УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
У Кам'янець-Подільському районі розглянули бюджет відділу освіти на 2012 рік
Written by Alex Andrushchak   
p'yatnytsya, 06 sichen` 2012

5 cічня відбулася колегія керівників навчальних закладів. Основними питаннями для розгляду були: Про роботу відділу за 2011 рік. Про діяльність районної практичної психології і соціальної роботи щодо виконання рішення колегії МОН України від 17 серпня 2007 року в частині активізації роботи психологічної служби в системі освіти. Аналіз виконання бюджету за 2011 рік та бюджет відділу освіти на 2012 рік. На нараді бува присутній заступник голови адміністрації Павло Довгопол.

У своєму виступі Павло Григорович зупинився на пріоритетних завданнях на 2012 рік в газузі освіти:

Продовжити роботу по оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів району.

Удосконалити мережу дошкільних закладів району.

Завершити реконструкцію системи опалення у Слобідо-Рихтівській, Рогізнянській, Чабанівській ЗОШ І-ІІІ ступенів та розпочати її у Орининській ЗОШ І-ІІІ ступенів, Нагорянському НВК та Пановецькій ЗОШ І-ІІ ступенів;

Продовжити будівництво Крушанівської ЗОШ І-ІІ ступенів;

Ввести в експлуатацію харчоблок у Жовтневій ЗОШ І-ІІІ ступенів та розпочати будівництво їдалень у Сахкамінській ЗОШ І-ІІ ступенів та Кам’янській ЗОШ І-ІІ ступенів;

Повести капітальний ремонт систем опалення у Гуменецькому НВК, Кадиєвецькій ЗОШ.

Зробити капітальний ремонт даху Чорнокозинецької та Княжпільської ЗОШ, даху спортивного залу Заліській – 1 ЗОШ І-ІІІ ступенів та міжповерхового перекриття Слобідо-Рихтівської ЗОШ І-ІІІ ступенів ;

Придбати шкільні автобуси для підвезення учнів до Подільської та Нігинської шкіл.

Придбати 10 комп’ютерних класів для загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів та забезпечити комп’ютерною технікою загальноосвітні шкіли І ступеня.

Павло Григорович повідомив: «Загальний бюджет освіти 2011 року склав 54 млн 573 грн. Заробітної плати виплачено на суму 44 млн 927 тис.грн, матеріальної допомоги 1 млн. 740 тис.грн., премії в кінці року – 241 тис.грн. У 2012 році бюджет освіти на 15 млн. грн. більше, в порівнянні з минулим роком. Більше 80% цих коштів передбачено на виплату заробітної плати вчителям».

Також Павло Григорович акцентував увагу освітян на проблемі дитячого алкоголізму і розповів про законопроект №9621 від 20.12.2011 народного депутата від Партії регіонів Андрія Пінчука. Законопроект встановлює заборону продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива з 22 години вечора по 7 годин ранку, а також заборону продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів на відстані менше 200 метрів від загальноосвітніх навчальних закладів. Законопроектом пропонується встановити кримінальну відповідальність за систематичний (тричі за рік або частіше) продаж алкогольних чи слабоалкогольних напоїв або пива неповнолітнім.

Голова комісії з питань освіти при адміністрації Тетяна Сметанюк звернулася до керівників навчальних закладів з ідеєю активізувати волонтерство в школах та об’єднати волонтерські загони в одну структуру.

З першого питання виступила начальник відділу освіти Олена Пронозюк: «Для задоволення потреб населення у дошкільній освіті протягом минулого року функціонувало 64 дошкільних навчальних заклади якими охоплено 1700 дітей дошкільного віку.

Вперше за останні 5 років у 2011 році розширено мережу дошкільних закладів: відкритий дитячий садок у с. Збруч, п’яту групу у Довжоцькому ДНЗ, третю групу у Сахкамінському ДНЗ, другу у Великослобідському ДНЗ. Відновлено роботу дитячого садка у с. Шустівці.

У школах району навчається 4515 учнів.

Навчальний процес у школах району забезпечують 1080 педагогів. З них 5 – заслужених, 71 – Відмінник освіти України, 41 – вчитель – методист, 66 – старших вчителів.

У 2011 році продовжили роботу два шкільних округи: Довжоцький та Приворотський, з 2012 року відповідно до рішення сесії районної ради створено ще 2 освітніх округи на базі Гуменецького НВК та Рогізнянської ЗОШ.

На виконання районної програми «Обдаровані діти» створено 3 заклади нового типу: Довжоцький НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів, колегіум», Гуменецький НВК «ЗОШ І-ІІІ ст., гімназія», Грушківський НВК « ЗОШ І-ІІІ ст., агротехнічний ліцей», одну спеціалізовану школу (Староушицьку спеціалізовану ЗОШ І-ІІІ ст., екологічного напрямку). В усіх школах району організовано профільне навчання, яким охоплено 464 старшокласники, що становить 89,2 %.

Однією з форм виявлення обдарованих дітей є Всеукраїнські учнівські олімпіади з базових дисциплін. У 2010 – 2011 навчальному році в I етапі брало участь близько 40 % учнів району, у II етапі – 28 % учнів, у III – 14 % учнів.

Показник якості виступу учасників III етапу у 2011 році переможців зріс порівняно із 2010 роком (13 переможців).

На обласному конкурсі-захисті Малої академії наук район представляли – 11 учасників-переможців районного конкурсу.

За підсумками обласного огляду-конкурсу діяльності методкабінетів на кращу організацію методичної роботи з педагогічними кадрами, методичний кабінет району посів ІІ місце.

49 призових місць отримали педагогічні працівники району за підсумками представлених матеріалів на обласну виставку «Освіта Хмельниччини».

За результатами обласного конкурсу «Вчитель року-2011» двоє вчителів району стали лауреатами. За рішенням обласного конкурсу на кращу модель школи родини І місце визначено Нефедівському І-ІІ ст. педагогічном у колективу, Ш місце – Слобідо-Кульчиївецькій ЗОШ І ст. Також в листопаді проводився обласний конкурс директорів загальноосвітніх шкіл «Управлінський оскар», на якому директор Гуменецького НВК Пазюк Ліна Олексіївна стала лауреатом.

Одна із найбільших проблем сьогодення – це малокомплектність шкіл. В області займаємо 20 місце по наповнюваності класів та організації навчання за індивідуальною формою. (До прикладу в нас 418 учнів на індивідуальному навчанні, якщо в інших районах не більше 200).

Позашкільною освітою в районі охоплено 2000 дітей, що становить 41 % від загальної кількості дітей в районі.

У 2011 році для Гавриловецької, Цвікловецької, Рихтівської, Острівчанської, Рогізнянської, Сахкам’янської, Великозаліської, Гораївської, Заліської – 1 та Нігинської ЗОШ придбано комп’ютерні класи за кошти державного бюджету.

Гарячим харчуванням охоплено 3383 учня, проводяться ремонти їдалень.

У 2011-2012 навчальному році організовано підвіз учнів до 28 навчальних закладів з 75 населених пунктів.. Для забезпечення 100% підвезення дітей шкільним автобусом, планується придбати автобуси для Сокільської ЗОШ та Голосківської ЗОШ.

В бюджеті розвитку освіти на капітальні видатки закладено 1 млн. 997 тис. грн.., а також субвенція з обласного бюджету в сумі 250 тис. грн.

За них:

придбано шкільний автобус для Жванецької ЗОШ І – ІІІ ст.;

замінено 115 вікон у навчальних закладах району;

проведено капітальний ремонт даху та електромережі Голосківської ЗОШ;

завершено роботи по реконструкції системи опалення в Староушицькій ЗОШ; проведено роботи по капітальному ремонту спортивних залів у Кульчиєвецькій, Кадиєвецькій, Жванецькій ЗОШ;

проведено ремонт котелень у Жванецькій, Острівчанській, Думанівській, Збручанській, Заліській -2, Кульчиєвецькій ЗОШ; закуплено циркуляційні насоси для 5 шкіл району; будується харчоблок у Жовтневій ЗОШ І – ІІІ ступенів ; закуплено шкільні парти та класні дошки; придбано комп’ютерну техніку; закуплено холодильники, побутові плити, тени та ламп денного світла.

У 2011 році в 20 навчальних закладах району облаштовано внутрішні туалети, на що використано з районного бюджету 474, 9 тис. грн. та 207,7 тис. – спонсорська допомога.

В грудні для підвезення учнів до Сокільської ЗОШ І-ІІІ ступенів за кошти обласного бюджету вручено шкільний автобус”.

http://kprda.gov.ua/?p=7462

  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
14 guests online