УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
У Кам’янці-Подільському обговорили виборчу реформу в Україні
Написал Alex Andrushchak   
14.11.11

11 листопада 2011 року у місті Кам’янці-Подільському відбулося громадське обговорення виборчої реформи в Україні.

Організатором заходу виступив Громадський консорціум виборчих ініціатив, який об‘єднав профільні громадські організації, що займаються проблематикою виборчого законодавства та виборчих процесів.

У обговоренні взяли участь 25 експертів, що представляли органи влади, самоврядування, політичні партії, громадські організації та засоби масової інформації міста Кам’янця-Подільського.

Учасникам обговорень було презентовано видання «Виборча реформа для всіх і для кожного», в якій висвітлено основні проблемні моменти виборчої реформи в Україні з огляду на вітчизняні традиції та міжнародний досвід.

Як повідомив Юрій Ануфрієв – голова Хмельницького обласного осередку ВГО «Комітет виборців України», метою подібних обговорень є залучення якнайширшого кола експертів громадянського суспільства, а також представників усіх зацікавлених сторін до процесу реформування виборчого законодавства, створення умов для встановлення ефективного діалогу між законодавцями, громадськими експертами, виборцями і суб'єктами виборчого процесу, а також вироблення рекомендацій до виборчого законодавства.

Тетяна Зеленко – заступник голови Хмельницького обласного осередку ВГО «Комітет виборців України», презентувала дані загальнонаціонального експертного опитування, в якому було опитано понад 500 експертів, про їх бачення основних положень виборчого законодавства. Зокрема вона зазначила: «Проведене опитування дозволяє зробити висновок, що більшість регіональних експертів критично оцінюють існуючу виборчу систему за якою відбувалися вибори депутатів Верховної ради. В нашій області та місті думка експертів щодо виборчої системи збігається з загальноукраїнською. Тому сьогодні під час критичного обговорення положень виборчого законодавства ми ретельно опрацюємо всі пропозиції з надією, що вони будуть враховані у новій редакції виборчого закону»

Місцеві експерти також долучилися до дискусії. Кандидат політичних наук Кобильник Василь Володимирович, який ознайомив присутніх з виборчі системи для загальнодержавних та місцевих виборів, відмітив важливість ініційованого громадським консорціумом виборчих ініціатив обговорення виборчого законодавства. Він зауважив, що питання виборчої системи не є питанням виключно формування органів влади. Під виборчою системою слід розуміти певний механізм контролю за владою і можливість впливати на її функціонування. Формування виборчої системи як інструменту контролю є важливим в аспекті розвитку і становлення як правової держави так і громадянського суспільства. І це є дуже дієвий інструмент.

Кандидат політичних наук Маркітантов Вадим Юрійович ґрунтовно висвітлив перед присутніми тему «Забезпечення організаційних та інформаційно-агітаційних заходів на завершальних етапах виборчого процесу», проаналізувавши питання висування і реєстрації кандидатів у депутати та особливості передвиборчої агітації. Проаналізував зауваженнями, які висуваються Венеціанською комісією і ОБСЄ до відповідних положень виборчого законодавства України.

Після завершення доповідей серед учасників обговорення розпочалася жвава дискусія та було висловлено ряд пропозицій щодо реформування виборчого законодавства.

Усі думки висловленні під час заходу увійдуть до загального аналітичного звіту за підсумками громадських обговорень, який буде передано до Адміністрації Президента України, Верховної Ради України, Міністерства юстиції України, іншим зацікавленим установам та особам.

Громадський консорціум виборчих ініціатив

Контактна особа Юрій Ануфрієв. Тел. 0505465690

Проект здійснюється у рамках проекту «Сприяння подальшому зміцненню виборчих процесів в Україні» за фінансової підтримки Європейського Союзу та за сприяння Координатора проектів ОБСЄ в Україні

  Нет комментариев.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 10