УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Відбулась 16 сесія Кам'янець-Подільської міської ради VI скликання
Написал Alex Andrushchak   
09.11.11

8 листопада відбулась чергова 16 сесія Кам`янець-Подільської міської ради VI скликання під головуванням міського голови Михайла Сімашкевича.

Насамперед, на початку засідання секретар міської ради Василь Сенюк повідомив колегам про зміни у складі однієї з депутатських фракцій – з лав фракції ВО «Батьківщина» вийшла Лілія Бевз.

Далі розпочалась робота згідно порядку денного. Начальник управління освіти та науки Світлана Старченко обгрунтувала потребу у додаткових коштах на програму «Шкільний автобус». Зважаючи на зростання цін на пальне та впровадження одного додаткового автобусу, депутати ухвалили рішення про виділення 52,5 тисяч гривень на функціонування програми до кінця року. У наступному році, за словами Світлани Володимирівни, до цієї програми планується долучити комунальний транспорт.

По ряду питань, що стосуються формування та стану наповнення міського бюджету, доповіла начальник управління фінансів Олександра Шевчук. Так, загальний фонд міського бюджету за 9 місяців 2011 року виконано на 106,6 % або перевиконання складає 3942,5 тисяч гривень. Крім того, по спеціальному фонду є перевиконання у розмірі 122 тисяч гривень по податку з власників транспортних засобів та збору на проведення торгової діяльності нафтопродуктами. Фінансовий ресурс 3023,8 тисяч гривень отриманий від перевиконання загального фонду доходної частини бюджету спрямовано на забезпечення фінансово захищених статей бюджету в повному обсязі.

Згідно рішення депутатів, у складі виконавчих органів Кам`янець-Подільської міської ради буде створено відділ охорони культурної спадщини та Службу містобудівного кадастру. За словами доповідача – керуючого справами міськвиконкому Валентини Стельмах – ці рішення, спрямовані на виконання норм чинного законодавства, дозволять здійснити чіткий розподіл державної і комунальної земельної власності та посилити контроль за збереженням архітектурної спадщини міста. Затверджено рішенням сесії і ряд важливих документів – «Положення про пайову участь власників тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності в утриманні об`єктів благоустрою на території м. Кам`янця-Подільського», Програму «Забезпечення контролю за благоустроєм та санітарним станом території Кам`янця-Подільського на 2012 рік» тощо.

Депутати також вирішили надати відповідні повноваження топономічній комісії, аби вона могла сформувати свої рекомендації щодо перейменування Кам`янець-Подільської міської центральної бібліотеки ім. В.Затонського.

Затвердили народні обранці і звіт про роботу КП «Комунтранссервіс» (керівник – Р.Пристач). За 9 місяців 2011 року 5-ма автобусами підприємства перевезено майже 290 тисяч пасажирів, з них 260 тисяч – пільговиків.

За поданням відділу у справах сім`ї, молоді та спорту Департаменту гуманітарної політики та міської федерації футболу звання «Почесний громадянин Кам`янця-Подільського» (посмертно) було присвоєно уродженцю нашого міста Володимиру Каплічному – відомому футболісту, бронзовому призеру Олімпійських ігор (1972 р.), срібному призеру Чемпіонату Європи (1972 р.) та чемпіону СРСР (1979 р.).

Та окрім питань порядку денного на народних обранців чекало вивчення цілої низки депутатських звернень та запитів. Так, Микола Розбам порушив питання про необхідність проведення ремонтних робіт у ДЮСШ №1. Їх орієнтовна вартість – 1,5 мільйона гривень. За допомогою відеоролика Микола Миколайович продемонстрував стан приміщень спортивної школи. Валерій Слободян, Інна Салій, Світлана Старченко у своїх виступах зауважили, що школа не ремонтувалась вже багато років, проте є й інші об’єкти, які потребують уваги, можливо варто створити комісію, яка проінспектує усі заклади освіти, культури, медицини та визначить першочерговість проведення ремонтних робіт. Начальник управління освіти та науки, депутат міської ради Світлана Старченко розповіла, що за останній рік за рахунок меценатських коштів вирішено цілий ряд проблем у навчальних закладах – відремонтовано покрівлю у ЗОШ №1, туалети у ЗОШ №12, стелю в ДНЗ №16. Загалом же, питання викликало бурхливу дискусію між представниками різних політичних сил. Міський голова Михайло Сімашкевич закликав депутатів не переводити це питання у політичну площину, а разом допомогти ДЮСШ №1, створивши спеціальний фонд, куди усі бажаючі зможуть перерахувати добровільні внески. 10 тисяч гривень – саме таку суму збирається Михайло Євстафійович перерахувати в цей фонд з власної кишені. Депутати пообіцяли підтримати це починання.

Про стан ліквідації КП «Аптека № 5: Матері та дитини» розповів начальник управління охорони здоров`я Юрій Пливанюк. Він повідомив, що продовжуються переговори по створенню спільної міськрайонної комунальної аптеки, яка матиме підтримку обох бюджетів – міського та районного. Також Юрій Васильович зачитав звернення Асоціації сімейних лікарів м. Кам`янця-Подільського щодо необхідності створення у місті хоспісу. Усі зійшлись на тому, що такий медичний заклад потрібен місту. Залишається відкритим питання щодо його фінансування. Для цього потрібно залучати кошти з держбюджету, меценатів та благодійників. Одразу два запити, Євгенія Ободовського та Валентини Волошиної, що стосуються зміни графіку руху потягів по залізничній станції «Кам`янець-Подільський», підтримали депутати. Вони ухвалили рішення створити робочу групу у складі запитувачів та членів постійної комісії з питань промисловості, інвестицій, транспорту та зв`язку. Дана комісія має розробити текст звернення до органів державної влади з проханням вирішити питання про поновлення щоденного залізничного сполучення Кам`янця-Подільського з Києвом. Як повідомив міський голова Михайло Сімашкевич, це питання порушується і в містах Хотин та Чемерівці, жителі яких теж дістаються до столиці потягом з нашого міста.

Заслухали депутати кілька запитів голови фракції ВО «Батьківщина» Валентини Волошиної, які стосувались виплати окремим категоріям населення одноразової допомоги на поховання; про кількість працівників освіти, культури та медицини, які у 2011 році брали відпустку за власний рахунок без збереження заробітної плати; офіційного тлумачення розділу 5 «Закону України «Про статус депутатів міських рад» в частині підстав та механізму відкликання депутата, обраного по мажоритарному виборчому округу. Згідно рішення народних обранців, відповіді по порушуваних питаннях будуть надані як на депутатське звернення.

http://kam-pod.gov.ua/?p=14785

  Нет комментариев.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 15