УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Реєстрація податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН) з використанням ЕЦП
Written by Alex Andrushchak   
p'yatnytsya, 10 lyutyy 2012
Реєстрація податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН) з використанням ЕЦП

В Україні запроваджено ведення Єдиного реєстру податкових накладних з 01 січня 2011 року. Це є механізмом покращення процесу адміністрування податку на додану вартість.

З 1 січня 2012 року обов'язковій реєстрації підлягають податкові накладні, виписані при здійсненні операцій із сумою ПДВ, більшою 10000 грн., і при здійсненні операцій з поставки підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України, незалежно від розміру податку на додану вартість в одній податковій накладній (Податковий кодекс України зі змінами згідно із Законом України від 7 липня 2011 року N 3609-VI).

ТОВ «Логік Ленд» пропонує програму Logic Land ПДВ для ведення податкових накладних та реєстрів податкових накладних, їх друку та експорту в форматі електронних документів, придатному для подачі до податкової адміністрації і для реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Для отримання можливості реєструвати податкові накладні в Єдиному реєстрі необхідно:

- визначити посадових осіб підприємства, яким надається право підпису податкових накладних;

- придбати в одному з акредитованих центрів сертифікації ключів електронні цифрові підписи (ЕЦП);

- укласти договір з податковою службою на подання податкової звітності в електронному вигляді.

Механізм подання податкової накладної в електронному вигляді – аналогічний механізму подання податкової звітності в електронній формі засобами телекомунікаційного зв’язку.

Покупець має право звірити дані отриманої податкової накладної з даними Єдиного реєстру шляхом направлення органу ДПС в електронному вигляді запиту щодо такої податкової накладної.

На запит покупця, органом ДПС в електронному вигляді видається інформація що міститься у Єдиному реєстрі

Порушення порядку реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі не звільняє продавця від обов’язку включення суми ПДВ до податкових зобов’язань.

Керівники та інші посадові особи продавця несуть адміністративну відповідальність згідно зі ст. 163/1 КпАп.

Виявлення розбіжностей даних податкової накладної та Єдиного реєстру є підставою для проведення органами ДПС документальної позапланової виїзної перевірки продавця та у відповідних випадках – покупця товарів/послуг.

Відсутність факту реєстрації податкової накладної в Єдиному реєстрі або порушення порядку її заповнення позбавляє права на податковий кредит за такими податковими накладними.

У разі відмови продавця товарів/послуг надати податкову накладну або в разі порушення ним порядку її заповнення та/або порядку реєстрації в Єдиному реєстрі – покупець таких товарів/послуг має право додати до податкової декларації за звітний податковий період заяву із скаргою на такого постачальника, яка є підставою для включення сум податку до складу податкового кредиту.

У Кам'янці-Подільському всі переваги безпаперової технології подання звітності в електронній формі з допомогою засобів ЕЦП від АЦСК Masterkey пропонує компанія «Логік Ленд». Електронний цифровий підпис (ЕЦП) реально заощаджує час та витрати підприємців та організацій на звітування до контролюючих органів.

Додаткову інформацію та консультації можна отримати за номером 03849 3-63-80 або електронною поштою: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
10 guests online