УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Хмельницька «Свобода»: «Помпезне відкриття композиції «Віра, Надія, Любов» - це бенкет під час чуми
Автор: vos_km@ukr.net   
22.09.11

Хмельницька «Свобода»: «Помпезне відкриття композиції «Віра, Надія, Любов» - це бенкет під час чуми і особистий піар Василя Ядухи»

 

22 вересня 2011 року у Хмельницькому під час святкування 74-річниці Хмельницької області було відкрито багатостраждальну скульптурну композицію «Віра, Надія, Любов».

 

Відкриття пам’ятника вдалося тільки з третьої спроби, адже анонсовані раніше відкриття на 22 і 24 серпня з тріском провалилися. (На офіційному сайті Хмельницької обласної державної адміністрації станом на 22 вересня висить оголошення про заплановане відкриття скульптури 24 серпня 2011 року).

Хмельницька «Свобода» категорично протестує проти організації помпезного відкриття і виділення на непередбачене раніше святкування Дня області бюджетних коштів. Свободівці наголошують, що для виправдання провалу перших двох спроб відкриття пам’ятника, обласна влада видумала додатковий особистий піар-захід для Василя Ядухи. Для цього регіонали залізли в кишеню мешканцям області, витративши на це додаткові бюджетні кошти.

Відзначення 74-річниці Хмельницької області прямо суперечить Указу Президента України від 2 грудня 1995 року (Із змінами, внесеними згідно з Указом Президента № 70/99 від 27.01.99) «Про впорядкування відзначення пам'ятних дат і ювілеїв», в якому чітко зазначається, що пам'ятні дати історичних подій, які мають загальнодержавне значення,  ювілеї великих підприємств, установ і організацій та ювілеї  і  вшанування  пам'яті  видатних людей вперше відзначаються в 50-ту річницю, ювілеї та вшанування пам'яті видатних людей - у день  п'ятидесятиріччя  з дня народження. Наступні відзначення пам'ятних дат історичних подій,  ювілеїв підприємств, установ  і  організацій проводяться не раніш як через 25 років, ювілеїв та вшанування пам'яті видатних людей - 10 років.

Фракція «Свободи» в Хмельницькій обласній раді надіслала офіційний запит з метою зясувати скільки коштів з обласного та районних бюджетів було виділено на святкування Дня області.

Хмельницька «Свобода» також стурбована фактом зриву навчально-виховного процесу в навчальних закладах міста. Адже заради втіхи, особистого піару голови обласної державної адміністрації, регіонала Василя Ядухи і забезпечення масовки на майдан Незалежності було зігнано студентів вишів та училищ обласного центру. Свободівці вимагають від контролюючих органів перевірити факт відміни навчальних занять і примусової участі студентів в офіційних заходах під час навчально-виховного процесу.

Хмельницька «Свобода» розглядає помпезне, в типовому совковому стилі, відкриття скульптурної композиції «Віра, Надія, Любов» як бенкет під час чуми і спроби дешевого особистого піару Василя Ядухи на фоні соціально-економічної кризи. Рівень життя в Україні стрімко котиться вниз, «покращення життя» з тріском провалилося, а псевдореформи ведуть Україну в прірву. В таких умовах влада намагається задурити українцям голови дешевими видовищами, причому за їхній же кошт.

 

Довідка. Раніше на скульптурну композицію було виділено 1,5 млн. гривень з обласного бюджету. Ще 1,5 млн. гривень з Хмельницького міського бюджету, передбачених на ремонт каналізації і доріг у місті, з ініціативи міського голови Сергія Мельника було перекинуто на цей же пам’ятник. Окрім того, партія регіонів вдалася до афери зі збором коштів з людей. Працівників бюджетної сфери області в примусовому порядку змусили перерахувати на споруду одноденний заробіток

(http://www.khmelnytskyy.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/020495/).

Грошові внески зробили і підприємства області, причому деякі перераховували гроші, незважаючи на велику заборгованість із заробітної платні.

Прес-служба Хмельницької обласної організації ВО «Свобода»

 
Обговорення (22 коментарів)
RE: Хмельницька «Свобода»: «Помпезне відкриття композиції «Віра, Надія, Любов» - це бенкет під час чуми   23.09.2011 [06:07:46]
Вірте Ядусі, надійтися на покращення життя та любіть ПР!!!
#38708
RE: Хмельницька «Свобода»: «Помпезне відкриття композиції «Віра, Надія, Любов» - це бенкет під час чуми   23.09.2011 [06:39:24]
Цитата:
22 серпня делегація з Кам`янця-Подільського побувала на урочистостях з нагоди 74-тої річниці заснування Хмельницької області. На спільне свято усіх мешканців славного подільського краю до міста Хмельницького завітали міський голова Михайло Сімашкевич, депутат обласної ради Володимир Мельниченко, секретар міської ради Василь Сенюк, депутати міської ради та інші посадовці, представники громадських організацій, трудових і мистецьких колективів.
Розпочались урочистості зі святкової ходи творчих колективів області. Серед прапорів усіх районів та міст Хмельниччини гордо майорів стяг Кам`янця-Подільського. Зі щирими посмішками пройшли перед Будинком рад кам`янецькі таланти та справжні лицарі у обладунках з Кам`янець-Подільського військово-історичного товариства шанування пам`ятників історії фортифікації.
Слова глибокої вдячності подолянам за непідробний патріотизм, людяність та невтомну працю на благо України пролунали у виступі голови облдержадміністрації Василя Ядухи. Василь Степанович зауважив: «Хмельницька область впевнено збільшує свій потенціал у всіх сферах – економічній, соціальній, культурній. І все це завдяки нашим людям».
Найщиріші вітання усім жителям Хмельниччини від Президента України Віктора Януковича та прем`єр-міністра Миколи Азарова переказала депутат Верховної Ради України Інна Богословська.
Слово для виступу мав і міський голова Хмельницького Сергій Мельник.
Центральною подією свята стало довгоочікуване відкриття монументально-скульптурної композиції «Віра. Надія. Любов», що була виплекана народними художниками України Миколою та Богданом Мазурами. Очільник області Василь Ядуха привітав перших молодят, які прийшли до цього символу вічних людських цінностей.
По завершенню офіційної частини урочистостей, гості свята мали змогу насолодитись виступами творчих колективів області та скуштувати кращі страви подільської кухні, які представили кожен район і кожне місто Хмельниччини. Людно було і біля намета Кам`янця-Подільського – тут відвідувачам пропонували гарячий козацький куліш, борщ, голубці та ще чимало всілякої смакоти. Лунали запальні українські пісні. Дивували гостей і справжньою піччю, гарматою та уроком гончарства.

http://kam-pod.gov.ua/?p=14168
#38709
RE: Хмельницька «Свобода»: «Помпезне відкриття композиції «Віра, Надія, Любов» - це бенкет під час чуми   23.09.2011 [08:06:49]
Цитата:
22 вересня 1937 року стало «точкою» відліку створення на мапі України нової області –Хмельницької. Того дня було об’єднано три округи – Кам`янець-Подільський, Проскурівський та Шепетівський. З нагоди святкування 74-ї річниці створення області в м.Хмельницький проходили урочисті заходи, в який взяли участь всі міста та райони нашого регіону. Розпочалося святкування з урочистої ходи, де представники кожного куточку Хмельниччини символічно несли свій герб і прапор. Очолював ходу Богдан Хмельницький, який в процесі дійства вручив голові обласної державної адміністрації Василю Ядусі булаву – символ влади в українців. Потім в урочистій обстановці відбулось відкриття монументально – скульптурної композиції «Віра, Надія, Любов», авторами якої є народний художник України, член Національної спілки художників України, кавалер ордена «За заслуги» ІІІ степеня Микола Мазур та народний художник України, лауреат державної премії ім. Т.Шевченка Богдан Мазур. Також в рамках святкування Дня області на майдані Незалежності було розгорнуто виставкове містечко, на якому кулінари області демонстрували особливості подільської кухні та показували майстер-клас у приготуванні національних страв свого регіону. З-поміж багатьох страв, які представляв Кам’янець-Подільський район, головними були уха, гречані лежні та паляниця з маком, а цьому всьому додавали колорит виступи фольклорних та аматорських колективів.

До привітань подолян долучилися також Хмельницький міський голова Сергій Мельник та Народний депутат України Інна Богословська.

http://kprda.gov.ua/?p=6127
#38711
RE: Хмельницька «Свобода»: «Помпезне відкриття композиції «Віра, Надія, Любов» - це бенкет під час чуми   23.09.2011 [14:15:23]
От вони гримаси часу - ідіотизм вже у самій фразі - 22 вересня 1937 року засновано Хмельницьку область...Вже якщо на те пішло, то урочистості мали б проходити в Камянці-Подільському, бо саме цього дня була заснована Камянець-Подільська область з центром у Камянці і це б було історично справедливо, а всі нюанси повязані з Хмельницькою мали б брати початок з 1954, коли область власне і стала Хмельницькою.
#38720
RE: Хмельницька «Свобода»: «Помпезне відкриття композиції «Віра, Надія, Любов» - це бенкет під час чуми   23.09.2011 [15:08:17]
До привітань долучилися...І як у трудоголіків ще вистачає енергії на таке.Ой ,молодці!
#38721
RE: Хмельницька «Свобода»: «Помпезне відкриття композиції «Віра, Надія, Любов» - це бенкет під час чуми   23.09.2011 [17:40:41]
Таке враження що автори передовиць скатують це з підшивок "Червоного кордону" 20-х-30х років, тільки хфамілії міняють;)
#38729
RE: Хмельницька «Свобода»: «Помпезне відкриття композиції «Віра, Надія, Любов» - це бенкет під час чуми   24.09.2011 [18:39:22]
Насправді свято виявилось вдале - і офіційна частина, і мистецька частина - усе було в міру, аби глядачі не занудьгували ,та ще й гарна погода видалась. До речі, щодо піар-заходу для Василя Ядухи- не згоден, було б дивно ж, якби керівник області не виступив на такому заході. Та й пам`ятник Хмельницькому потрібен, це ми, кам`янчани, "балувані" пам`ятками історії та архітектури, а в них з цим проблема...
Ну а страви, представлені у наметовому містечку, були просто смачнючі )
#38754
RE: Хмельницька «Свобода»: «Помпезне відкриття композиції «Віра, Надія, Любов» - це бенкет під час чуми   24.09.2011 [18:55:35]
До речі, наші кам`янчани до своєї мистецької програми підійшли дуже творчо- навколо гончара цілий натовп зібрався,а лицарі в латах були просто герої дня - всі хотіли з ними сфотографуватись
#38760
RE: Хмельницька «Свобода»: «Помпезне відкриття композиції «Віра, Надія, Любов» - це бенкет під час чуми   24.09.2011 [19:24:59]
#38768
RE: Хмельницька «Свобода»: «Помпезне відкриття композиції «Віра, Надія, Любов» - це бенкет під час чуми   24.09.2011 [19:28:51]
#38771
RE: Хмельницька «Свобода»: «Помпезне відкриття композиції «Віра, Надія, Любов» - це бенкет під час чуми   24.09.2011 [19:30:18]
#38773
RE: Хмельницька «Свобода»: «Помпезне відкриття композиції «Віра, Надія, Любов» - це бенкет під час чуми   24.09.2011 [19:31:38]
#38774
RE: Хмельницька «Свобода»: «Помпезне відкриття композиції «Віра, Надія, Любов» - це бенкет під час чуми   24.09.2011 [19:32:41]
#38776
RE: Хмельницька «Свобода»: «Помпезне відкриття композиції «Віра, Надія, Любов» - це бенкет під час чуми   24.09.2011 [19:35:07]
#38777
RE: Хмельницька «Свобода»: «Помпезне відкриття композиції «Віра, Надія, Любов» - це бенкет під час чуми   25.09.2011 [15:45:58]
Кухня і співи -то клас ,вияв української ментальної суті .Може краще було б цим естетизмом і обмежитися ,поїсти ,випити , послухати і поспівати .Але памятник,та ще й в цьому місці ,який несе зразу стільки моральних принципів.Суть цих символів необхідно виконувати ,а не встановлювати на площі ,що має бути місцем вирішення народних сподівань.Це ж само-собою зрозуміло .Площа ,де чиновники слухають народ,а народ закликає,вимагає ,критикує.. владу.Демократія,творчість самоврядування..
#38791
Показана лише частина коментарів. Всі пости дивіться на форумі.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
9 гостей