УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Подання звітності в електронному вигляді до органів статистики – це вже не перспектива, а реальність
Написал Alex Andrushchak   
31.01.12

На сьогоднішній день подання звітності в електронному вигляді до органів статистики – це вже не перспектива, а реальність. Такий спосіб звітування отримує дедалі більшу підтримку респондентів і багато хто з них вже оцінив переваги електронного документообігу.

Зокрема, кількість респондентів Хмельницької області, які подають статистичну звітність в електронному вигляді, протягом поточного року збільшилась вдвічі. Система електронної звітності звільнила їх від необхідності подання статистичних та фінансових звітів на паперових носіях, дозволила значно зекономити робочий час та зменшити кількість помилок за рахунок автоматичного контролю первинних даних.

Також слід відмітити, що центр обробки електронних звітів (далі – ЦОЕЗ) приймає електронну звітність, на відміну від територіальних органів статистики, цілодобово, не зважаючи на те, що терміни подання звітності в електронному вигляді встановлено такі самі, як для звітності, що подається на папері. Посвідчення факту і часу отримання електронного звіту ЦОЕЗ відбувається одразу шляхом надсилання на електронну адресу респондента першої квитанції, пізніше друга квитанція підтверджує факт обробки звіту та внесення до бази даних. У разі отримання електронного звіту після 16 год. 30 хв. ЦОЕЗ його обробляє і надсилає другу квитанцію протягом перших двох годин наступного робочого дня.

Для здійснення звітування в електронному вигляді до органів державної статистики респонденту необхідно мати:

а) програмне забезпечення для формування звітності в електронному вигляді у визначеному Держстатом форматі;

б) доступ до мережі Інтернет та можливість відправлення/приймання електронних повідомлень за допомогою електронної пошти;

в) чинні посилені сертифікати відкритих ключів, сформованих акредитованим центром сертифікації ключів для уповноважених посадових осіб респондента, підписи яких є обов’язковими для звітності на папері;

г) надійний засіб електронного цифрового підпису (ЕЦП).

При наявності в респондента усіх зазначених умов для початку подання електронних звітів не потрібно повідомляти територіальний орган статистики, а достатньо напередодні встановлених бланком термінів (за наявності необхідних первинних даних) на своєму робочому місці спробувати за допомогою програмного забезпечення скласти та відправити будь-яку статистичну форму. Якщо передача пройде успішно (про це засвідчать перша та друга квитанції від ЦОЕЗ), поступово, за вибором респондента, можна переходити на електронну звітність і по іншим формам статистичних спостережень.

Перед поданням першого електронного звіту респонденту необхідно зареєструвати ЕЦП посадових осіб, яким надано право підписувати відповідну статистичну або фінансову звітність, а також печатку підприємства (установи). Для цього слід заповнити відповідну заявку, яка міститься у програмному забезпеченні, та надіслати її на електронну адресу приймального шлюзу Держстату ( Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script ).

Головне управління статистики у Хмельницькій області запрошує всіх респондентів області до співпраці щодо подання електронної статистичної та фінансової звітності. Додаткову інформацію можна отримати у розділі «Електронна звітність» на офіційних веб-сайтах ГУС у Хмельницькій області www.km.ukrstat.gov.ua та Держстату України www.ukrstat.gov.ua), а також за телефоном 76-22-90.

http://kprda.gov.ua/?p=7378

Придбати посилені сертифікати відкритих ключів (ЕЦП), сформовані акредитованим центром сертифікації ключів (АЦСК) у Кам'янці-Подільскому

  Нет комментариев.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 10