УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Закупівельні ціни на молоко у Кам'янець-Подільському районі
Написал Alex Andrushchak   
12.12.11

Проблема ціни на молоко турбує жителів району та районну владу. 8 грудня в приміщенні адміністрації відбулася чергова нарада з директорами молоко та маслопереробних підприємств, що здійснюють заготівлю молока на території Кам’янець-Подільського району (насьогодні їх 8). Попередня зустріч керівництва адміністрації з підприємцями була зовсім недавно – 23 листопада.

Нараду проводив голова адміністрації Михайло Желізник та начальник обласної інспекції по заготівлі сільськогосподарської продукції Андрій Ківілюк. Андрій Іванович захотів вислухати пропозиції, проблеми кожного з підприємців і пояснив, що низька ціна на молоко для населення породжує негативну тенденцію до зменшення поголів’я корів та виробництва молока. Дійсно, це підтверджують факти: протягом трьох років цей спад досить відчутний. Адже людям стає невигідно тримати худобу для здачі молока.

Присутні на нараді представники ЗАТ «Дунаєвецький маслозавод», ПП «Чортків сир», ЗАТ «Галичина», ВАТ «Борщівський сирзавод», ТОВ «Чемеровецький молокопереробний», філії ПАТ агрофірми «Лактіс» «Аромат», ЗАТ «Кам’янець – Подільський хлібокомбінат» у своїх виступах акцентували увагу на тому, що ринок заполонила недорога продукція з Білорусії та Нової Зеландії, що призвело до сильного спаду реалізації української продукції. Якісна продукція без консервантів є неконкурентноздатною. Також, в зв’язку з змінами до законодавства і запровадженням дотаційного ПДВ ціна на сировину для виробників зросла.

Досягненням є те, що майже всі підприємства уклали соцціальні угоди з сільськими радами. Це додаткове джерело наповнення бюджету. Також укладено угоди з людьми. Ефективно працюють створені в селах кооперативи від філії ПАТ агрофірми «Лактіс» «Аромат». Для членів кооперативів і ціна на молоко вища – 2 грн.70 коп. і у людей з’явилась можливість для заробітку: адже агрофірма готова закупити для населення корів, а люди можуть поступово розраховуватися, здаючи молоко. На сьогодні в районі такою можливістю скористались лише 13 чоловік. В селі є проблема небажання молоді працювати – заготівельникам важко знайти людину, яка б збирала молоко у населення за заробітню плату в межах 2000 грн.

Як зазначив директор ПАТ агрофірми «Лактіс» «Аромат» Олексій Сидоренко, вони надають безкоштовно в оренду доїльні апарати і забезпечують ветеринарний супровід.

Підсумовуючи розмову, голова адміністрації Михайло Желізник закликав підприємців дотримуватись чесних прозорих правил гри. «Мої двері для вас завжди відчинені, ми повинні навчитися співпрацювати в інтересах жителів нашого району».

http://kprda.gov.ua/?p=7177

 
Обсуждение (10 комментариев)
Закупівельні ціни на молоко у Кам'янець-Подільському районі   13.12.2011 [06:31:46]
Обговорення статті: Закупівельні ціни на молоко у Кам'янець-Подільському районі

От і виплили наслідки багаторічного обману села. Скільки років молоко закуповувалося за копійки, це призвело до того, що у селах стало м'яко кажучи, не вигідно тримати корів. Вартість кормів перевищувала прибуток. З іншої сторони ми хочемо дешевого молока як любий покупець.
А от задумайтесь: у статті наведено 1л молока - 2.7 гр. Ця ціна не є завжди такою високою у залежності від пори року. А от зайдіть у магазин і подивіться вартість однолітрової пляшки звичайної мінеральної води. Чи є це справедливим???
#43516
RE: Закупівельні ціни на молоко у Кам'янець-Подільському районі   14.12.2011 [15:01:25]
Цитата:
Тема ціни на молоко завжди була і є актуальної для жителів району особливо коли закінчується період жнив і з людьми розрахувались за молоко. Набагато важче тим, хто живності немає. Тому створення сільськогосподарських кооперативів, які надають безвідсоткові кредити на купівлю великої рогатої худоби – це значна допомога селянам, а саме можливість заробити гроші. Так на сьогодні в районі сворено СВК «Молоко-Кам’янець», який вже цього року надав кредитів в сумі 111 тисяч гривень для людей, тим більше, що це дає змогу не лише покращити добробут селянина але й створити гарну сировинну зону. Система роботи заключається в тому, що особа, яка хоче отримати кредит, має вступити в кооператив і про бажання ортимати кредит повідомляє за місяць. Між кооперативом і особою укладається трудовий договір, по те, що в подальшому людина розраховується за кредит молоком, яке приймається на 5% дорожче від загальноприйнятої ціни. При цьому на одне поголів’я ВРХ додатково виділяється в рік200 грн.на утримання, 230 грн.-на ветеренарне обслуговування та 300грн.на парування. При отриманні приплоду власник ВРХ може продати його або кооперативу або залишити собі. Так саме в нього залишається і сама ВРХ. Наразі такий кредит взяли жителі сс.Завалля, Рихта, Чабанівка.

http://kprda.gov.ua/?p=7189
#43602
RE: Закупівельні ціни на молоко у Кам'янець-Подільському районі   07.02.2012 [13:24:16]
Ну хіба це не смішно, вже і так дешевше за мінеральну воду...

Цитата:
Чергова нарада з молокопереробниками, яку 6 лютого проводила перший заступник голови адміністрації Ніна Фабіянська, на меті мала головне – не допустити зниження ціни на молоко. На сьогодні вона складає 2грн.30 коп. за літр. «Жителів району надзвичайно хвилює ситуація, що склалася зараз, адже зазвичай в зимовий період ціна на молоко є вищою аніж влітку»,- зазначила Ніна Францівна (аргументом зниження ціни молокопереробники вбачають неконкурнтноспроможність на ринку з неякісними товарами від інших виробників близького зарубіжжя). «Наше з вами завдання зберегти сировинні зони, адже ціна, з якою ви приймаєте сьогодні в людей молоко, може зпричинити зменшеня поголів’я ВРХ. Цього ми допустити не повинні». Хвилюючим є також той факт, що деякі сільські голови несерйозно ставляться до підписання соціальних угод з молокопереробниками, адже це додаткові кошти для соціальних потреб жителів села. Також Ніна Францівна осоливу увагу селян звернула на ведення журналу прийому і здачі молока: «Як приймальник так і той, хто здає, має чітко знати, за яку кількість молока з ним мають розрахуватися. Це має бути обв’язково на контролі». По завершенню наради молокопереробники пообіцяли ціну на молоко не знижувати.

http://kprda.gov.ua/?p=7655
#46061
RE: Закупівельні ціни на молоко у Кам'янець-Подільському районі   28.03.2012 [14:15:16]
Цитата:
Актуальним для Кам’янеччини, та й для України в цілому, залишається питання закупівельної ціни на молоко. 28 березня в адміністрації відбулась чергова нарада з молокопереробниками, яку провів начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Ігор Гай.
Метою наради було підписання меморандуму про взаємопорозуміння між адміністрацією та молокопереробними підприємствами. Згідно з вимогами Меморандуму молокопереробні підприємства зобов’язуються зокрема забезпечувати стабілізацію закупівельних цін на молоко за економічно обґрунтованими цінами, а саме не нижче ціни першої половини січня 2012 року (2 грн.30 коп.) і не допускати підвищення цін та скорочення обсягів виробництва молочних продуктів.
Підприємці попросили час для прийняття остаточного рішення, оскільки за березень місяць ціна склала 1 грн.80 коп. Вони підкреслили – навіть після зниження ціни на продукцію, яка виходить з підприємтва, кінцева ціна товара в мережевій роздрібній торгівлі є стабільно високою.
Також представникам молокопереробних підприємств повідомили, що за порушення санітарних умов прийому молока в не належним чином обладнаних молокоприймальних пунктах будуть звернення в прокуратуру.

http://kprda.gov.ua/?p=8016
#48268
RE: Закупівельні ціни на молоко у Кам'янець-Подільському районі   28.03.2012 [14:35:01]
Представникам молокопереробних підприємств повідомили:ось цікаво, у нашому місті, районі, багато таких підприємств? Можливо не володію інформацією,але десь читав що завозять молокопродукти Чернівецьких виробників,та виробників інших регіонів.
#48270
RE: Закупівельні ціни на молоко у Кам'янець-Подільському районі   25.04.2012 [07:20:02]
Цитата:
За утримання великої рогатої худоби селяни отримуватимуть державну фінансову підтримку. Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів 23 квітня, внісши зміни в порядок нарахування податку на додану вартість, що сплачується до державного бюджету переробними підприємствами за реалізоване ними молоко, молочну сировину та молочні продукти, м'ясо і м'ясопродукти, іншу продукцію переробки тварин, закуплених у живій вазі, а також виплати і використання коштів, які надійшли від його сплати. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.
За наполяганням прем'єр-міністра Миколи Азарова розроблений механізм дотації "безпосередньо в руки селянину". Відповідно до рішення уряду, виплата спеціальної бюджетної дотації здійснюється фізичним особам за утримання ними молодняку великої рогатої худоби, який народився в господарствах населення, і за збереження його до певного віку від дати подання відповідних документів.
Спеціальна бюджетна дотація виплачується за утримання молодняку ВРХ, який на момент подання фізичними особами відповідних документів перший раз досяг певного віку, в розмірі:
- За молодняк ВРХ у віці від 3 до 5 місяців - 250 гривень за голову;
- За молодняк ВРХ у віці від 6 до 8 місяців - 500 гривень за голову;
- За молодняк ВРХ у віці від 9 до 11 місяців (включно) - 750 гривень за голову.
Під час засідання також ухвалено рішення максимально спростити кількість необхідних документів. Перерахунок коштів Держказначейство буде здійснювати безпосередньо на вказаний селянином банківський рахунок.
Нагадаємо, раніше Азаров заявив, що для відновлення поголів'я ВРХ уряд буде використовувати всі форми підтримки сільгоспвиробників.

http://news.finance.ua/ua/~/1/0/all/2012/04/24/277169
#50119
RE: Закупівельні ціни на молоко у Кам'янець-Подільському районі   17.05.2012 [15:36:13]
Цитата:
17 травня 2012 року біля Хмельницької обласної державної адміністрації та обласної ради відбувся пікет проти низьких закупівельних цін на молоко.
Участь у пікеті взяли селяни з різних районів области, члени та прихильники “Свободи”, депутати місцевих рад. Про це повідомляє прес-служба Хмельницької обласної організації ВО «Свобода».
У повідомленні йдеться, що в ході пікету селяни разом із депутатами-свободівцями вилили на поріг Хмельницької облдержадміністрації понад 100 літрів молока на знак протесту проти бездіяльности владі й покривання нею “молочної мафії”.
Працівники правоохоронних органів намагалися завадити акції та затримали п’ятьох її учасників, зокрема, депутатів районних рад від ВО “Свобода”.
Затриманих доправили у відділок та склали протоколи про правопорушення. Їм намагаються інкримінувати “вчинення хуліганських дій” за ст.173. “Ми не розуміємо за що нас затримали і в чому намагаються звинуватити. Відповідно до поданої заявки ми проводили мирну акцію протесту, і, згідно з чинним законодавством, мали прибрати після себе”, – наголосив один із учасників акції із села Кальна Деражнянського району.

http://novini.net.ua/?p=11347
#51469
RE: Закупівельні ціни на молоко у Кам'янець-Подільському районі   08.06.2012 [08:44:14]
Цитата:
ВР ухвалила Закон “Про внесення змін до статті 3 Закону України “Про державну підтримку сільського господарства України” щодо регулювання закупівельних цін на молоко.
За ухвалення відповідного рішення проголосували 293 народних депутата із 413 зареєстрованих у сесійній залі.
Документом передбачено включити молоко та молочні продукти до видів сільськогосподарської продукції, які є об‘єктами державного цінового регулювання.
Також встановлюється, що підприємства оптової та роздрібної торгівлі, переробні підприємства і заготівельні організації, фізичні особи – підприємці, які здійснюють заготівельну діяльність, проводять розрахунки з постачальниками об`єктів державного цінового регулювання у строк не більше семи банківських днів з дня отримання продукції.
Закон містить також норму, відповідно до якої підприємствам оптової та роздрібної торгівлі, переробним підприємствам, заготівельним підприємствам та організаціям, фізичним особам – підприємцям, які здійснюють заготівельну діяльність, забороняється здійснювати закупівлю молока і молочних продуктів у постачальників без укладених у письмовій формі договорів купівлі-продажу зазначеної продукції.
Фізичні та юридичні особи, винні у порушенні цієї норми, несуть відповідальність згідно із Кодексом України про адміністративні правопорушення.
Закон набирає чинності через 90 днів з дня його опублікування.
УНІАН

http://novini.net.ua/?p=11611
#52634
RE: Закупівельні ціни на молоко у Кам'янець-Подільському районі   28.08.2012 [08:13:09]
Цитата:
Уряд України вводить держрегулювання закупівельних цін на молоко. Поки мова йде не про вартість молока в магазинах для покупців, а про ціну, за якою саму сировину будуть купувати заводи у селян. Або перекупники, які потім намагаються його продати все тим же заводам.
"Уряд схвалив надзвичайно важливу постанову - ми ввели мінімально допустиму ціну на закупівлю молока у населення. У 2012 році ця ціна не може бути нижчою, ніж 2 гривні 20 копійок за літр", - повідомив напередодні Дня Незалежності соціальний віце-прем’єр Сергій Тігіпко.
Зрозуміти витоки походження "надзвичайно важливого" рішення уряду нескладно. Всьому виною вибори, що наближаються. І про сільський електорат забувати не можна. А тут ще так виходить, що в Україні, за різними оцінками, 70-80% молока виробляється приватними господарствами. І саме це молоко є засобом виживання для більшості сільських сімей. Тому падіння або підвищення закупівельних цін, здавалося б, на кілька копійок - дуже чутливо для селян. І це прекрасно розуміють міністри як Кабміну нинішнього, так і минулого.
"У нас перед кожними виборами ціни на закупівлю молока підвищуються. Але як тільки голосування пройде - ціни так само швидко падають. Так було і на минулих виборах, і на позаминулих", - розповів "Комментариям" Іван Савченко, який тримає трьох корів у Житомирській області та здає молоко місцевим перекупникам.

http://news.finance.ua/ua/~/2/0/all/2012/08/28/286426
#57292
RE: Закупівельні ціни на молоко у Кам'янець-Подільському районі   31.10.2012 [08:29:01]
Цитата:
Під час сесії райради депутат Сергій Тимчук звернувся до керівництва району, щоб те відреагувало на невиконання постанови Кабміну «Про встановлення мінімальних цін на закупівлю молока від населення». Адже, відповідно до рішення Уряду, сьогодні молокопереробники повинні були б платити селянам за літру молока не менше 2,2 грн. Натомість, молоко у населення закуповують у кращому випадку за ціною 1,8 грн за літру. Така низька ціна змушує людей вирізати ВРХ.
Голова РДА Михайло Желізник, коментуючи заяву Сергія Тимчука, відмітив, що влада знає про цю проблему і вже підготовлено листи-звернення в прокуратуру та СБУ.

http://klyuch.com.ua/articles/news/molokom-zaymutsya-pravokhorontsi/
#61445

You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 11