УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Відбулась 20-та сесія Кам'янець-Подільської міської ради VI скликання
Written by Alex Andrushchak   
sereda, 01 lyutyy 2012

31 січня відбулась чергова 20-та сесія міської ради. Усі проекти документів були ретельно опрацьовані на засіданнях постійних комісій та фракцій, тож за кілька годин депутати прийняли близько 80 рішень, в тому числі і з земельних питань.

Піклуючись про інтереси кам`янчан, народні обранці затвердили міську програму зайнятості населення на 2012-2014 роки. За мету ставиться підвищення рівня зайнятості населення шляхом створення нових робочих місць з належними умовами та гідною оплатою праці, забезпечення зростання обсягів виробництва та виконання плану дій на 2012-2014 роки щодо поліпшення ситуації на ринку праці.

Окремим установам, організаціям та навчальним закладам депутати затвердили пільгові ставки орендної плати за користування комунальними приміщеннями. Такою є вимога чинного законодавства.

Затверджено рішенням сесії і спеціальний Тимчасовий порядок, який регламентуватиме процес оформлення дозвільних документів для тих, хто хоче провести реконструкцію нежитлових приміщень та квартир у житлових будинках, перевести квартиру з житлового фонду у категорію нежитлових приміщень або навпаки, надати житловому будинку квартирного типу статус «будинок садибного типу». Максимально спрощено процедуру при переплануванні приміщення.

Посилиться робота по залученню у наше місто інвестицій та грантів. З цією метою створять управління зовнішньоекономічних зв`язків, розробки грантових програм та залучення інвестицій міської ради за рахунок управління зовнішніх зв`язків , проектування та залучення інвестицій департаменту економіки та розвитку інфраструктури міста та відділу енергозбереження департаменту житлової політики, доріг та інфраструктури міської ради

Також міська рада вирішила нагородити відзнакою «Честь і шана» двох знаних кам`янчан – Леонтія Рогаля, керівника Кам`янець-Подільської міської організації ветеранів та Володимира Лабанського, диригента народного аматорського хору ветеранів війни та праці «Квітка на камені». На знак шани та поваги до пам`яті почесних громадян міста Івана Рося і Анатолія Шульгіна, вирішено встановити меморіальні дошки на фасаді житлового будинку по вулиці Шевченка, 18. Усі роботи здійснюватимуться за рахунок небюджетних коштів. Мешканці міста пам`ятають Івана Федотовича, насамперед, як одного з визволителів Кам`янця-Подільського у роки Великої Вітчизняної війни. Будучи пілотом бомбардувального авіаційного полку, він сімнадцять разів удостоївся подяк Верховного Головнокомандуючого за участь у боях на 1-му Українському фронті. Схиляють голови кам`янчани і перед світлою пам`яттю Анатолія Юхимовича – полковника запасу, інваліда Великої Вітчизняної війни 1-шої групи, активного громадського діяча, нагородженого численними медалями, грамотами та подяками.

Знаково, що саме після прийняття цих рішень, народні обранці заслухали депутатський запит голови фракції Партії регіонів Ярослава Крочака щодо збереження у Кам`янці-Подільському військового факультету при К-П НУ ім.І.Огієнка. Наразі у Міністерстві оборони України розглядається питання про переведення навчального закладу на інше місце дислокації. «Таке рішення, якщо воно буде прийняте, призведе до знищення унікальної школи з підготовки воїнів-саперів, яких залишилось всього лише три на теренах СНД та до втрати потужної і своєрідної навчально-матеріальної бази, що створювалась упродовж десятиліть при активній допомозі багатьох жителів нашого регіону»- йдеться у запиті. Один з аргументів залишення факультету на місці полягає у тому, що 100% викладацького складу та наукових працівників забезпечені житлом. З цього року розпочато будівництво 107– квартирного житлового будинку. З такою динамікою через 3-5 років квартирне питання у Кам`янець-Подільському гарнізоні буде успішно вирішено. Депутати, включно з фракцією ВО «Батьківщина» і ВО «Свобода», подякували за порушення важливого питання та одностайно підтримали звернення. Воно буде направлено Президенту України Віктору Януковичу, Голові Верховної Ради України Володимиру Литвину, Прем`єр-міністру України Миколі Азарову, Міністру оборони України Михайлу Єжелю. На виконання доручення 19 позачергової сесії міської ради, Департамент правового супроводу та контролю опрацював звернення Кам`янець-Подільської міської організації ВО «Свобода», що стосувалось Закону України «Про захист персональних даних». З цього приводу доповіла заступник директора Департаменту Наталя Савчук. Наталя Федорівна наголосила, що наразі проводиться адаптація вітчизняного законодавства, що регламентує це питання, до європейських стандартів. На наступній сесії депутати розглянуть проект відповідного звернення до профільного комітету Верховної Ради України.

http://kam-pod.gov.ua/novini/sesyi-mskoyi-radi/516-20-ta-sesya-mskoyi-radi-dv-godini-konstruktivnoyi-prac.html

 
Discuss (7 posts)
Відбулась 20-та сесія Кам'янець-Подільської міської ради VI скликання   02.02.2012 [05:50:06]
Обговорення статті: Відбулась 20-та сесія Кам'янець-Подільської міської ради VI скликання

Цитата:
народні обранці заслухали депутатський запит голови фракції Партії регіонів Ярослава Крочака щодо збереження у Кам`янці-Подільському військового факультету при К-П НУ ім.І.Огієнка. Наразі у Міністерстві оборони України розглядається питання про переведення навчального закладу на інше місце дислокації. «Таке рішення, якщо воно буде прийняте, призведе до знищення унікальної школи з підготовки воїнів-саперів, яких залишилось всього лише три на теренах СНД та до втрати потужної і своєрідної навчально-матеріальної бази, що створювалась упродовж десятиліть при активній допомозі багатьох жителів нашого регіону»- йдеться у запиті.


конфликт налицо, одни хотят сохранить теплые местечка, другие делить землю полигона и имущество училища в городе.
#45863
RE: Відбулась 20-та сесія Кам'янець-Подільської міської ради VI скликання   03.02.2012 [07:00:09]
Астеріксе, як і хто буде дерибанити землі військового інституту (він же факультет) покаже час. адже, не так просто отримати землі оборони, а надати їм інший статус - означає пройти багато кіл пекла. процедура дуууже затяжна і клопітка.
Особисто мене турбує інше! Профукали наш інститут. Боляче просто до сліз. Дамоклів меч висів над ним уже давно. Але завдяки зусиллям попереднього керівництва таки знаходилися аргументи залишити право готувати військові кадри в Кам'янці. А теперішнім "керовнікам" просто вистачило побудувати власну хату (не важко здогадатися, за які такі ресурси), а своє місце під сонцем і так знайдуть.
Прикро за працю, вкладену у поки що ще наш інститут.
До речі, не "розглядається питання про переведення навчального закладу на інше місце дислокації", а воно уже вирішене. Зокрема працівникам уже давно повідомили, що фініта ля комедія!
#45912
RE: Відбулась 20-та сесія Кам'янець-Подільської міської ради VI скликання   03.02.2012 [07:39:11]
куди планують перевести і чому?
хіба нема попиту на інженерних фахівців?
#45914
RE: Відбулась 20-та сесія Кам'янець-Подільської міської ради VI скликання   04.02.2012 [10:52:01]
"Оптимізація"!!! Ще декілька років тому усі сухопутні війська об'єднали на базі львівського військового вишу. Відокремлено тримався лиш наш інженерний факультет. Не довго тримався.
#45951
RE: Відбулась 20-та сесія Кам'янець-Подільської міської ради VI скликання   13.02.2012 [10:44:02]
Цитата:
Днями факультет військової підготовки К-П НУ ім.І.Огієнка зустрічав високе військове керівництво– першого заступника Генерального штабу Міністерства оборони України генерала-майора Володимира Заману, командувача Західного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України генерала-майора Юрія Думанського, начальника Академії сухопутних військ ім.Петра Сагайдачного генерала-лейтенанта Павла Ткачука. Розмова йшла про подальшу долю кам`янецького навчального закладу. У супроводі керівника факультету полковника Сергія Мальченка, гості оглянули матеріально-технічну базу, вивчали документацію, поспілкувались з офіцерами та викладацьким складом.
Військові посадовці мали розмову і з представниками міської влади – першим заступником міського голови Григорія Горшуновим, секретарем міської ради Василем Сенюком. «Приймаючи рішення, хочу, щоб ви зважали на те, що наше місто має прекрасні військові традиції, велику кількість фортифікаційних споруд. Кам`янець-Подільський здавна славився своїми військовими інженерами»- наголосив Григорій Іванович.
За словами очільника навчального закладу Сергія Мальченка, гості висловили вдячність колективу факультету за сумлінне виконання своїх обов`язків. Вони пообіцяли бути об`єктивними та врахувати усі чинники при підготовці доповіді за результатами візиту.

http://kam-pod.gov.ua/novini/557-vyskoviy-fakultet-u-centr-generalskoyi-uvagi.html
#46276
Доля факультету військової підготовки Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка   25.04.2012 [07:58:30]
Факультет збираються закривати, а що ж буде з центром розмінування?

Цитата:
Відвідуючи з робочим візитом Хмельницьку область, військові аташе країн НАТО, акредитовані в Україні, ознайомилися з завданнями та діяльністю Центру розмінування Збройних Сил України і Факультету військової підготовки Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.
Начальник Центру розмінування полковник Сергій Зубаревський провів для закордонних військових дипломатів презентацію Центру, розповів про його призначення та завдання, ознайомив з навчально-матеріальною базою.
– Ми продемонстрували можливості Центру щодо підготовки фахівців з гуманітарного та бойового розмінування, навчальні класи, зразки озброєння і військової техніки, – розповів полковник Сергій Зубаревський.
Він додав, що Центр має досвід підготовки на власній матеріально-технічній базі закордонних спеціалістів із багатьох країн світу.
Зокрема, наприкінці квітня до Центру розмінування Збройних Сил України прибуде група військовослужбовців із Франції, які протягом двох тижнів навчатимуться за програмою гуманітарного розмінування.
Полковник Сергій Зубаревський підкреслив, що на базі Центру проходять навчання не лише військовослужбовці Міністерства оборони. Так, представники аташату відвідали навчальний клас групи слухачів з бойового розмінування, де в рамках підготовки до футбольного чемпіонату Євро-2012 займаються спеціалісти інших силових структур і відомств України.
Під час показу навчальної бази Центру з підготовки фахівців мінно-пошукової служби і мінно-пошукових собак, військовим аташе було продемонстровано роботу бойового розрахунку групи розмінування, який готується до ротації у складі литовського контингенту Міжнародних сил сприяння безпеці в Ісламській Республіці Афганістан.
На Факультеті військової підготовки Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, його начальник полковник Сергій Мальченко ознайомив військових дипломатів з напрямами підготовки інженерних офіцерських кадрів у стінах знаного не лише в Україні військового навчального закладу.
Представники аташату відвідали навчальні аудиторії, матеріально-технічну базу курсів іноземних мов, а також завітали до музею, де дізналися чимало цікавого про 45-річну історію навчального закладу та понад 300-річну історію інженерних військ.
Андрій АГЄЄВ.
Регіональний медіа-центр Міноборони України.

http://novini.net.ua/?p=11120
#50122
RE: Доля факультету військової підготовки Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка   28.04.2012 [09:53:10]
Цитата:
На Факультеті військової підготовки Кам’янець-Подільського національного університету ім. Івана Огієнка проводилися “Мостові збори” з курсантами третього курсу за темою:“Будівництво, експлуатація та маскування військових мостів”.
– Це вінець теоретичної підготовки майбутніх офіцерів інженерних військ і практичний підсумок вивчення курсантами курсу лекцій за дисципліною “Військові мости та шляхи”.
На зборах курсанти відпрацювали питання підготовки засобів механізації та мостових конструкцій до будівництва мосту, будівництво ділянки мосту на пальових опорах, на рамних і клітинних опорах за допомогою мостобудівної установки УСМ-2 та автомобільного крану і засвоїли на практиці навички експлуатації та маскування низьководних дерев’яних мостів.
Підводячи підсумки викладач кафедри полковник Микола Корній підкреслив, що в ході чотириденного заняття курсанти закріпили знання з порядку підготовки засобів механізації до будівництва мосту.
– Вони власноруч підготували мостобудівну установку УСМ-2 до роботи і перевірили зведені ними мости на міцність, – констатував полковник Микола Корній і за проявлену розумну ініціативу та рішучість у виконанні завдань назвав серед кращих сержанта Ростислава Бобринцева, курсантів Богдана Головко і Віталія Чугаєвського.

Андрій АГЄЄВ.
Регіональний Медіа-центр Міноборони України.

http://kam-pod.gov.ua/novini/980-mostov-zbori-spit-na-profesynu-zrlst.html
#50302

You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
17 guests online