УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
15 грудня пройшла чергова сесія Кам`янець-Подільської міської ради
Автор: Alex Andrushchak   
19.12.11

15 грудня пройшла чергова сесія Кам`янець-Подільської міської ради під головуванням Василя Сенюка.

Чимало важливих стратегічних питань було розглянуто депутатами. Але розпочали вони роботу з найприємнішого - щиро привітали молоду кам`янчанку Ірину Качан з перемогою у всеукраїнському студентському конкурсі, а завідувач відділу з обслуговування міської ради Елеонора Левченко за багаторічну сумлінну працю та з нагоди ювілею отримала відзнаку міського голови «За заслуги перед міською громадою».

Першим рішенням депутати виділили 200 тисяч гривень з міського бюджету на збільшення статутного капіталу КП «Міськтепловодененргія». Йдеться про придбання резервних труб теплопостачання.

Про виконання бюджету Кам`янця-Подільського за 9 місяців 2001 року та внесення змін до бюджету міста на 2011 рік доповіла начальник фінансового управління Олександра Шевчук. 190665,7 тис. гривень надійшло за цей період до загального фонду міського бюджету, що складає 100,3 % до уточнених бюджетних призначень та 121,4% до надходжень за 9 місяців 2010 року. Левову частку видатків міського бюджету становили захищені статті витрат, зокрема, заробітна плата гривень. Також Олександра Володимирівна звернула увагу присутніх на те, що у газеті «Кам`янець-Подільський вісник», на офіційному веб-сайті міської ради регулярно проводиться роз`яснення податкової реформи.

Заступник міського голови Сергій Бабій розповів про програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства Кам`янця-Подільського на 2012 -2015 років. Перші кроки у цьому напрямку вже зроблено – управління житлово-комунального господарства реорганізовано у Департамент житлової політики, доріг та інфраструктури. Незабаром відбудуться комунальні тендери по різних напрямках, до прикладу, щодо прибирання територій, ямкового ремонту доріг . Варто зауважити, що реформа ЖКГ є невід`ємною частиною курсу Президента України Віктора Януковича на модернізацію нашої країни.

Розповів Сергій Віталійович і про останні напрацювання у сфері житлово-комунального господарства. Показовим є те, що усі комунальні підприємства міста, окрім КП «Міськтепловоденергія» є прибутковими. В окремих ЖЕКАХ прибуток сягає до 300 тисяч гривень. Візитівками Кам`янця стали програми «Теплий дім», «Комфортний під`їзд», «Питна вода», комунальний транспорт. Якщо в Україні в середньому 10% багатоквартирних будинків охоплені ОСББ, то у нашому місті цей показник становить 21.5 %. На радість мешканцям міста та його гостям, було відреставровано гідрокомплекс «Лебедине озеро». Серйозна робота проведена по відродженню міського парку. Здійснюється і озеленення вулиць. Рекордна сума коштів була залучена з бюджетів різних рівнів на ремонт доріг. Сергій Бабій наголосив, що ці успіхи – результат спільної роботи команди однодумців – міського голови Михайла Сімашкевича, міського та обласного депутатського корпусу, профільного департаменту на чолі з Сергієм Середюком.

Народні обранці затвердили також програму соціально-економічного та культурного розвитку м. Кам`янця-Подільського на 2012 рік. До пріоритетних напрямків віднесено: створення умов для соціально-економічного розвитку (залучення інвестицій, підвищення ефективності використання об`єктів комунальної власності тощо), модернізацію виробництва та інфраструктури міста (до прикладу, впровадження заходів по енергозбереженню), підвищення стандартів життя. Програма передбачає також низку заходів у сфері міжнародної співпраці.

У зв`язку з внесенням змін до структури виконавчих органів, депутати ухвалили рішення про перейменування управління містобудування та архітектури Кам`янець-Подільської міської ради в Департамент містобудування, архітектури та земельних відносин Кам`янець-Подільської міської ради. Цим же рішенням затверджено відповідне Положення.

Також народні обранці вирішили, що до 5 травня 2012 року власники об`єктів зовнішньої реклами повинні привести їх у відповідність до вимог Концепції розміщення та розвитку зовнішньої реклами на території міста Кам`янця-Подільського. Зокрема, згідно цього документу, усі такі конструкції повинні бути зеленого кольору, а розміщення багатоплощинних рекламних щитів типу «білборди» забороняється.

Директор Департаменту гуманітарної політики Альона Кузема представила на розгляд депутатів програму підтримки сім`ї та демографічного розвитку в місті Кам`янці-Подільському та цільову соціальну програму «Молодь міста Кам`янця-Подільського» на 2012-2015 роки. Народні обранці затвердили ці програми.

Згідно рішення сесії, у 2012 році у школах безкоштовно харчуватимуться діти з багатодітних сімей та діти громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Дещо інший формат матиме у наступному році міська програма «Шкільний автобус», адже вона буде реалізовуватись за допомогою мережі комунального транспорту. Батьки матимуть можливість придбати для дітей проїзні квитки. Орієнтовна вартість цих соціальних програм, за словами начальника управління освіти та науки Світлани Старченко, становить 1 мільйон 766 тисяч гривень. І хоча це велике навантаження на міський бюджет, але депутати прагнуть зберегти усі соціальні напрацювання, які вже є у Кам`янці-Подільському.

Затверджено депутатами і програму підготовки та проведення міжнародних, всеукраїнських, регіональних, обласних та загальноміських заходів на 2012 рік. Як зауважив заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Сукач, фінансування даної програми, а це близько 600 тисяч гривень, передбачається за рахунок коштів бюджетів різних рівнів. Також прагнуть залучити до проведення заходів меценатів та благодійників. Народні обранці визначились з терміном , протягом якого звітуватимуть перед виборцями на своїх мажоритарних округах, як і належить згідно Закону України «Про статус депутатів місцевих рад». Такі звіти проходитимуть до 1 травня наступного року. Розглянули депутати і два запити.

Перший з них, який подав голова фракції Партії регіонів Ярослав Крочак, стосувався того, що у ЗОШ №6 необхідно запровадити повну ставку медичної сестри. Учасники обговорення зійшлись на тому, що проблема належного забезпечення навчальних закладів медичним персоналом дійсно існує, але мусимо виходити з діючих штатних розписів. Депутати доручили начальнику управління охорони здоров`я Юрію Пливанюку підготувати відповідь керівнику школи.

Ще один запит , депутата ВО «Свобода» Юрія Яриновського, стосувався розкрадання і знищення майна тролейбусної лінії. По даній справі наразі триває слідство, тож було вирішено, що відповідь на нього прокуратура міста надаватиме як на депутатське звернення.

А насамкінець до виступу запросили гостей - депутатів Чернівецької міської ради фракції «Фронту змін» Романа Дріня та Леоніда Мельникова. Роман Ярославович зауважив : «Щиро дякую за запрошення до Кам`янця-Подільського. Я вражений дисциплінованою роботою, компетентністю вашого депутатського корпусу. Будемо раді бачити вас і на нашій сесії».

http://kam-pod.gov.ua/novini/sesyi-mskoyi-radi/349-18-sesya-mskoyi-radi.html

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
7 гостей