УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Презентовано книгу “Кам’янчани – заслужені працівники України”
Written by Alex Andrushchak   
vivtorok, 25 zhovten` 2011

Двадцять першого жовтня в сесійній залі міської ради відбулася презентація книжки “Кам’янчани – заслужені працівники України” . На презентацію книги міська влада запросила безпосередньо винуватців свята – заслужених кам’янчан, а також їхніх рідних та близьких.

Із вступним словом на святі виступив міський голова Михайло Сімашкевич. Він зазначив, що вихід у світ книги про кам’янчан, які стали заслуженими працівниками України – важливий крок вперед, тому що місто повинно знати своїх героїв у лице. Також Михайло Євстафійович підкреслив, що молодому поколінню кам’янчан є на кого рівнятись і є у кого вчитись, тому що саме завдяки тим, хто самовіддано працює, місто сьогодні процвітає. “Про те, що в Кам’янці-Подільському проживають талановиті та працьовиті люди відзначив навіть Президент України під час свого перебування в місті” – повідомив міський голова.

Михайло Сімашкевич вручив подяки за ініціативу у створенні книги Валентину Грубляку та Мар’яну Красуцькому. Кожен заслужений кам’янчанин отримав від міського голови книгу та квіти.

Варто зазначити, що до книги “Кам’янчани – заслужені працівники України” увійшли ті, кого немає, на жаль, уже серед нас. Проте місто пам’ятає їхні імена і всі присутні на святі згадали їх хвилиною мовчання, а книгу в якій вони згадані, отримали їхні рідні.

Про те, як зароджувалась ідея видати книгу розповів безпосередньо ініціатор проекту, заслужений лікар України Валентин Грубляк. “Ця книга не могла не народитись в Кам’янці-Поділському, якби не я , це зробив би хтось інший, але обов’язково така книга з’явилася би ”, – зазначив Валентин Тимофійович. Також він зазначив, що ідея про створення книги у нього з’явилася два роки тому, однак було дуже важко зібрати матеріали про кам’янчан, які стали заслуженими праіцівниками України, оскільки така інформація не була систематизованою. Валентин Тимофійович висловив подяку міській владі, яка підтримала цей проект і допомогла коштами.

Детальніше про те, як збиралися матеріали про кожного, чий життєвий і творчий шлях описаний у книзі згадував заслужений журналіст України Мар’ян Красуцький. Він розповів, що матеріали про заслужених кам’янчан йому допомогли зібрати волонтери. Загалом пропрацювавши над книгою майже один рік, Мар’ян Іванович написав до сімдесяти нарисів, які вміщено у книзі.

Завершилось свято піснею “Многая літа”, яка прозвучала у виконанні хору “Джерело”.

http://kam-pod.gov.ua/?p=14573

  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
13 guests online