УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
У Кам'янці-Подільському завершено модернізацію каналізаційно-очисних споруд
Written by Alex Andrushchak   
chetver, 17 lystopad 2011

Кам’янець-Подільський продовжує освоювати кошти кредиту Світового банку, отриманих на реконструкцію водопровідного та каналізаційного обладнання. Питання має стратегічне значення для подальшого розвитку міста, добробуту його мешканців та охорони навколишнього середовища. Саме тому влада особливо контролює проведення всіх робіт.

13 листопада міський голова Михайло Сімашкевич, депутат Хмельницької обласної ради Володимир Мельниченко та директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій Гордійчук відвідали каналізаційні очисні споруди, де завершено реконструкцію первинного та вторинного відстійників із заміною всіх металевих конструкцій та капітальним ремонтом бетонного дна. Натискаючи на символічну кнопку, Володимир Мельниченко відзначив, що на сьогодні відбувається тісна співпраця між всіма гілками влади, спрямована на покращення життя нашого регіону. «Одним із найважливіших питань є забезпечення населення якісною питною водою та проведення очистки стоків. Це здоров’я наших людей, чистота наших річок тощо, – сказав Володимир Володимирович. – Тому ми й надалі будемо працювати над тим, щоб залучати додаткові кошти на модернізацію нашого житлово-комунального господарства».

Валерій Гордійчук повідомив, що вже завершено всі роботи на КОС, виконання яких було заплановано за кошти Світового банку. Проте ще необхідно провести заміну повітродувок, реконструювати систему аерації, мулові майданчики тощо.

Також за кошти Світового банку відновлюють артезіанські свердловини, які забезпечують питною водою майже половину споживачів Кам’янця-Подільського. До Нового року буде завершена модернізація 21 свердловини із заміною насосного обладнання. Завершено роботи на свердловинах №4, 5, 14, 25, тривають роботи на свердловинах №24 та №26.

Нагадаємо, що Кам’янець-Подільський отримав кредит Світового банку на суму 32,6 млн. грн. на модернізацію обладнання водопостачання і водовідведення. Кредит отримано під 0,5% річних, терміном на 17 років з відстрочкою платежу на 5 років.

Переможцем відкритих торгів стало товариство «Інженерно-будівельна компанія «Євротехнології» з міста Києва.

Ще одним напрямком у покращенні водопостачання міста є реалізація програми «Питна вода». На сьогодні ведеться будівництво ще двох бюветів доочистки води та міні-заводу, де буде проводитися бутелювання води.

Особлива увага буде приділятися і просвітницькій роботі серед населення міста – люди повинні знати, наскільки важливим для їхнього здоров’я є якість питної води. Для цього Володимир Омельченко запросив до Кам’янця-Подільського доктора медичних наук, професора, який прочитає лекції про питну воду для школярів міста та їх батьків.

http://mtve.kp.km.ua/content/zaversheno-modernizatsiyu-na-kos

  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
9 guests online