілому на 132,6%. Не забезпечили виконання доходної частини тільки Заліська-1, Калачковецька та Чабанівська сільські ради.

Виконання показників доходів, що враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів (кошику 1) до запланованих Міністерством фінансів України для району на 8 місяців забезпечено  наростаючим підсумком на 111,6 %, за серпень місяць – на 118,8%.

Забезпечено також виконання графіку погашення заборгованості минулих років та сплати нарахувань 2011 року по податку на доходи фізичних осіб від надання в оренду земельних часток (паїв)  на 244,1%. Із запланованої суми по графіку  345,9 тис. грн., фактично надійшло  844,5 тис. грн.

 

За оперативними даними видаткова частина зведеного бюджету за вказаний період виконана на 93,5%.

 

Заробітна плата з нарахуваннями бюджетній сфері виплачена в повному обсязі (63,4 млн. грн..), енергоносії профінансовано відповідно до фактичного споживання (4,2 млн. грн..). Заборгованість із зазначених виплат на 01.09.2011 року відсутня.

 

         05.09.2011 року профінансовано кошти в сумі 199,0 тис. грн. районному відділу освіти  на придбання  вугілля (145 тон, марки АС) для загальноосвітніх шкіл.

 

         Станом на 01.09.2011 року по бюджетах сільських та селищної рад по спеціальному фонду рахується залишок невикористаних коштів податку з власників транспортних засобів в загальній сумі  383,6 тис. грн. Найбільший залишок рахується по  Гуменецькій с/раді – 49,8 тис. грн., Кам’янській с/раді – 47,0 тис. грн., Грушківській с/раді – 39,4 тис. грн., Сл.Кульчиєвецькій с/раді- 22,4 тис. грн.., Голосківській с/раді – 19,8 тис. грн., Колибаївській с/раді – 17,4 тис. грн., Ст..Ушицькій селищній раді – 17,4 тис. грн..

 

ПОДАТКОВИЙ БОРГ

 

Податковий борг        01.01.2011       01.09.2011

Зведений борг тис. грн.       5575,9               6852,7      +1276,8  або  122,9%

 

   Найбільші   боржники:

ДП «Нігинський кар’єр» – 4985,2 тис. грн. (проплата 180-200 тис. грн. в місяць)

ТОВ «Невоста» -   172,8 тис. грн.( до кінця місяця буде погашена повністю)

ТОВ «Подільська будівельна компанія» -  135,9 тис. грн.( приріст 7,5 тис. грн. щомісяця)

 

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД

 

Борг до бюджету  Пенсійного фонду збільшився в порівняні до 01.01.2011 року на 159 тис.грн., і  склав 3,5 млн. грн., всього борг допустили 296 платників. (найбільший боржник – ДП «Нігинський кар’єр» 1,9 млн. грн.)

 

ОРЕНДНА ПЛАТА

На території  Кам’янець – Подільського району  станом на 1.09.2011 року нараховується   518 договорів оренди земель державної власності що діють на даний період.

-                    Загальна площа земель, які передані  в оренду становить   8,3 тис. га.

Станом на 01.09.2011 року за використання земель державної власності на території району нараховано орендної плати в сумі 5 млн. 66 тис. 968,77 грн.

Комісією з питань оренди земель, яка створена Кам’янець-Подільською райдержадміністрацією протягом 2011 року проводилась робота, щодо приведення розміру орендної плати за земельні ділянки державної власності до оптимального рівня. Внаслідок чого, в період з 1.01.2011 року по 1.09.2011 року, було переглянуто розмір орендної плати по 35 договорам оренди, що в свою чергу додатково надало  кошти в сумі 387 тис. 527 грн. Середній розмір орендної плати по договорам оренди протягом 2011 року збільшився на  79,11   грн. і  становить – 609,39 грн. за1 га.

 

Інвентаризація земель

Згідно доручення райдержадміністрації Управлінням Держкомзему проводиться робота по інвентаризації використання земель в районі.

Проведення такої роботи надасть змогу виявити та включити в обіг ті площі земель, які досі не використовувались або використовувались без правовстановлюючих документів.

 

ЗЛОЧИННІСТЬ

 

Протягом семи місяців поточного року на території району зареєстровано 270 злочинів, проти 288 злочинів за аналогічний період минулого року.

З 140 в минулому році, до 133, зменшилася кількість тяжких та особливо тяжких злочинів.

Розкрито 163 злочини (52,2%), них 71 тяжкий і особливо тяжкий злочин (44,9%), проти 167 (54,1%) та 82 (54,7%) за аналогічний період минулого року.

Протягом семи місяців 2011 року вчинено 3 вбивства, 1 з яких по даний час залишається нерозкритим, та 6 грабежів, 4 з яких розкрито і направлено до суду.

Загальний рівень злочинності в розрахунку на 10 тис. населення склав 38,9 проти 41,5 за аналогічний період минулого року.

В напрямку протидії економічній злочинності, розкрито 20 злочинів, 9 з яких – тяжкі та особливо тяжкі ( за аналогічний період минулого року було викрито відповідно 10 злочинів, 7 з яких відносилися до тяжких та особливо тяжких).

Розкрито 19 злочинів минулих років, 9 з яких відносяться до тяжких та особливо тяжких.

Найбільший ріст злочинності спостерігається на території Староушицької селищної, Устянської, Жванецької, Колибаївської, Гуменецької, Рудської та Довжоцької сільських рад. А на території Супруньковецькрї, Пановецької, Шутовецької, Зіньковецької, Заліської, Подільської, Сокільської та Підпилипянської сільських рад на протязі першого півріччя по точного року не зареєстровано жодного злочину.

 

КУЛЬТУРА

 

Мережа  закладів культури: 1 районний центр культури і мистецтв  «Розмай»; 108 клубів, БК; 72 бібліотеки,  42 пункти видачі книг; 4 народних музеї, 4 школи естетичного виховання; Муніципальний духовий оркестр та 14 колективів, які носять звання «народний», «зразковий».

    Протягом 8 місяців значна увага приділена організації заходів до державних, громадських, професійних свят, свят за народним календарем, покращення матеріально-технічного стану закладів, підвищення якості та асортименту  туристичних послуг.

Фінансування галузі « культура» і « туризм»  з початку року за 8 місяців 2011 року становить 5,8 млн. грн.  Використано кошти в сумі  5,4млн. грн. Платних послуг надано закладами культури району на суму  194 тис. грн..

 Всього зроблено ремонти в 41 закладі культури на суму 408 тис. грн.

За виділені  сесією районної ради додаткові кошти в сумі 150,0 тис. грн. та за кошти спец. фонду  в сумі 20,0 тис. грн.  зроблено ремонт  сцени та великого залу в РЦКМ «Розмай», реконструкцію стільців великого залу  на суму 75,0 тис. грн. За кошти сільських рад проведено ремонт  в Орининському СБК на суму 78 тис. грн.,  Пудлівецькому СБК (заміна вікон на суму 13,9 тис. грн.), газифікація  опалення  та заміна вікон в Смотрицькому СК на суму 29,5 тис. грн., ремонт Оленівського СК на суму 40,0 тис. грн., Сл.Рихтівського СБК та Кізя-Кудринецького СК на суму 26,7 тис. грн. та інші.

Розпочато будівництво адміністративного приміщення,  у приміщенні якого буде розміщений клуб с.Кам’янка. Зроблено ремонти шкіл естетичного виховання на суму 5,0 тис. грн., сільських бібліотек –філіалів на суму 10,4 тис. грн., Нігинського народного музею.

Паливо завезено для 7 закладів культури з грубками на  суму 25,5 тис. грн. Всі інші заклади будуть опалюватись електро та газовими конвекторами, масляними радіаторами.

 

МЕДИЦИНА

 

Медична допомога населенню району надається центральною районною лікарнею, Оринінською та Староушицькою районними лікарнями №2 і №3, Жванецькою дільничною лікарнею, Китайгородською, В.Слобідською, Рихтецькою, Сахкамінською, Довжоцькою, Кадиєвецькою, Княжпільською, Думанівською Кам’янською амбулаторіями загальної практики сімейної медицини та 86 ФАПами та ФП.

В медичних закладах району в 2010 році функціонувало 420 ліжок, в тому числі 6 реанімаційних, що становить 60,9% на 10 тис. нас. Протягом 2011р. закрито туберкульозне відділення на 30 ліжок в Орининській районній лікарні, в результаті чого ліжковий фонд у цій лікарні становить 50 ліжок. Перепрофільовано 5 пологових ліжок Орининської райлікарні в ліжка патології вагітних. В Староушицькій районній лікарні перепрофільовано 4 неврологічні ліжка в терапевтичні. В центральній районній лікарні скорочено 5 офтальмологічних ліжок. На даний час ліжковий фонд в районі становить 385 ліжок, 56,3 на 10 тис. населення.

Всього медичними закладами району використано протягом 8 місяців 19,2 млн. грн. Протягом звітного періоду у всіх медичних закладах району проведено поточні ремонти. За рахунок коштів обласного бюджету закуплено комплект медичного обладнання на суму 15 тис. грн.. Закуплено санітарний автомобіль  для Княжпільської амбулаторії та планується ще закупити для ЦРЛ. Підготовлено проектну документацію для встановлення електричного опалення в Рихтівській амбулаторії та  Жванецькій лікарні. Середня вартість 1 ліжко/дня хворих у лікарні склала по медикаментах – 4.08 грн., по харчуванню – 5.04 грн. На медикаменти по ФАПах виділено із розрахунку 2.55 грн. на 1 жителя.

 

ОСВІТА

 

Аналізуючи роботу у минулому навчальному році відзначаємо, що у районі функціонувало 63 дошкільні заклади, з них 61 – окремі дитячі садки, 2 у складі навчально-виховних комплексів «загальноосвітній навчальний заклад-дошкільний навчальний заклад».

За останні роки явно позначилась позитивна динаміка зростання кількості вихованців у дошкільних закладах. Відсоток охоплення дітей дошкільною освітою щорічно збільшується ( у 2005 – 48,3 %; у 2010 р. – 53,8 %). На даний час дошкільними закладами охоплено 1600 дошкільнят.

Вперше за останні 5 років розширено мережу дошкільних закладів: відкритий дитячий садок у с. Збруч, п’яту групу у Довжоцькому ДНЗ, третю групу у Сахкамінському ДНЗ. На черзі відкриття додаткових груп у селах Слобідка Рихтівська, Велика Слобода, Зіньківці.  Відновлено роботу дитячого садка у с. Шустівці.

Проведено значні ремонти приміщень групових, ігрових кімнат у ДНЗ с.с. Колубаївці, Велика Слобода, Довжок, Оринин, Зіньківці, Колодіївка.

Крім того у роботі дошкільних закладів залишилось ще ряд невирішених проблем. Найперша – це організація роботи дитячих садків, які були відкриті на базі місцевих шкіл, із групою з короткотривалим перебуванням дітей. Залишились вони ще у закладах с.с. Гаврилівці, Кам’янка, Тарасівка, Устя, Шустівці, Шутнівці, Фурманівка, Китайгород.

Для охоплення загальною середньою освітою у районі функціонуватиме 66 освітніх установ, два заклади позашкільної роботи з дітьми, збережено кількість шкіл нового типу.

 Разом з тим, питання розвитку мережі загальноосвітніх шкіл було і є одним із найбільш проблемних. Прогноз контингенту учнів вказує на те, що у цьому навчальному році кількість їх зменшиться на 200 школярів. Саме тому відповідно рішення сесії районної ради, на підставі протоколів сходу сіл Мілівці та Ріпинці, рішень Слобідо-Рихтівської та Орининської сільської ради через відсутність учнівського контингенту  з  19.08.2011 року призупинила діяльність Мілівецька ЗОШ І ступеня та закрито Ріпинецьку ЗОШ І-ІІ ступенів.

Аналіз роботи за минулий рік показав, що різними формами оздоровлення та відпочинку було охоплено 3 938 дітей. Працювало 58 пришкільних таборів.

         На проведення оздоровчої кампанії використано 380 тис. грн. із бюджету району.

  Одним із найважливіших питань соціального захисту є організація харчування дітей.   У 56 школах з 01.09.2011 року планується розпочати повноцінне гаряче харчування. Школярі початкової ланки та діти пільгових категорій харчуватимуться як і у минулому році безкоштовно. У навчальних закладах, де неможливо, з огляду на ряд причин, організувати гарячі обіди, а це заклади І ступеня, учні отримують буфетну продукцію.

  У районі створено інформаційну базу даних щодо стану підвезення школярів та педагогічних працівників. Позитивним є той факт, що на сьогодні відповідно районної програми «Шкільний автобус», парк шкільних автобусів нараховує 14 машин.   За попередніми розрахунками у новому навчальному році із 683  учнів, що потребують підвозу, 100%  підвозитимуться до шкіл автобусами.

Для здобуття якісної освіти  до кінця календарного року за рахунок коштів з обласного бюджету    усі навчальні заклади  буде  підлючено  до мережі ІНТЕРНЕТ та створено сайти.

Станом на сьогодні усі навчальні заклади готові до нового 2011 – 2012 навчального року.

В бюджеті розвитку освіти на капітальні видатки закладено 1,5 млн. грн., а також субвенція з обласного бюджету в сумі 250 тис. грн..

 Освоєно коштів на капітальні видатки на суму 776 тис. грн., зокрема:

  • Придбано шкільний автобус БАЗ – 370 тис. грн.
  • замінено 65  вікон    у Довжоцькій ЗОШ І-ІІІ ст.. ( 150 тис. грн. з коштів обласної субвенції)
  • виготовлено проектно-кошторисну документацію на реконструкцію системи опалення в Слобідсько-Рихтівській, Рогізнянській та Чабанівській  ЗОШ (56,0 тис. грн.).
  • виготовлено проектно-кошторисну документацію на установлення системи доочистки води ( всього 5 шкіл на суму 75 тис. грн..);
  •  закуплено котел та зроблено капітальний ремонт котельні   Острівчанської ЗОШ І-ІІ ст.. (32,2 тис. грн.)
  • закуплено циркуляційні насоси для Кадиївецької ЗОШ, Ходоровецької ЗОШ, Баговицької ЗОШ та Орининської ЗОШ  (35,3 тис. грн.)
  • придбано газові котли (2шт.) для Думанівської ЗОШ (27,2 тис. грн.)
  • закуплено електричні плити  – 3 шт.  (6,9 тис. грн.)
  • проводено капітальний ремонт даху та поточний ремонт електромережі    у  Голосківській  ЗОШ (132 тис. грн. вартість проведення робіт, на електромережі вик. 14,0 тис. грн.)
  • Ведуться роботи по капітальному ремонту стіни спортивного залу у Кадиєвецькій ЗОШ   (30 тис. грн.)
  • проводяться роботи по реконструкції системи опалення в Староушицькій ЗОШ
  • завершено роботи по капітальному ремонту підлоги спортивного залу в Кульчиєвецькій ЗОШ  (освоєно 51,7 тис. грн.)
  • проведено  капітальний  ремонт  перекриття  та покриття приміщення  їдальні  на суму – 31.2 тис. грн. та капітальний  ремонт  котельні Жванецької ЗОШ

 Крім капітальних видатків проводяться і поточні ремонти:

  • завершено поточний ремонт в Орининській ЗОШ ( 125 тис. грн..)
  • проводено заміну вікон на металопластикові на суму 100 тис. грн.:(50 шт.)
  •  планується провести ремонт системи опалення Дерев’янської ЗОШ сума виконаних робіт становить 20 тис. грн..
  • Проведено поточні ремонти в навчальних закладах ( пофарбовано вікна, двері, підлоги, спортивні зали).

За рахунок спонсорської допомоги та коштів отриманих від господарської діяльності  зроблено наступне:

  1. У Нефедівській ЗОШ замінено 4 грубки, зроблено огорожу навколо школи.
  2. У Гавриловецькій ЗОШ зроблено ремонт зовнішньої штукатурки приміщення   на   залито площадку.
  3.   Відремонтовано підлогу у Приворотській, Чабанівській, Завалецькій, Кадиєвецькій, Пановецькій  школах.
  4. Замінено двері у Демшинській (1), Острівчанській (1), Цвікловецькій(1), Баговецькій (2), Грушківській (2), Жванецькій (3), Кадиєвецькій (2) школах.
  5. Замінено вікна у Лісковецькій (2), Баговецькій (4), Гуменецькій (1),  Грушківській (3), Жванецькій (2), Кадиєвецькій (6), Кульчиєвецькій (4), Нігинській (1) школах.

 

Інформація про внутрішні туалети

Облаштовано 20 внутрішніх туалетів, з них у 2011 році встановлено 3 (три) внутрішніх туалети у Кадиєвецькій, Нігинській ЗОШ та Нагорянському НВК  (освоєно 96 тис. 500 грн.);

 

 До кінця поточного року планується: облаштувати внутрішніми туалетами 11 навчальних закладів ( Колодіївська,  Грушківська,  Приворотська, Рогізнянська, Сл. Рихтівська, Ходоровецька, Чорнокозинецька, Врублівецька, Панівецька, Кам’янська та Голосківська ЗОШ) на що виділено з районного бюджету 220 тис. грн.

Та провести будівництво(добудова ) внутрішніх туалетів в Вербецькій (30 тис.грн.) та Жванецькій ЗОШ (70 тис.грн.). За рахунок перерахунків коштів з сільських рад буде облаштовано внутрішніми санвузлами навчальні заклади в сс.  Колубаївці, Завалля та  проведено реконструкцію внутрішніх санвузлів в с. Гуменці.

На даний час тривають роботи по придбанню вугілля. 18 липня проведено розкриття тендерних  пропозицій та 8 серпня 2011 року заключено договір з приватною фірмою «Лінком» на закупівлю вугілля кам’яного загальною кількістю 1135 т.,  на суму 1.040 тис. грн.. Станом на 07.09.2011 року завезено вугілля – 407 тонн та дров 74 куб. метри. До початку опалювального сезону вугілля стовідсотково буде завезено.

         Проблемними питаннями залишаються :

-     Аварійність даху Княжпільської ЗОШ І-ІІІ ступенів ( навчання буде дозволено лише на 1 поверсі, учні 10-11 класів будуть підвозитися шкільним автобусом до Кульчиєвецької ЗОШ)

- Реконструкція котельні Грушківського НВК ( при переведенні з твердого палива на електричне за кошти обласного бюджету) залишились незавершеними будівельно-монтажні роботи на даному об’єкті. На сьогоднішній день виконавці робіт не надають жодної інформації чи  буде новозбудована котельня введена в експлуатацію до опалювального сезону

- Потребують капітального ремонту дах Чорнокозинецької ЗОШ, та міжповерхового перекриття Слобідо-Рихтівської ЗОШ.

- На сьогоднішній день є невирішеним питання безперебійного водопостачання ЗОШ с. Залісся – 2

 

ПРАЦЯ

В районі повністю ліквідована заборгованість по заробітній платі  працівникам економічно-активних підприємств. Станом на 01.09.2011 року рахується лише заборгованість по економічно-неактивному підприємству ДП «Радгосп Староушицький»  344,0 тис. грн.

З початку року заборгованість залишається незмінною. Міністерству АПК неодноразово направлялись листи з проханням щодо виключення майна підприємства із переліку об’єктів, що не підлягають приватизації та надання дозволу на його реалізацію. На даний момент Міністерством економіки розроблено проект Закону України у якому пропонується виключити ДП «Староушицьке» із переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації.

 

За статистичними даними середньооблікова чисельність штатних працівників за січень-червень 2011 року склала 8140 осіб, їх середньомісячна заробітна плата склала 1918 грн.

Чисельність штатних працівників за липень 2011 року склала 9372 осіб. За результатами проведеного моніторингу за січень – липень місяць,рівень середньої заробітної плати становить 1984,0 грн.

На обліку державної служби зайнятості станом  на 1 серпня 2011 р. перебувало 856 незайнятих громадян, які шукали роботу. Рівень зареєстрованого безробіття по району становить 2,3 % від кількості населення працездатного віку.

Всього на території району існує 293 підприємства, на яких працює 9372працівники, 50 підприємств виплачують заробітну плату нижче рівня мінімальної. Основною причиною низького рівня заробітної плати є ситуація, при якій для збереження робочих місць та в умовах неповної зайнятості, керівники підприємств переходять на режим неповного робочого дня. У той самий час існує ситуація при якій працівники працюють за сумісництвом.

На території району здійснюють діяльність 258 фізичних осіб підприємців, що використовують працю 743 найманих осіб.

 

         З початку року центром зайнятості працевлаштовано 1032 особи,рівень працевлаштування у 2011 році становить 41%, а за аналогічний період 2010 року 37,7%.

З початку року центром зайнятості працевлаштовано 887 осіб, рівень працевлаштування у 2011 році становить 36,6%, а за аналогічний період 2010 року 35,8%.

За січень – липень 2011 року в районі створено 661 нове робочемісце (по плану 1044) на підприємствах різних форм власності та в інших видах економічної діяльності, з них:

- для найманих працівників у  юридичних осіб – 203 робочих місць;

- для найманих працівників у фізичних осіб – підприємців – 302 робочих місць;

- для фізичних осіб – підприємців – 156 робочих місць.

У той самий час протягом січня – серпня  ліквідовано 458 робочих місць. Легалізовано 39 робочих місць.

 

Станом на 01.09.2011 року  обраховано допомог сім’ям з дітьми 4259  одержувачам  на загальну суму   30,4 млн. грн.  Місячна виплата даних допомог складає 4,1 млн.грн., що більше на 500,0 тис. грн. ніж на початку року.

За звітний період на оплату ЖКП нараховані субсидії на суму 714,8 тис. грн. 1457 користувачам. Середній розмір субсидій на  сім’ю склав 490,60 грн. на оплату ЖКП, що в порівнянні з минулим роком збільшився на 228,41 грн.  Нараховані субсидій на придбання твердого палива та скрапленого газу на суму 920 тис. грн. 1470 сім’ям. Середній розмір субсидії становить 627,01 грн., в порівнянні з минулим роком на 135,12 грн. більше.

Станом на 01.09.2011 року року надано пільг всім пільговим категоріям населення  на загальну суму 6,2 млн. грн., профінансовано 4,1 млн. грн., кредиторська заборгованість утворилася в зв’язку з недостатнім фінансуванням даних програм з державного бюджету і  становить   2,1 млн. грн., що  відповідає   34,2  % від фактично наданих пільг

За 8 місяців 2011 року нараховано пільг за перевезення окремих категорій громадян на загальну суму 1,3 млн. грн. Заборгованість по даних виплатах відсутня.

За 8 місяців  2011 року одноразову матеріальну допомогу з районного бюджету було призначено 494 громадянам  на загальну суму 160,0 тис.грн.

На території району функціонує територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) до складу якого входять три відділення: два відділення соціальної допомоги вдома та одне стаціонарне відділення для тимчасового проживання в  с. Жванець. Територіальним центром станом на 01.09.2011 р.  обслуговується 1279 чол., в т.ч. на платній основі 285 чол.  Стаціонарне відділення  для тимчасового проживання в с. Жванець розраховане на 15 чол., в 2011 році воно  постійно заповнене.

Для розширення спектру надання соціальних послуг планується відкриття  в 2012 році відділення медико – соціальних послуг в смт. Стара Ушиця. На даний момент вже проведено конкурсні торги на реконструкцію приміщення. Для проведення будівельних робіт та його повноцінного функціонування планується залучити кошти місцевого бюджету в сумі 4,5 млн. грн.

http://kprda.gov.ua/?p=5964

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
9 гостей