УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
У Кам’янці-Подільському монтують нові очисні споруди
Написал Alex Andrushchak   
06.10.11

4 жовтня секретар міської ради Василь Сенюк з директором КП «Міськтепловоденергія», депутатом міської ради Валерієм Гордійчуком відвідали КОС (директор –Анатолій Виноградський) та черговий раз поцікавились ходом монтажних робіт нових очисних споруд.

Нині тут працює бригада монтажників з Краматорська, яку очолює головний інженер ПП «Анега» Дмитро Сайко. Фахівці названого підприємства привезли в наше місто комплекс обладнання, придбаного за кошти Світового банку в рамках здобутого Кам’янцем-Подільським гранту. Вони гарантують його якісну роботу не менше 10 років.

Дмитро Сайко запевняє, що до 1 листопада буде завершено всі монтажні роботи і очисна установка запрацює на повну силу. 11 майстрів старанно трудяться, щоб у найкоротші строки з високою якістю робіт завершити монтаж обладнання.

Треба врахувати, що згадане комплексне обладнання весь час знаходиться в агресивному середовищі. Метал постійно піддається корозії. В переважній більшості європейських країн таке обладнання виготовляють з нержавіючої надміцної сталі. Для Кам’янця-Подільського краматорці привезли обладнання з чорного металу, яке, щоб убезпечити від корозії, пофарбували спеціальною фарбою.

Працею монтажників директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій Гордійчук задоволений: «Краматорські монтажники трудяться на совість. Нове обладнання дасть змогу очищати за годину 1200-1400 кубічних метрів води. Якщо говорити простіше, то 420 метрів нашої штучної ріки через очисні споруди фактично замінює 150 кілометрів справжньої природної ріки такої ж ширини. В наших очисних спорудах ми утримуємо унікальну мікрофлору, біологічний природний очищувач».

У ході діалогів з секретарем міської ради директор КП «Міськтепловоденергія», Валерій Гордійчук також зазначив, що очищені стічні води цілком можна було б використати в майбутньому, якби тут поруч спорудити резервний басейн та гідротурбіну. Така екологічно чиста мініелектростанція могла б забезпечити струмом весь комплекс очисних споруд, а завдяки праці мікроорганізмів, які очищають стоки, можна було б отримувати біогаз, як це робиться в багатьох країнах Європи.

Директор КОСу Анатолій Виноградський під час діалогів порушив ще одну важливу проблему – вивезення мулу, що залишається від очищення води. Раніше його використовували у сільському господарстві як органічне добриво.

По завершенні зустрічі Василь Сенюк зауважив: «Освоєння коштів Світового банку відбувається прозоро, відкрито і ефективно. Є змога перевірити і якість робіт, і їх обсяги. Гадаю, що з такою репутацією наше місто могло б претендувати на нові перемоги в конкурсах європейських проектів. Проте, найголовніше те, що кам’янчани отримають якісну чисту воду. Значно зменшаться і викиди у навколишнє середовище. Відвідини комплексних очисних споруд черговий раз підтвердили інтерес міської влади до якості освоєння коштів Світового банку, турботу про здоров`я кам’янчан та екологічну безпеку у місті.

http://kam-pod.gov.ua/?p=14310

 
Обсуждение (1 комментариев)
У Кам’янці-Подільському монтують нові очисні споруди   08.10.2011 [11:19:42]
** Обсуждение статьи: У Кам’янці-Подільському монтують нові очисні споруди **

Вот это мне понравилось: "В переважній більшості європейських країн таке обладнання виготовляють з нержавіючої надміцної сталі. Для Кам’янця-Подільського краматорці привезли обладнання з чорного металу"...
То есть деньги на ветер!!!
#39353

You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 10